شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

جمعه‌نامه

  • آینده تقابل ایران و آمریکا

    ترور سردار سلیمانی به دست دولت آمریکا را می‌توان نقطه عطفی در روابط خصمانه تهران و واشنگتن در طول چهار دهه اخیر و همچنین رقم زدن فصل جدیدی از تحولات منطقه ارزیابی کرد. در واقع این رویداد دو سناریوی بسیار مهم درخصوص ابعاد و پیامدهای تنش ایران و آمریکا مطرح می‌کند. سناریوی اول این اقدام را تلافی‌جویانه و واکنش آمریکا به اقدامات ایران ارزیابی می‌کند که هدف آن نه جنگ که بازگرداندن موازنه است، در مقابل اما سناریوی دوم این اقدام را تحریک‌آمیز و ناشی از تغییر راهبرد آمریکا در برابر ایران تلقی می‌کند که در صورت تداوم این فضای تنش، می‌تواند دو کشور را به سمت جنگ بکشاند.
  • ایران در سوگ یک بزرگمرد

    بامداد جمعه پهپادهای آمریکایی در یک عملیات تروریستی در فرودگاه بغداد سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه و ابومهدی المهندس معاون حشد الشعبی عراق را به شهادت رساندند.انتشار این خبر در همان ساعات اولیه موجی از بهت و حیرت در فضای مجازی به‌راه انداخت و چیزی نگذشت که جای خود را به اشک و ماتم در رثای سرداری داد که جانش را در راه اعتلای میهن و حفظ مرزهای امنیت فدا کرد. خیلی زود هشتگ #قاسم- سلیمانی در شبکه‌های اجتماعی،ترند جهانی شد و کاربران با هر گرایش ملی، مذهبی و جناحی درباره رشادت‌های این سرباز وطن مطالبی نوشتند.
  • انتقام سخت به وقوع پیوست؛ سیلی موشکی سپاه به آمریکایی‌ها

    بامداد روز چهارشنبه در ساعت ۰۱:۲۰ درست در همان ساعت و همان دقیقه‌ای که به کاروان حامل سردار سپهبد شهید سلیمانی در عراق از سوی نیروهای آمریکایی حمله موشکی شده بود، سپاه پاسداران عملیات انتقام ترور شهید سلیمانی را با شلیک‌ موشک‌های بالستیک به پایگاه‌های نظامی آمریکایی در عین‌الاسد عراق آغاز کرد. عین‌الاسد دومین پایگاه هوایی بزرگ عراق است که تحت اختیار نظامیان آمریکایی حاضر در ائتلاف بین‌المللی ضد داعش قرار دارد.در این رابطه یک منبع آگاه در اطلاعات سپاه اعلام کرد: «دستکم هشتاد نظامی آمریکایی در حمله بامداد چهارشنبه کشته شده وهمچنین تعدادی هواپیمای بدون سرنشین و بالگرد و تجهیزات فراوان نظامی آسیب‌های جدی دیده‌اند.» پس از این اقدام، سپاه پاسداران در بیانیه‌ای به دولت‌های متحد آمریکا که پایگاه‌های خود را در اختیار ارتش تروریستی این کشور قرار داده‌اند، اخطار داد: «هر سرزمینی، به هر ترتیب مبدا اقدامات خصمانه و تجاوزگرانه علیه جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد، هدف قرار خواهد گرفت.»در همین حال رئیس‌جمهور آمریکا در پی انتقام سخت ایران در توییتی نوشت: «همه چیز خوب است! و ما در حال بررسی شرایط هستیم.» او موضع‌گیری در این‌خصوص را به روز بعد موکول کرد.در این شرایط جنتی دبیر شورای نگهبان، عملیات انتقامی سپاه را تازه اول کار و بسم‌الله اخراج نیرو‌های آمریکایی از منطقه دانست.
  • اشک رهبری در اقامه نماز بر پیکر شهدای مقاومت

    این هفته همزمان با شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و برگزاری مراسم تشییع جنازه سردار بزرگ میهن، علاوه بر انتشار فیلم‌های مختلفی از مراسم تشییع دربرخی شهرها در شبکه‌های اجتماعی، دو فیلم مرتبط با این موضوع در فضای مجازی پربیننده شد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • ضرورت ترجمه آثار کلاسیک اقتصادی

    در این نوشتار قصد دارم به‌جای ضرورت ترجمه کتاب «پیامبران جدید سرمایه»، از اهمیت ترجمه آثار کلاسیک اقتصادی بنویسم. به‌عنوان دانش‌آموخته مهندسی کامپیوتر، سال‌ها به عنوان کارشناس شبکه و امنیت مشغول به کار بودم. آشنایی با دوستی که بیشتر عمر شصت‌وچند ساله‌اش را وقف یادگیری موشکافانه اقتصادسیاسی کلاسیک و نقد مارکس بر آنها نموده بود من را با مباحث اقتصاد سیاسی آشنا کرد. در واقع اقتصاد را از انتها به ابتدا و از سخت‌ترین بخش آن شروع کردم.
  • سرمایه‌داری در بوته نقد

    «پیامبران جدید سرمایه» نام کتابی است به قلم «نیکول اشاف» جامعه‌شناس آمریکایی که آثاری در حوزه کار، سیاست و اقتصاد تالیف کرده است. پیامبران جدید سرمایه که در سال ۲۰۱۵ چاپ شده و توسط نشر ترجمان به فارسی برگردان شده است، حاوی نکاتی است که این کتاب حدودا ۱۷۰ صفحه‌ای را به اثری ارزشمند تبدیل کرده است. در ابتدا باید اشاره کنم که سبک کتاب، سبکی قصه گوست. منظور از قصه‌گویی آن است که نویسنده حرف خود را در قالب داستان‌هایی از دل دنیای سرمایه‌داری بیرون می‌کشد. داستان آدم‌هایی که کم و بیش می‌شناسیم‌شان و با فعالیت‌های آنان آشنایی داریم. افراد آشنایی که در دنیای کسب‌وکار و تجارت و دنیای اطراف آن فعالیت دارند.
  • فرصت‌های نابرابر

    نیکول اشاف، نویسنده، جامعه‌شناس و سردبیر مجله ژاکوبین است. مقالات وی با پوشش طیف گسترده‌ای از موضوعات، از چالش‌های فمینیسم و سرمایه‌داری گرفته تا آموزش عمومی و مسائل فرهنگی، در رسانه‌هایی مانند گاردین، دیسنت و الجزیره منتشر شده است. آخرین کتاب او، «پیامبران جدید سرمایه»، نشان می‌دهد که سرمایه‌داری، جوامع را در جهت اشتباهی سوق داده است، او استدلال می‌کند اکنون زمانی است که می‌توان ایده‌های اصلی مفروضات سرمایه‌داری را به چالش کشاند. اشاف در حال‌حاضر مشغول تهیه کتابی در زمینه پیدایش تلفن‌های هوشمند و سرمایه‌داری مدرن است.
  • صدایی عرفانی از اعماق تاریخ

    تنبور‌سازی است که قدمت بسیار بالایی دارد که از چندین قرن قبل تا به امروز همواره در میان جامعه ایرانی حضور داشته است. خوشبختانه این ساز ثبت ملی شد و با تلاش‌هایی که انجام شده است، امیدواریم یونسکو نیز با احترام به واقعیت تاریخی این ساز، ثبت جهانی این ساز به نام ایران را به زودی اعلام کند.
  • یک نمایش مدرن مینی‌مال

    سال‌ها پیش خدابیامرز داوود رشیدی نمایش «آقای اشمیت کیه؟» را در تهران روی صحنه آورده بود. ایشان هم نمایش‌نامه را با ترجمه خانم شهلا حائری کارگردانی کرده بودند و البته اجرای ایشان نخستین اجرای این نمایش‌نامه در ایران بود. البته متاسفانه در آن زمان امکان تماشای آن نمایش برای من میسر نشد و حسرت تماشای این کار برای من همیشگی شد. اما در ادامه تصمیم گرفتم این اثر را جدا از دغدغه‌هایم با برداشت، خوانش و نگاه جدیدی اجرا ‌کنم. دوستانی که مرا می‌شناسند یا تئاتر را به‌صورتی جدی‌تر دنبال می‌کنند، می‌دانند زمانی‌که نمایش «خرده جنایت‌های زن و شوهری» اثر اریک امانوئل اشمیت را روی صحنه آوردم، این نمایش‌نامه تیراژ بسیار پایینی در بازار کتاب داشت و از آنجا که نگاه درست و عمیقی در اجرای آثار اشمیت داشته‌ام و خود را اشمیت‌شناس می‌دانم، او را به جامعه ایرانی معرفی کردم، اکنون باید بگویم براساس شواهد و مدارک نمایش‌نامه «خرده جنایت‌های زن و شوهری» به چاپ بیست‌ویکم رسیده است. در اجرای کار «آقای اشمیت کیه؟» کاملا براساس بهره‌وری از واژه مدرن، کاربری‌هایی را تغییر دادم؛ به‌عنوان مثال به‌جای ایجاد فضای یک آپارتمان، از یک میز استفاده کردم. فضای نمایش براساس بازی‌های مینی‌مال و استرلیزه طراحی شده و کارگردانی، موسیقی و طراحی نور نیز در همین راستاست. این اثر کاملا مدرن و براساس ایجاز صندوق جادویی در تئاتر است.
  • روایتی نو از موسیقی کهن ایرانی

    موسیقی ایرانی در سال‌های اخیر با رشد بسیار قابل توجه هنرآموزان در رشته‌های مختلف نوازندگی، خوانندگی و آهنگسازی روبه‌رو بوده است. این موضوع را می‌توان به فال نیک گرفت. اما با وجود استقبال گسترده جوانان و نوجوانان به فراگرفتن موسیقی ایرانی متاسفانه همچنان آثار جریان‌ساز در این حوزه تولید نمی‌شود یا به بیان دیگر شاید بتوان گفت که کمتر تولید می‌شود. ما تلاش کرده‌ایم تا با حضور هنرمندان جوان یک گروه منسجم را برای اجرای آثار تازه موسیقی ایرانی ایجاد کنیم. حال و هوای تنظیم آثار در این گروه مبتنی بر اصول اساسی موسیقی ایرانی است؛ اما تلاش کرده‌ایم تا فضای امروزی را نیز حفظ کنیم و جستارهای تازه‌ای در کشف فضاهای موسیقی ایرانی داشته باشیم. کنسرت ما برای آن دسته از موسیقی دوستانی که انتظار شنیدن آثاری تازه در بافت موسیقی ایرانی را دارند، احتمالا کنسرت رضایت بخشی است. در گروه ما چیدمان و انتخاب سازها زوری بوده است که هویت مشخص و اصیل موسیقی ایرانی به نحو شایسته‌ای بازسازی شود و مخاطب احساس کند یک موسیقی کاملا ایرانی را با روایتی تازه می‌شنود. در گروه ما که نام «بیقرار» را برای آن انتخاب کرده‌ایم و در سالن شهرک دانشگاه شریف روی صحنه خواهد رفت، هشت نوازنده و یک خواننده حضور دارند.
  • روایت یک نویسنده در یک فیلم اجتماعی

    ماجرای اکران فیلم «اولین امضا برای رعنا» خودش داستانی دارد. پیش از این بنیاد سینمایی فارابی قول اکران در گروه سینمایی فرهنگ را در تیرماه داده بود؛ اما اکران به تعویق افتاد و به پاییز موکول شد. البته در پاییز هم فیلم اکران نشد؛ اما نهایتا قرار شد فیلم ما که سه سال پیش ساخته شده است، در دی ماه روی پرده برود. خوشبختانه این اتفاق افتاد و فیلم روی پرده رفت. قصه فیلم هم چندان از موضوعی که درباره اکران آن رخ داد، دور نیست. این فیلم مانند فیلم‌های قبلی من درونمایه اجتماعی دارد و پس از نزدیک به ۱۰ سال فیلم نساختن تصمیم گرفتم چنین فیلمی بسازم. در واقع می‌توان گفت که قصه اکران این فیلم به‌عنوان نخستین فیلم من بعد از سکوتی طولانی نشانه‌ای بود از روزهای دشوار سینمای ایران که تاب و طاقت بسیاری لازم دارد تا فیلمساز بتواند در آن دوام بیاورد و همچنان فیلم بسازد. فیلم قصه داستان‌نویسی است که سه کتاب چاپ کرده است؛ اما هیچ‌کدام از این کتاب‌ها نتوانسته‌اند برای او پولی به همراه بیاورند. او همراه همسر و پسر شش ساله‌اش در خانه‌ای اجاره‌ای که صاحبش از آشنایان قدیم اوست، زندگی می‌کند. وقتی دوست قدیمی اطلاع می‌دهد که قصد دارد در خانه‌اش ساکن شود. زندگی نویسنده به هم می‌ریزد. بخشی از این فیلم در ترکیه می‌گذرد؛ اما عمده قصه در ایران اتفاق می‌افتد.
  • عمومی شدن حریم خصوصی

    تمام آثاری که در نمایشگاه «پیش از اتمام مهلت نگریستن» عرضه شده است، فضا و تم مشترکی به نام «حریم خصوصی» دارند. من کار روی این مجموعه را از سال ۹۵ شروع کردم و همه این بخش‌ها از ابتدا برایم تعریف شده بودند و می‌دانستم که چه کاری می‌خواهم بکنم. اما به مرور متوجه شدم که همه آنها تم مشترکی دارند و بدون اینکه قصدی داشته باشم همه آنها را در یک فضا پیش می‌برم. همیشه تعداد زیادی پروژه برای خود تعریف می‌کنم و بعد آنها را کنار می‌گذارم تا دوباره به آنها رجوع کنم. در این مجموعه هم چهار پروژه مختلف کم‌کم با هم پیش رفتند و کنار هم قرار گرفتند. این مجموعه قرار است ادامه داشته باشد و بخش دوم آن در آینده نمایش داده شود. همه آثار این مجموعه یک تم مشترک به نام حریم خصوصی دارند و موضوع حریم خصوصی از زوایای مختلف در هر بخش دیده می‌شود. در این نمایشگاه تعداد زیادی از دوستانم دخیل بودند. پروژه‌های من همیشه به شکل گروهی شکل می‌گیرد و باید از همه افرادی که در بخش‌های مختلف کار به من کمک کردند، تشکر کنم. نکته: نمایشگاه عکس و چیدمان مریم فیروزی تا ۲۵ دی در گالری راه ابریشم به نشانی بلوار کشاورز، بین خیابان وصال و قدس، پلاک ۲۱۰ برپاست.
  • زندگی رازآلود یک شخصیت پیچیده

    فیلم‌نامه فیلم «سورنجان» پیش از هر چیز دیگری مرا مشتاق به بازی در این فیلم کرد و باعث شد تا در ‌آن بازی کنم. واقعیت این است که پیش از هر چیزی باید اولویت را به متن و فیلم‌نامه داد. زمانی که با کارگردان‌ها صحبت می‌کنی می‌توانی بفهمی که در مسیر کار چه تفکری دارند. وقتی فیلم‌نامه سورنجان را خواندم فهمیدم که این فیلم قطعا فیلم موفق و خوبی خواهد بود. همین اتفاق هم افتاد و حالا که فیلم روی پرده رفته است و واکنش مخاطبان را دنبال می‌کنم، می‌دانم که تصور اولیه من نادرست نبوده است. در این کار من نقش هاله را بازی کرده‌ام. او یک راز بزرگ دارد و به‌عنوان زن سعی دارد زندگی‌اش را حفظ کند. اما چیزی را که باعث نگه داشتن زندگی می‌شود خودش از بین برده و همین شخصیتش را پیچیده می‌کند. یکی از جذابیت‌هایی که باعث شد نقش هاله را بپذیرم جدا از تک‌لوکیشن بودن فیلم‌، کنار هم بودن چهار کاراکتر قصه با چهار فضا و شخصیت متفاوت است. تفاوت‌هایی که در نهایت به انفجار منتهی می‌شود. فکر می‌کنم دیدن این فیلم می‌تواند برای بسیاری از سینمادوستان جوان جذاب و صد البته آموزنده باشد و به ویژه برای زنانی که در موقعیت‌هایی شبیه به هاله زندگی می‌کنند.
  • نقطه گردشگری «پاک» بین شهرهای آلوده

    بادرود کجاست؟ یکی می‌گفت در خراسان رضوی است، دیگری از شهری در حوالی یزد حرف می‌زد. آنها که این جواب‌ها را می‌دادند هم کاشان رفته بودند و هم ابیانه و هم اصفهان و هم نطنز. بادرود شهری است در حوالی این مراکز گردشگری که هزاران گردشگر در ایام تعطیل به آنجا سفر کرده و می‌کنند اما معدود کسانی هستند که فرمان ماشین را به سمت بادرود چرخانده باشند.
  • بی‌تفاوتی به بناهای تاریخی زنجان؟

    چندی پیش یک مسوول در مدیریت شهری زنجان در صفحه رسمی خود در یکی از شبکه‌های مجازی، خانه‌های قدیمی و تاریخی در این شهر را دارای هویت و شناسنامه اعلام کرد و بر توجه بیش از پیش به امر مرمت و نگهداری بناهای تاریخی و میراثی تاکید کرد. این مدیر شهری زنجان معتقد است یکی از بهترین راه‌های محافظت از بناهای تاریخی، حفاظت توسط مردم با مشارکت عمومی است.
  • مرهم زخم‌ها

    روحیه جست‌وجوگری بخش جدایی‌ناپذیر از وجودش است. از دل سفرهای مداومش اندوخته‌های فراوانی کسب کرده و کار و زندگی‌اش با اکتشاف و نوآوری گره خورده است. همیشه به دنبال رسیدن به یک لحظه طلایی بوده. او هیچ‌گاه برای رسیدن به چنین لحظه‌ای در انتظار دست سرنوشت و اتفاقات از پیش نانوشته ننشست. او خودش آن لحظه طلایی را با مرارت‌های بسیار برای خود ساخت. زمانی که به یکی از آن سفرهای شگفت‌انگیز در جنوب ایران رفته بود و تحقیقاتش را روی پوسته‌های میگو و دیگر انواع سخت پوستان دنبال می‌کرد، به اکسیری شفابخش دست یافت. اکسیری که شکل‌گیری آن با کار علمی و پژوهشی آغاز شد و درادامه تبدیل به فرمولی التیام‌بخش شد تا مرهمی شود برای زخم‌ها. دستیابی به این فرمول رهایی‌بخش حاصل تلاش‌های شبانه‌‌روزی دکتر سهیلا سلحشور کردستانی است؛ یکی از پیشگامان در عرصه تولید تجهیزات پزشکی و درمانی که با هوشی سرشار توانست میان علم و صنعت پیوند برقرار کند. کار علمی و دانشگاهی بخش انکارناپذیر فعالیت‌های صنعتی دکتر سلحشور است. او پیش از آنکه تولیدات پزشکی خود را به سطح انبوه برساند، سال‌های متمادی روی پروژه‌های علمی‌اش کار کرد و در مرحله بعد گام به عرصه تولید و کارآفرینی گذاشت. او کار کردن با افراد باهوش را ترجیح می‌دهد؛ اما معتقد است «مهم‌تر از داشتن هوش بالا، این مهم است که انسان جزئی‌نگر باشد و این قدرت را داشته باشد که چند قدم جلوتر را ببیند.» در ادامه مصاحبه با دکتر سهیلا سلحشور کردستانی، بنیان‌گذار شرکت «کیتوتک» را می‌خوانید.
  • «آلودگی آماری» در تحلیل «آلودگی هوا»

    تحلیل‌ وضعیت زمستان ۹۸ آلودگی هوای تهران با اطلاعات قدیمی –مربوط به سال ۹۶- که اخیرا توسط یک نهاد شهری منتشر شد، اسباب «برداشت غلط جامعه کارشناسی، سیاست‌گذاران و عموم شهروندان» درباره بحران آلودگی را به‌وجود ‌آورد. هفته گذشته گزارشی تحت عنوان سیاهه آلودگی هوای تهران منتشر شد. این گزارش سهم منابع منتشرکننده ذرات معلق و آلاینده در هوا از بابت میزان آلوده‌سازی هر کدام از منابع را اعلام می‌کند.سیاهه منتشرشده اما مربوط است به سال ۹۶،‌ یعنی سالی که رفتار منابع آلاینده هوای پایتخت به شکل چشمگیر با وضعیت الان تفاوت داشت.
  • بازگشت دوچرخه‌های نارنجی و «باید»های جدید

    دوچرخه‌های اشتراکی که از هفته آخر آبان‌ماه غایب بودند، به تهران بازگشتند. وعده این رخداد را پیش‌تر مدیران شهری در چند نوبت داده بودند اما سرانجام سه‌شنبه، ۱۰ دی‌ماه دوچرخه‌های نارنجی به ایستگاه‌ها بازگشتند.
  • ضرورت اصلاح ساختار شهرداری تهران

    پارلمان محلی پایتخت از سال گذشته اصلاح ساختار شهرداری تهران را در دستور کار خود قرار داده است. اعضای شورای شهر بنا دارند از طریق «تجمیع معاونت‌های ۹گانه شهرداری» سبک‌سازی ساختار فربه شهرداری را عملیاتی کنند. کارشناسان شهری معتقدند این اقدام مزایای مهمی برای الگوی اداره شهر دارد که از مهم‌ترین آنها کاهش تصمیم‌گیری‌های جزیره‌ای و پایان موازی‌کاری است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال‌حاضر ساختار فربه و ناکارآمد شهرداری تهران به لحاظ گستردگی تعداد معاونت‌ها، پست‌های سازمانی و... سبب شده تا بخش زیادی از تصمیمات مدیریتی به‌صورت جزیره‌ای و همراه با موازی‌کاری‌هایی انجام شود که نتیجه‌ای جز توزیع نادرست منابع محدود به سمت پروژه‌های غیرضرور و غیراولویت‌‌دار نداشته است. در قالب تکلیفی که براساس این محور بر عهده شهرداری گذاشته شد، این مجموعه موظف بود لایحه اصلاح ساختار سازمانی را به گونه‌ای به شورای شهر ارائه کند که برمبنای آن رقم دقیق معاونت‌ها و اینکه چه معاونت‌هایی بر مبنای این طرح قرار است با یکدیگر ادغام شوند یا باقی بمانند اعلام شود اما آنطور که متن این لایحه ارسالی به شورای شهر نشان می‌دهد در این لایحه هنوز نحوه کاهش معاونت‌ها عنوان نشده است. «حذف پست قائم‌مقام، جانشین و مشاور»، «کاهش تعداد شهرداری‌های مناطق» و نهایتا کاهش تعداد واحدها و سازمان‌های تابعه از دیگر مواد اصلی مورد درخواست اعضای شورای شهر تهران از شهرداری برای تدوین لایحه و انجام اقدامات اصلاحی در مجموعه شهرداری تهران است که به‌نظر می‌رسد شهرداری در قالب لایحه اولیه هنوز به این بخش ورود جدی نداشته است.
  • تحرک جدید برای شب عید مسکن

    واسطه‌های بازار مسکن با شروع تحرکات تازه بازاریابی به استقبال بازار شب عید معاملات مسکن رفتند. تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد در‌حالی‌که شب عید بازار مسکن امسال حدود دو ماه زودتر از سال‌های گذشته آغاز شده است و افزایش حجم معاملات مسکن در آذرماه نیز این موضوع را تایید می‌کند، واسطه‌های ملکی تحرکات تازه‌ای را به منظور ثبت عملکرد بهتر فروش برای خود در بازار شب عید مسکن آغاز کرده‌اند. آذرماه امسال، تعداد معاملات خرید مسکن که در ماه‌های قبل از آن به کمتر از۳ تا ۴ هزار فقره کاهش یافته بود و بازار در شرایط ابررکود معاملاتی مسکن قرار داشت، به میزان محسوسی افزایش یافت. این در حالی است که پیش از این نیز برخی واسطه‌ها وفعالان بازار مسکن از حضور زودهنگام متقاضیان خرید مسکن در بازار مسکن برای انجام معاملات شب عید خبر داده بودند. با اعلام آمارهای رسمی درباره افزایش قابل‌توجه حجم معاملات خرید مسکن در آذرماه در مقایسه با یک‌ماه قبل از آن- آبان ۹۸- واسطه‌های ملکی نیز با اطمینان از حضور زودهنگام متقاضیان و شروع زودتر از موعد مقطع زمانی شب عید امسال بازار مسکن، اقدامات قابل‌توجه و متفاوت‌تری نسبت به ماه‌های گذشته برای جذب مشتریان بیشتر آغاز کرده‌اند.
  • نمایش لپ‌تاپ‌ها با آغاز ۲۰۲۰

    آغازسال نوی میلادی به‌تدریج رهاوردهای شرکت‌های بزرگ سخت‌افزاری را آشکار می‌کند و در جشن‌هایی که در هر گوشه دنیا به پا شده می‌توان ردی از جدیدترین محصولات تکنولوژی دید. از طرفداران گوشی‌های هوشمند گرفته تا گجت‌های متعدد یا حتی کامپیوترها و لپ‌تاپ‌هایی که علاقه‌مندانشان را منتظر رونمایی نگه داشته‌اند. دو شرکت دل و سامسونگ در هفته اول ماه ژانویه و در روزهای جشن سال نو به معرفی جدیدترین لپ‌تاپ‌هایشان مشغول شدند تا در بازاری که کم و بیش در تعطیلات به سر می‌برد از جمله اندک ویترین‌های فعال بازار باشند. در ادامه برخی ویژگی‌های این دو لپ‌تاپ جدید را بررسی می‌کنیم.
  • ویرایشگری حرفه‌ای عکس

    Polarr Photo Editor یکی دیگر از محبوب‌ترین برنامه‌های ویرایشگر تصویر برای دستگاه‌های اندروید و آی‌اواس است. تا به امروز نرم‌افزارهای مختلفی در زمینه ویرایش عکس معرفی شده اما با استفاده از این برنامه قادر خواهید بود در محیطی ساده اما حرفه‌ای روی عکس‌هایتان ویرایش‌های مختلف را انجام دهید.
  • زنده کردن لپ‌تاپ قدیمی

    این روزها که خرید و حتی تعویض وسایل الکترونیکی به‌ویژه سخت‌افزارهایی مثل لپ‌تاپ، تبلت و گوشی موبایل سخت شده باید نهایت دقت را در استفاده از این وسایل داشته باشیم و حتی اگر مدل‌های قدیمی این دستگاه‌ها هنوز به کارمان می‌آید از آن صرف‌نظر نکنیم. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که نمی‌خواهید لپ‌تاپ جدید بخرید و همین دستگاه موجود نیازتان را برطرف می‌کند با کمی تغییر جزئی می‌توانید به زنده کردن لپ‌تاپ قدیمی خود امیدوار باشید. در ادامه به برخی نکات برای بهتر کردن عملکرد یک لپ‌تاپ قدیمی اشاره شده است.
  • شکاف قیمتی از کارخانه تا بازار

    با اینکه تولید خودروهای سواری از اولین ماه پاییز بهبود یافته اما بازار همچنان در شیب تند قیمت‌ها قرار دارد. طبق آمارهای وزارت صنعت تولید خودرو به‌خصوص در آذر نسبت به آبان رشد ۲۳ درصدی یافت و نرخ رشد منفی هشت ماهه خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز تک رقمی شده است با این حال به نظر می‌رسد روند رو به رشد تولید هم تاثیری در وضعیت بازار آشفته خودرو ایجاد نکرده است.
  • ابطال کارت سوخت تنها راه گریز از بحران فرسوده‌ها

    چرا دولت فکری به حال خودروهای فرسوده نمی‌کند؟ آن‌گونه که مشخص است میزان مصرف سوخت فرسوده‌ها و آلایندگی این خودروها هر سال با میلیاردها تومان ضرر به اقتصاد کشور همراه است؛ حال آنکه اسقاط از رده خارج‌ها؛ ظاهرا دغدغه دولت نیست.
  • رفت‌و‌آمد خودروهای مونتاژی

    آمار تولید خودرو هر ماه با اعداد و ارقام عجیبی منتشر می‌شود. در یک ماه برخی از خودروها روند صعودی مناسبی طی می‌کنند و در ماه دیگر همان خودرو به‌طور عجیبی با افت تولید همراه می‌شود. اما عجیب‌تر از آن تولید خودروهایی است که خودروسازان توقف آنها را در خطوط تولید از پیش اعلام کردند، با این حال آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از تداوم تولید آنها حکایت دارد. به‌عنوان نمونه دو خودروی سراتو و دانگ فنگ از مدت‌ها پیش با توقف تولید همراه بودند و در آمارها نیز دیده نمی‌شدند. بر این اساس حتی شرکت سایپا چند ماه پیش از تولید آخرین خودروی سراتو در خط این شرکت خبر داد و اعلام کرد که به دلیل تحریم این گروه صنعتی دیگر قادر به تولید سراتو نخواهد بود. متعاقب این خبر سایپا به ثبت‌نام‌کنندگان سراتو اعلام کرد که نسبت به خودروی جایگزین اقدام کنند و حتی چند خودرو نیز در این زمینه در نظر گرفت.
  • مشتی و مدرن

  • هالیوودی

  • چه بوی سیری!

  • همه قلیونی‌ها

  • قاب هفته

    مراسم وداع تهرانی‌ها با پیکر پاک و مطهر سپهبد شهید قاسم سلیمانی و شهیدان همراهش صبح روز دوشنبه ۱۶ دی برگزار شد. در ابتدا حضرت آیت الله خامنه‌ای بر پیکر این شهیدان نماز خواند و سپس تهرانی‌ها با حضوری میلیونی این شهیدان را همراهی کردند. / عکس‌ها: فروغ علایی
  • آلکسی مورداشف

    مریم رضایی: تاجر میلیاردر روس، آلکسی آلکساندرویچ مورداشف، بزرگ‌ترین سهامدار و رئیس هیات‌مدیره شرکت اختلاطی سویرستال (Severstal) است.
  • گنادی تیموشنکو

    گنادی تیموشنکو میلیاردر روسی، بنیان‌گذار و مالک گروه سرمایه‌گذاری خصوصی ولگا (Volga Group) است. او در نوامبر ۱۹۵۲ در ارمنستان که در آن زمان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، به دنیا آمد. پدرش عضو ارتش شوروی بود و در جنگ جهانی دوم، در کنار نیروهای روس جنگید. تیموشنکو ۶ سال از دوران کودکی را در جمهوری دموکراتیک آلمان گذراند. در سال ۱۹۷۶ مدرک مهندسی برق را از موسسه فنی سن‌پطرزبورگ دریافت کرد و در سال ۱۹۷۷ به‌عنوان مهندس در کارخانه ایژورسکی که در تولید ژنراتورهای برق تخصص داشت، مشغول به کار شد.
  • لئوناردو دل وکیو

    تاجر میلیاردر ایتالیایی، شرکت لوکسوتیکا را که بزرگ‌ترین تولیدکننده و عرضه‌کننده عینک و لنز در دنیا محسوب می‌شود، بنیان‌گذاری کرده است.
  • هی شیانگجیان

    هی شیانگجیان از موسسین شرکت مایدیا (Midea) چین است که این روزها به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لوازم‌خانگی دنیا تبدیل شده است. شیانگجیان در اکتبر ۱۹۴۲ در چین متولد شد. او از ابتدا تشنه تجارت بود و با پس‌انداز اولیه‌اش و با کمک گرفتن از حدود ۲۰ روستایی کارگاه تولید درهای فلزی بطری را راه‌اندازی کرد. این کسب‌وکار موفق در سال ۱۹۶۸ توسعه یافت و به تاسیس شرکت مایدیا منجر شد که تولید اثاث خانه و سپس لوازم‌خانگی برقی را دربرگرفت.
  • فیدیبو؛ توزیع‌کننده کتاب الکترونیک در ایران

    فیدیبو یکی از شناخته‌شده‌ترین شرکت‌های گروه دیجی کالا است که در زمینه محتوا به ویژه کتاب الکترونیکی فعالیت می‌کند. این کسب و کار فرهنگی چند سالی است که توانسته در صنعت نشر به نامی مطرح تبدیل شود. گفت‌وگویی با علی علامه به نمایندگی از شرکت فیدیبو و صاحب محصول فیدیبوک و فیدیباکس داشته‌ایم و از او خواسته‌ایم از خدمات جدیدشان برایمان بگوید که در ادامه آن را می‌خوانیم: فیدیبو در ابتدا کارش را با پلت‌فرم‌های اندروید، ios و ویندوز شروع کرد و در حال حاضر امکان پشتیبانی از پلت‌فرم وب را هم فراهم کرده‌ایم و کاربران بدون نصب اپلیکیشن می‌توانند روی وب‌سایت ما به مطالعه کتاب بپردازند. همان طور که می‌دانید فیدیبو یکی از اولین و بزرگ‌ترین توزیع‌کنندگان کتاب الکترونیک در ایران است. فیدیبوک در فروردین سال ۹۷ برای اولین بار رونمایی شد و استقبال خیلی خوبی هم از آن شد. در واقع این محصول اولین کتابخوان الکترونیکی فارسی زبان است که مبتنی بر سیستم عامل اندروید کار می‌کند. توسعه این سیستم عامل به‌طور کامل توسط تیم فنی فیدیبو انجام شده است و می‌توان گفت که فیدیبوک اولین نسخه به شکل full customize اندروید فارسی در ایران است. کار این کتابخوان عموما مطالعه کتاب است. همچنین این محصول مجهز به امکاناتی مانند دیکشنری، مرورگر، تنظیم گر نور صفحه، یادداشت‌گذاری و ۸ گیگابایت حافظه داخلی است.
  • راهنمایی پیش‌رو

    راهنمایی‌های فدرال‌رزرو در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ میلادی از نظر ماهیت، کیفی بود و موفق به متقاعد کردن شرکت‌کنندگان در بازار؛ مبنی بر اینکه نرخ‌ها برای مدت طولانی پایین‌تر باقی می‌ماند، نبود. با این وجود، از ابتدای سال ۲۰۱۱ میلادی، راهنمایی‌های صریح‌تری که سیاست نرخ ارز را ابتدا با تاریخ‌های خاص گره می‌زد، آغاز شد و سپس درخصوص رفتار بیکاری و تورم، بازارها را ترغیب کرده است که نرخ‌ها پایین بمانند.
  • ابزار تسهیل کمّی

    دوره‌های اولیه QE‌،(تسهیل کمّی) مانند برنامه QE۱ فدرال رزرو در اوایل سال ۲۰۰۹ میلادی، تاثیرات بزرگی در بازار داشت اما دورهای بعدی، مانند برنامه QE۲ در نوامبر ۲۰۱۰ میلادی، شامل تحرکات بسیار کوچک‌تری در بازار بود. این اختلاف باعث شده برخی از افراد تصور کنند که QE فقط در مواقع استقرار دوره‌های تلاطم بازار، مانند اوایل سال ۲۰۰۹، موثر است؛ اما در سایر مواقع نه. با این حال، به‌عنوان اسناد موجود، بیشتر تحقیق از توضیحی جایگزین پشتیبانی می‌کنند که دوره‌های بعدی QE توسط شرکت‌کنندگان در بازار تا حد زیادی پیش‌بینی می‌شد. در نتیجه‌، اثرات موردانتظار برنامه‌ها تا زمان اعلامیه‌های رسمی در قیمت‌های بازار گنجانده شده بود. مطالعاتی که کنترل انتظارات بازار را از سطح و ترکیب خرید دارایی‌های برنامه‌ریزی شده رصد می‌کند، نشانگر این است که دوره‌های بعدی QEبا قدرت باقی ماندند؛ با اثراتی که در دوره‌های آرامش بازار کاهش نمی‌یابد یا با افزایش ترازنامه بانک مرکزی تغییر نمی‌کند.
  • ابزارهای نوین سیاست پولی

    از دهه ۱۹۸۰ میلادی، نرخ بهره در سراسر جهان روند نزولی داشته و این مساله نشان‌دهنده تورم پایین، نیروهای جمعیت‌شناختی (تغییر نسل) و تکنولوژی است که موجب افزایش پس‌انداز جهانی مطلوب نسبت به سرمایه‌گذاری مطلوب می‌شود. اگرچه تورم پایین و نرخ بهره فواید زیادی دارد، اما محیط جدید برای بانک‌های مرکزی چالش‌هایی را ایجاد می‌کند. این نهادها برای تحریک اقتصاد عقب‌مانده به‌طور سنتی به ابزار کاهش نرخ بهره کوتاه‌مدت اعتماد داشته‌اند. به‌طور کلی سطح پایین نرخ بهره به معنای آن است که در شرایط رکود اقتصادی یا تورم نامطلوب (کم)، فضای موجود برای کاهش نرخ متعارف بسیار کمتر از گذشته است.
بیشتر