شماره روزنامه ۶۰۱۰
|

  • ادامه ماراتن نظارت

    دنیای اقتصاد: مدت‌هاست که موضوع نظارت بر شبکه نمایش خانگی محل اختلاف ارگان‌های حاکمیتی و دولتی است. اگرچه خردادماه پارسال، صداوسیما به عنوان متولی نظارت بر این شبکه رسانه‌ای معرفی شده اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که پیش‌تر مسوولیت نظارت را بر عهده داشت حالا دوباره بر وظیفه قانونی خودش در این باره تاکید کرده است. گویا به‌تازگی اختلاف‌نظر میان ارشاد و سیما بالا گرفته و اگر پیش از این موضع‌گیری‌ها عمدتا در سطح کارشناسی مطرح می‌شد، حالا دیگر کار به شخص وزیر رسیده است.
  • جزئیات شکایت آموزش‌و‌پرورش از «افعی تهران»

    دنیای اقتصاد: در روزهای گذشته خبری مبنی بر شکایت وزارت آموزش‌وپرورش از عوامل ساخت سریال «افعی تهران» ساخته سامان مقدم منتشر شد که به دلیل سکانس مواجهه شخصیت آرمان بیانی با بازی پیمان معادی با ناظم مدرسه‌اش بود و این صحنه را که در قسمت هشتم سریال «افعی تهران» پخش شد، «توهین به مقام معلم» تلقی کردند.
  • بازی جورج کلونی در نمایش اقتباسی از فیلمش

    دنیای اقتصاد: جورج کلونی برای اولین بار در برادوی روی صحنه می‌رود تا در نمایشی اقتباسی از فیلم خودش «شب به‌خیر و موفق باشید» حضور یابد. در این نمایش کلونی نقش روزنامه‌نگار ادوارد آر. مارو را بازی خواهد کرد که مجری برنامه «اکنون ببین» شبکه سی‌بی‌اس است. دیوید استراتایرن نقش این شخصیت را در فیلم کلونی بازی کرده بود. این فیلم را کلونی کارگردانی کرده و با همکاری گرانت هسلوف فیلم‌نامه‌اش را نوشته بود. این دو اکنون نمایش‌نامه را نیز با همکاری هم می‌نویسند و کارگردانی نمایش را دیوید کرومر، برنده تونی، انجام خواهد داد. «شب به‌خیر و موفق باشید» قرار است بهار ۲۰۲۵ در تئاتر شوبرت برادوی روی صحنه برود.
  • رونمایی از یک آلبوم در سالروز تولد خیام

    دنیای اقتصاد: آلبوم «صفحه سی و پنج» به آهنگسازی سام اصفهانی، مدرس و نوازنده پیانو، جمعه ۲۸ اردیبهشت همزمان با سالروز تولد خیام در مرکز موسسه فرهنگی‌هنری فرهنگان پاسداران رونمایی می‌شود. در این برنامه رونمایی که با حضور استادان و اهالی موسیقی همراه است، فردین خلعتبری آهنگساز، مانی جعفرزاده نویسنده و منتقد موسیقی، حامد کاتوزی پژوهشگر علوم شناختی و فلسفه، به همراه علیرضا میرعلینقی نویسنده و مورخ موسیقی ایرانی سخنرانی خواهند کرد. «صفحه سی‌وپنج» ماحصل همکاری سام اصفهانی در جایگاه آهنگساز، کاوه عابدین در طراحی صدا و میکس و عماد عامری خواننده و مجری کلام است. این آلبوم با اشعار پارسی و بهره‌برداری از ابزار موسیقی الکترونیک بر محوریت ساز پیانو بر سه رباعی از حکیم عمر خیام بنا شده است. به گفته آهنگساز، قرابت او با رباعیات خیام، نگاه اگزیستانسیالیستی موجود، کُنهِ معنایی و بیان مینیمالِ این اشعار خیام، او را بر آن داشته که اولین مجموعه باکلامش را بر این متون سِحرآمیز بسازد. لذا در کُمپوُزیسیون، همچون آثار گذشته‌اش پیوند به ریشه‌های موسیقی ایرانی را لحاظ داشته است. آلبوم «صفحه سی‌و‌پنج» ساعت ۱۸ جمعه در موسسه فرهنگان پاسداران رونمایی خواهد شد.
  • نقد و بررسی «بودن یا نبودن» در موزه سینما

    دنیای اقتصاد: نسخه اصلاح و مرمت‌شده فیلم سینمایی «بودن یا نبودن» ساخته کیانوش عیاری امروز چهارشنبه در موزه سینما نمایش داده می‌شود. «بودن یا نبودن» درباره دختر جوانی به نام آنیک است که نیاز شدید به پیوند قلب دارد. او به همراه پزشکش به بیمارستانی می‌روند که پسر جوانی به نام امیر را که در شب ازدواجش طی نزاعی دچار مرگ مغزی شده به آنجا آورده‌اند. از آنجا که خانواده امیر وی را زنده می‌پندارند تلاش‌های دکتر برای راضی کردن آنها به پیوند به نتیجه نمی‌رسد. هم‌زمان پدر دختری به نام معصومه که او نیز به قلب نیاز دارد ولی مانند آنیک وضعیتش حاد نیست سعی می‌کند با پرداخت پول به خانواده امیر آنها را راضی کند که او نیز موفق نمی‌شود و ... زنده‌یاد عسل بدیعی ، فرهاد شریفی، حسین ایل‌بیگی، کتایون جهانگیری، نورعلی لطفی، مریم بوبانی، رضا فیاضی و لوریک میناسیان در این فیلم نقش‌آفرینی داشته‌اند. این فیلم ساعت ۱۷ در سالن فردوس موزه سینما نمایش داده می‌شود و بعد از نمایش فیلم جلسه نقد و بررسی این اثر با حضور مهرزاد دانش و شادمهر راستین برگزار خواهد شد. حضور در این برنامه برای علاقه‌مندان آزاد است.
  • برپایی سومین فیلمواره «چشم هفتم در میراث»

    هنرآنلاین: سومین فیلمواره چشم هفتم در میراث به مناسبت هفته موزه و میراث فرهنگی و با همکاری ایکوم ایران و موزه سینما برگزار می‌شود. مرجان حاجی‌رحیمی، دبیر فیلمواره چشم هفتم در میراث، گفت: فیلمواره چشم هفتم در میراث در دو سال گذشته فقط به ویدئوهای خبری اختصاص داشت اما امسال ویدئوهای مستند با موضوع موزه و میراث نیز به آن اضافه شده است. وی ادامه داد: هدف از برگزاری این فیلمواره تشویق مستندسازان و خبرنگاران به ساخت ویدئوهای میراثی برای آشنایی بیشتر مردم با مواریث فرهنگی خود است. حاجی‌رحیمی همچنین گفت: ویدئوهای پذیرفته‌شده به صورت ماهانه در سالن سینمای موزه سینما اکران می‌شود. علاقه‌مندان به شرکت در سومین فیلمواره «چشم هفتم در میراث» می‌توانند ویدئوهای خود را تا ۳۰ اردیبهشت به آدرس icom.pr.iran@gmail.com ایمیل کنند. سومین فیلمواره «چشم هفتم در میراث» روز یکشنبه ششم خرداد سال ۱۴۰۳ از ساعت ۱۴ تا ۱۸ با نمایش فیلم و اهدای لوح تقدیر در سالن فردوس موزه سینما برگزار می‌شود.
  • انتشار کتابی درباره زندگی الیور استون

    دنیای اقتصاد: کتاب «در جست‌وجوی روشنایی» ماجرای زندگی و آثار اولیه الیور استون، کارگردان سرشناس و جنجالی هالیوود، به قلم خود فیلم‌ساز و با ترجمه کورش جاهد منتشر شد. «در جست‌وجوی روشنایی» شرح مفصل داستان زندگی و تلاش‌های این فیلم‌ساز از دوران کودکی با پدر و مادر تا رفتن به مدرسه و سپس اعزام به جنگ ویتنام و پس از آن ورود به جهان فیلم‌سازی و سینماست که در این کتاب به طور مفصل و بسیار پرکشش و هیجان‌انگیز به آن پرداخته شده است.
  • نمایش‌«قرعه» در تماشاخانه مشایخی خوانده می‌شود

    دنیای اقتصاد: جلسه نمایش‌نامه‌خوانی «قرعه» به نویسندگی و کارگردانی کاظم پورمهدی، شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه در تماشاخانه استاد مشایخی برگزار می‌شود. در خلاصه‌داستان این نمایش‌نامه که بر‌اساس داستانی از جواد سعیدی‌پور نوشته شده آمده: «چند نفر از کارمندان یک بانک، توسط گروهی از سارقان به گروگان گرفته شده‌اند. راه نجات کارمندان، انتخاب یک نفر از میان خود و تحویل آن به سارقان است.» پانته‌آ آقامحمد یزدی، مجید تیزرو، عبدالرضا صفری، عماد عابدی، شیرین کاشفی و بهروز مهرعلیان، نقش‌خوانان این نمایش‌نامه‌خوانی هستند. نمایش اجتماعی «قرعه» ساعت ۱۹به مدت‌زمان ۴۰ دقیقه در تماشاخانه استاد مشایخی به نشانی شمال غربی چهارراه ولیعصر، جنب داروخانه، پلاک ۱۴۷۸ خوانده خواهد شد.
  • نمایش‌نامه‌خوانی «زندگی زیباست و مرگ» در ارسباران

    نمایش‌نامه‌خوانی «زندگی زیباست و مرگ» از امروز چهارشنبه تا جمعه ۲۸اردیبهشت‌ در فرهنگسرای ارسباران اجرا می‌شود. در خلاصه داستان این نمایش‌نامه آمده است: مرد در کافه نشسته و چیزی می‌نویسد. این کافه یک کافه معمولی نیست. زنی که مدتی در تعقیب مرد بوده سرانجام در این کافه با مرد روبه‌رو می‌شود و... رضا پهلوان نویسنده و کارگردان و نازی حبیبی، رضا پهلوان، زینب هادیان، مینو روزه‌دار و عطا حیدری نقش‌خوانان این نمایش‌نامه‌خوانی هستند. حضور در این برنامه برای عموم آزاد و رایگان است و علاقه‌مندان برای شرکت در آن می‌توانند ساعت ۱۸:۳۰ به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
  • فیلمی با بازی مل گیبسون روی آنتن شبکه نمایش

    دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «سازمان آلوده» ساخته ریچارد دانر امروز از شبکه نمایش پخش می‌شود. در خلاصه داستان این فیلم با نام اصلی «تئوری توطئه» آمده است: جری فلچر راننده تاکسی است که اطلاعات زیادی در رابطه با دولت آمریکا دارد. وی به‌دفعات وارد دفتر کار آلیس سانتر، وکیل دادگستری، می‌شود تا با او صحبت کند. پدر آلیس که قاضی بوده چندی پیش توسط عده‌ای ناشناس به قتل رسیده و پرونده‌اش نیز مختومه اعلام شده و کاری از آلیس ساخته نیست. جری توسط عوامل مردی به نام جونس دستگیر می‌شود و مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار می‌گیرد. او با زخمی کردن جونس موفق به فرار می‌شود. ولی دوباره دستگیر شده و ... در «سازمان آلوده» که محصول ۱۹۹۷ آمریکاست، بازیگران مطرحی چون مل گیبسون، جولیا رابرتز و پاتریک استیوارت ایفای نقش می‌کنند. علاقه‌مندان به فیلم‌های اکشن و پرماجرا می‌توانند «سازمان آلوده» را ساعت ۱۹ از شبکه نمایش تماشا کنند.
  • حیات ۱۰۰۰ ساله فردوسی

    دنیای اقتصاد: بسیاری از پژوهگران تاریخ و ادبیات ایران، فردوسی را ناجی زبان فارسی، احیاگر اساطیر ایرانی و همچنین بازنمایانگر شکوه و جلال ایران باستان می‌دانند. او از مهم‌ترین ستون‌های حماسه‌نویسی و قصه‌پردازی جهان است که شانه به شانه هومر، ویرژیل و ... و بلکه بالاتر از آنان قرار می‌گیرد و شاهنامه‌اش شاید مهم‌ترین اثر تاریخی، حماسی و داستانی جهان باشد. خبر بد آنکه به رغم اینها هنوز اطلاعات درست و دقیقی درباره زندگی او وجود ندارد. امسال درست هزارمین سال درگذشت فردوسی است. او طبق اطلاعات موجود در سال ۴۰۳ هجری شمسی از دنیا رفته و با این حساب امسال، هزارمین سال کوچ ابدی اوست. به مناسبت ۲۵اردیبهشت‌ماه که روز بزرگداشت فردوسی است، ‌در ادامه مروری بر زندگی او و تجلیل بزرگان جهان از شاهنامه‌اش خواهیم داشت.
  • اجرای ویژه «بیژن و منیژه» در تئاتر شهرزاد

    دنیای‌اقتصاد : به مناسبت روز فردوسی، گروه اجرایی نمایش «بیژن و منیژه» امروز سه‌شنبه اجرایی ویژه خواهد داشت. در این مراسم که با تجلیل از محمد روشن، شاهنامه‌پژوه، برگزار می‌شود چهره‌هایی نظیر احمد مسجد‌جامعی، حکمت‌الله ملاصالحی، اصغر دادبه، مهدی محبتی، دکتر عبدالمهدی مستکین، علی خدایی و پوران درخشنده حضور خواهند داشت. تئاتر «بیژن و منیژه» به نویسندگی و کارگردانی شکرخدا گودرزی و تهیه‌کنندگی مهدی بخشیانی که از دوم اردیبهشت در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه رفته است، با استقبال تماشاگران مواجه شده است. یلدا یزدانی و سبحان مهدی‌پور خوانندگان این اثر نمایشی هستند و صادق چراغی نیز آهنگساز نمایش موزیکال «بیژن و منیژه» است. در این تئاتر قربان نجفی، شهرام نجاتی، رضا عمرانی، محسن بهرامی، سحر یافتیان، پارمیس هوبخش، اشکان شریعتی، سیاوش خادم‌حسینی، علیرضا عابدی، زهره کدخدازاده، آیسان نوریان، اسد پورحمزه و شکرخدا گودرزی ایفای نقش می‌کنند. این نمایش داستان بیژن سردار جوان ایرانی است که دل‌باخته منیژه می‌شود که دختری تورانی است.
  • کشورگشایی اسکار در جشن ۱۰۰سالگی

    دنیای‌اقتصاد: آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک (اسکار) یک کمپین جهانی به نام «آکادمی ۱۰۰» راه‌اندازی کرد که هدف آن گسترش دامنه و ارتباط خود با سراسر جهان است. بیل کرامر، مدیرعامل آکادمی، از «آکادمی ۱۰۰» به عنوان برنامه‌ای یاد کرد که نفوذ و تاثیر جهانی این نهاد را عمیق‌تر خواهد کرد و افزود: آکادمی به‌زودی وارد قرن دوم خود می‌شود و ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که همچنان رهبر برجسته جامعه بین‌المللی سینما خواهیم بود.
  • درگذشت خواننده پیشگام موسیقی خراسان

    دنیای‌اقتصاد: احمدخان نورزایی، آوازخوان و دوتار‌نواز خراسانی، یکشنبه بیست‌و‌سوم اردیبهشت درگذشت. غفور محمدزاده، خواننده و پژوهشگر موسیقی نواحی خراسان، با اعلام این خبر، درباره هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی که به احمد خاصه مشهور بود به خبرگزاری مهر گفت: احمد نورزایی معروف به احمد خان و مشهور به احمد خاصه، خواننده و نوازنده دوتار اهل صالح‌آباد خراسان رضوی بود. لحن اصیل احمد‌خان بسیار گیرا و شنیدنی بود با این همه متاسفانه فقط تعداد دو کاست از این هنرمند در دسترس مخاطبان موجود است.
  • پروفسور کلمه‌ها

    دنیای اقتصاد: پنج سال از درگذشت عبدالرحمان عمادی، پژوهشگر و نویسنده گزیده‌کار، می‌گذرد؛ کسی که به دلیل علایق زبان‌شناسانه و تحقیق در اسامی و نام‌های خاص در فرهنگ، تاریخ و جغرافیای کشورمان به پروفسور کلمه‌ها مشهور بود. عبدالرحمان عمادی ۴ بهمن ۱۳۰۴ در شرق گیلان به دنیا آمد. او پس از تحصیل در مکتب‌خانه روستا، روانه رودسر، رشت و قزوین شد و تحصیلات متوسطه را در این شهرها گذراند. وی در زمان حکومت مصدق (۱۳۳۱) موفق به دریافت لیسانس قضایی از دانشگاه تهران شد. عمادی هم‌زمان با وکالت، به پژوهش در مباحث ایران‌شناسی روی آورد که بخشی از مقالاتش طی نیم قرن گذشته در مجلات معتبر منتشر شده‌اند. آثار او که از میانشان می‌توان به دیلمون پارسی و دیلمون پالوی، دماوند یا گب‌آوند، چندصد نام دریای خزر، فره‌گان، آسمانکت و لامداد اشاره کرد، از سوی نشر آموت منتشر شده‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر