محمدرضا رمضان در گفت‌‌‌وگو با «ایسنا»، با اشاره به مشکلات صنف موبایل و کالاهای صوتی و تصویری و رکود حاکم بر این بازار، اظهار کرد: در حال حاضر شاهد حجم بالایی از تبلیغات تلویزیونی برای فروش قسطی لوازم خانگی، صوتی و تصویری و موبایل از سوی فروشگاه‌‌‌های بزرگ هستیم. بنابراین مغازه‌‌‌داران همه دست روی دست گذاشتند و نشسته‌‌‌اند. چرا که دیگر کسی برای خرید نقدی به مغازه‌‌‌ها مراجعه نمی‌‌‌کند. وی افزود: فروشگاه‌‌‌های بزرگ خرید دین می‌دهند و چک دریافت و آن را به بانک‌ها می‌دهند که با این حجم وسیع در حال فعالیت هستند. پیشنهاد ما این است که همین روش و شرایطی که برای فروش قسطی فروشگاه‌‌‌های بزرگ در نظر گرفته شده، با همکاری اتحادیه برای مغازه‌‌‌داران نیز انجام شود.

رمضان درباره فعالیت مغازه‌‌‌ها توضیح داد: مغازه‌‌‌داران نهایتا تا ۱۰ شب اجازه فعالیت دارند، اما فروشگاه‌‌‌های بزرگ در مواردی تا ۲ نیمه شب هم باز هستند. از طرف دیگر بانک‌ها سرمایه نامحدود در اختیار این واحدهای بزرگ قرار داده‌اند. بنابراین می‌توان گفت فروشگاه‌‌‌های بزرگ در حال بلعیدن فروشگاه‌‌‌های کوچک هستند. رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران گفت: پیشنهاد ما این است که همین شرایط خرید دین را برای مغازه‌‌‌داران فراهم کنند. چرا که مغازه‌‌‌داران سرمایه محدود دارند و در شرایط عادی نمی‌توانند فروش قسطی داشته باشند. این در حالی است که مغازه‌‌‌داران اگر بخواهند ۵۰۰ میلیون تومان خرید دین باز کنند، چند ماه زمان می‌‌‌برد و در مواردی هم انجام نمی‌شود. پیشنهاد می‌‌‌دهیم این طرح با محوریت اتحادیه‌‌‌ها انجام شود و این شرایط خرید دین برای اعضای اتحادیه در نظر گرفته شود تا مشکلات این صنف برطرف شود.

رمضان با بیان اینکه در تهران ۷۰ تا ۸۰‌درصد مغازه‌‌‌ها اجاره‌‌‌ای است و در اصل زندگی چند خانوار شامل صاحب مغازه، مستاجر و کارمندان آن به مغازه‌‌‌ها وابسته است، گفت: بخش زیادی از شرایط حاکم بر بازار در حال حاضر به خاطر همین فروش قسطی فروشگاه‌‌‌های بزرگ و تبلیغات برای این فروشگاه‌‌‌هاست. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، دبیر انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران مدتی پیش با ارائه آماری از تولید تلویزیون در کشور به «دنیای‌اقتصاد» گفته بود آمارها در بخش تولید تلویزیون مثبت بوده است.

علیرضا شهیدی گفت: در سال گذشته ۱ میلیون و ۹۷۰‌‌‌هزار دستگاه تلویزیون در کشور تولید شد. امسال بنا بود ۲میلیون و ۲۰۰‌‌‌هزار دستگاه تولید شود که حداقل ۱۰‌‌‌درصد افزایش تولید را در این بخش لوازم خانگی داشته باشیم. البته این آمار روی کاغذ ما خواهد بود. ولی با توجه به روندی که در حال حاضر شاهد آن هستیم و عدم‌‌‌تخصیص ارزی که شامل حال صنایع تولیدی کشور و به‌‌‌خصوص لوازم خانگی شده، همان طور که پیش از این نیز تاکید شد به نظر می‌رسد با ادامه این شرایط کاهش ۳۰ درصدی تولید بعد از شهریور امسال را داشته باشیم. امیدواریم مسوولان بانک مرکزی زودتر چاره‌‌‌ای برای این موضوع پیدا کنند تا کاهش تولید نداشته باشیم.