شماره روزنامه ۶۰۱۰
|

  • صف‏‏‌آرایی مخالفان و موافقان واردات برنج

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: طی روزهای اخیر بر اساس اصلاحیه مصوبه هیات وزیران، «برنج» به لیست کالاهای مشمول دریافت ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی اضافه شد. به گزارش «دنیای اقتصاد» پس از گذشت دو سال از اجرای سیاست جراحی اقتصادی توسط رئیس دولت سیزدهم، حالا کالاهای مختلف در حال بازگشت به فهرست مشمولان دریافت ارز ترجیحی هستند؛ چنان‌‌‌که در آخرین مورد برنج و روغن هم به این فهرست بازگشتند تا حالا طوماری از کالاهایی پیش روی دولت باشد که ارز یارانه‌‌‌ای ۲۸‌هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می‌‌‌کنند.
  • شرایط برای جهش تولید مهیا نیست

    ‎مسعود بختیاری رئیس سندیکای کنسرو می‌‌‌گوید: تامین مواد اولیه، منابع مالی، منابع انسانی و حامل‌‌‌های انرژی از چالش‌‌‌های تولید، عرضه و فروش هستند. به گزارش روابط عمومی ‌‌‌سندیکای صنایع کنسرو ایران، بختیاری با اشاره به شعار سال گفت: منظور از مشارکت مردم در شعار زیبای سال طبعا در اینجا منظور از مردم فعالان بخش خصوصی است. در خصوص جهش تولید باید دید آیا اساس شرایط جهش تولید در کشور ما وجود دارد یا خیر؟ وی چالش‌‌‌های موجود در تولید را تامین مواد اولیه و منابع مالی، منابع انسانی، حامل‌‌‌های انرژی، محیط کسب و کار، شرایط تولید و در نهایت عرضه و فروش دانست.
  • تاخیر در تخصیص ارز و دشوارتر شدن تامین مواد اولیه

    ‎با دشواری‌‌‌های موجود در تامین و واردات کالا و مواد اولیه، روز به‌روز تولید با چالش بیشتری مواجه می‌شود. محمد مختاریانی نایب رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: تا دو سال گذشته محدودیتی برای واردات کالا چه در حوزه صنعت و چه در بخش کشاورزی وجود نداشت ولی محدودیت در منابع ارزی و فساد در واردات کالا، محدودیت‌‌‌هایی در زمینه واردات کالا ایجاد کرد. مختاریانی بیان کرد: پس از مطالعه، سیستمی شدن ثبت‌سفارش برای کالاها و ثبت‌سفارش حدود ۲۵درصد بیش از نیاز مصرف انجام شد. ولی در ابلاغیه رسمی جدید آمده که ۱.۱درصد بیشتر از نیاز اجاره ثبت‌سفارش وجود دارد و سقف مالی و سابقه ۶۰ ماهه واردات نیز لحاظ می‌شود که البته برای کالاهای مختلف متفاوت است.
  • ‎همایش تخصصی صنایع غذایی با همکاری دانشگاه یادگار امام و فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران

    «اولین نشست تخصصی در حوزه علوم و صنایع غذایی و فناوری‌‌‌های وابسته به رویکرد مهارت‌آموزی، کارآفرینی و اشتغال» روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت‌‌‌ماه با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) و فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران برگزار شد. به گزارش روابط عمومی فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی، این همایش در راستای تحکیم ارتباط بین دانشگاه و صنعت برگزار و سازوکار نظام‌‌‌مندی که ارتباط بین عرصه‌‌‌های علمی و آکادمیک با صنعت را تسهیل کند، در این نشست تخصصی و کاربردی مورد بررسی قرار گرفت. بنابر این گزارش، برگزار‌‌‌کنندگان این نشست تخصصی انجمن علوم و مهندسی صنایع غذایی باشگاه پژوهشگران جوان دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) با همکاری فدراسیون تشکل‌های صنایع‌‌‌ غذایی و کشاورزی ایران بوده و در دانشگاه یادگار امام (ره) برگزار و محورهای همایش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
  • هیچ نقشه راهی برای توسعه صنعت وجود ندارد

    ‎یکی از اعضای سندیکای صنایع کنسرو ایران می‌‌‌گوید: در شرایط فعلی، بخش خصوصی با بخش دولتی و خصولتی توان رقابت ندارد و فقط باید به فکر بقای خود باشد. سیدمظفر عبدالله مطرح کرد: با توجه به جمیع ظواهر، دولت اعتقادی به بخش خصوصی ندارد و بودجه مرتبط با بخش تولید برای بخش دولتی و خصولتی در نظر گرفته می‌شود و با این شرایط رقابت بخش خصوصی با خصولتی امکان‌‌‌پذیر نیست. عبدالله با بیان اینکه ۱۶.۵درصد از اقتصاد در اختیار بخش خصوصی است، افزود: از ۷۵۰۰هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده برای توسعه استان کردستان ۱۲۰۰ میلیارد خرج شد ولی ۶۳۰۰هزار میلیارد اصلا اختصاص داده نشده بود. این فعال صنعت گفت: فقط ۰.۶درصد از تسهیلات بانکی در این استان مصرف شده است که با این ارقام نمی‌توان انتظار توسعه داشت. عضو سندیکای صنایع کنسرو ایران عنوان کرد: بهترین زمان دوره اقتصاد کشور بین دهه‌‌‌های ۴۰ تا ۵۰ با قیمت نفت بالا بود، ولی با افزایش دلار در دوره‌‌‌های مختلف فقط تورم ایجاد شده است. وی گفت: با شرایط اقتصادی کنونی، سودی برای تولیدکنندگان وجود ندارد و فقط باید به فکر بقا بود.‎عبدالله اظهار کرد: مشارکت مردم در جهش تولید به معنی مشارکت بخش خصوصی است، ولی متاسفانه دولت اعتقادی به برنامه ندارد. در هیچ سالی برای رسیدن به شعار سال برنامه خاصی تدوین نشده است و استراتژی توسعه وجود ندارد.
  • صنعت پخش کشور متحول می‌شود

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: استانداردهای GS۱ در صنعت پخش در حال افزایش است. این استانداردها به ساده‌‌‌سازی زنجیره تامین، افزایش کارآیی و کاهش هزینه‌‌‌ها کمک می‌کنند. مهدی مظهری نایب رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران در گفت‌وگو با رسانه «دنیای‌اقتصاد»، در حاشیه ششمین نمایشگاه صنعت پخش درکیش با اعلام این خبر گفت: مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران، به عنوان استانداردهای GS۱ ایران متولی توسعه این استانداردها در کشور است.
  • روغن خوراکی بدون مجوز سازمان غذا و دارو وارد کشور نمی‌شود

    دنیای اقتصاد: روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران در مورد فرآیند توزیع روغن خوراکی در بازار، با تاکید بر اینکه صدور گواهی‌‌‌های تایید سلامت مواد غذایی از مراجع مربوطه از جمله سازمان ‌‌‌ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو، پیش‌‌‌نیاز توزیع اقلام خوراکی در بازار است، تاکید کرد: روغن خام، صرفا در صورتی‌‌‌ که سلامت و اصالت آن به تایید سازمان‌های مذکور رسیده باشد، امکان ترخیص از گمرک و عرضه در مجاری توزیع و مبادی مصرف را داراست. این روابط عمومی در مورد خبری مبنی بر توزیع ۴۷‌هزار تُن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته در این دولت و نکات مندرج در خبر مذکور، نکاتی را به شرح زیر اعلام کرد:
  • وقت چرخش در صنعت پخش

    استفان کاوی، یکی از استادان مدیریت، داستانی ساده در خصوص تغییر نگرش دارد که می‌گوید: صبح یک روز تعطیل در نیویورک سوار اتوبوس شدم. تقریبا یک‌سوم اتوبوس پر شده بود و بیشتر مردم آرام نشسته بودند یا سرشان به چیزی گرم بود و درمجموع سکوت قابل ملاحظه‌ای در اتوبوس حاکم بود. این سکوت ادامه داشت تا اینکه مرد میانسالی با بچه‌‌‌هایش سوار اتوبوس شد. بلافاصله فضای اتوبوس تغییر کرد.
  • ‎کشاورزی ایران بدون برنامه

    دنیای‌اقتصاد: ‎بر اساس آماری که قائم‌‌‌مقام معاون برنامه‌‌‌ریزی وزارت جهاد به‌‌‌تازگی اعلام کرده صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی در سال گذشته ۶.۲میلیارد دلار بوده که نسبت به ‌‌‌سال۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش داشته است. به گزارش روابط عمومی فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی، در این سال‌ها بارها از زبان مسوولان به‌‌‌ویژه مسوولان جهاد کشاورزی شنیده‌‌‌ایم که ایران ظرفیت تبدیل شدن به ‌‌‌هاب منطقه‌‌‌ای محصولات کشاورزی چه در حوزه غلات چه صیفی‌‌‌جات و حتی برخی میوه‌‌‌ها و ادویه‌‌‌ها را دارد، اما آنچه مشاهده کرده‌‌‌ایم تفاوت بسیار میان حرف‌‌‌ها با عمل‌‌‌هاست.
  • صرفه‌جویی ۵۴ همتی با هوشمندسازی یارانه آرد

    دنیای‌اقتصاد: نان یکی از مهم‌ترین اقلامی است که به آن یارانه تخصیص داده می‌شود. نان یکی از کالاهای اصلی در سبد خوراکی مردم ایران است و از این جهت جایگاهی استراتژیک در امنیت غذایی کشور دارد. بررسی بودجه ۱۴۰۳ نسبت به بودجه سال قبل نشان می‌دهد که یارانه نان با رشد قابل‌توجهی مواجه شده است. بر این اساس در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ آمده است که سازمان هدفمندی یارانه‌‌‌ها موظف به پرداخت ۱۴۳‌هزار میلیارد تومان یارانه نان است. این در حالی است که در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تنها ۵۶‌هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم برای یارانه نان اختصاص یافته بود. با این حال اگرچه اعتبار در نظر گرفته‌شده برای یارانه نان در سال ۱۴۰۲ حدود ۵۶‌هزار میلیارد تومان بوده است، اما دولت سال گذشته حدود ۱۵۹‌هزار میلیارد تومان برای یارانه نان پرداخت کرده است. این رقم نشان می‌دهد تا چه اندازه پیش‌بینی اعتبار در قانون بودجه سال گذشته خطا داشته و منجر به کسری تبصره هدفمندی شده است.
  • تحلیل قیمت قهوه پس از افزایش ۲۵۶ درصدی طی چهار سال!

    قهوه یکی از نوشیدنی‌‌‌های محبوب در سراسر جهان است که به دلیل گران بودن آن به‌خصوص در ایران، به عنوان کالای لوکس محسوب می‌شود و تقاضای آن بر اساس قدرت خرید مردم خواهد بود. کشور‌‌‌های برزیل، ویتنام، کلمبیا، اندونزی، اتیوپی، هندوراس، هند، اوگاندا و مکزیک بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قهوه در جهان هستند که مشکلات کشت، دلیل افزایش و وارد شدن شوک به قیمت جهانی این کالا بود و طبیعتا افزایش قیمت جهانی بر واردات، کسب‌و‌کار‌‌‌های مرتبط (کافه)، میزان تقاضا و مصرف تاثیر خواهد گذاشت.
  • بیش از ۱۳۰ کارخانه مشغول خرید برگ سبز چای هستند

    بیش از ۱۳۰ کارخانه چای‌‌‌سازی مشغول خرید تضمینی برگ سبز و تولید چای هستند. مدیر اجرایی سندیکای چای با اعلام این آمار گفت: با توجه به شرایط جوی و بارش‌‌‌های اخیر، برگ سبز چای از کیفیت بالایی نسبت به سال گذشته برخوردار است. حسنی با بیان اینکه قیمت چای پایان هفته تعیین‌تکلیف می‌شود، افزود: برآوردها حاکی از آن است که قیمت چای بسته به ارقام مختلف ۳۰ تا ۵۰‌درصد افزایش یابد. مدیر اجرایی سندیکای چای ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید چای خشک کمتر از ۲۸‌هزار تن نباشد و بالاتر از ۲۸ هزارتن تابع شرایط جوی است. وی گفت: با توجه به افزایش واردات قهوه، گران‌‌‌شدن چای و کاهش مصرف پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال واردات چای از ۵۰ هزارتن فراتر نرود.
  • جهش تولید با مشارکت مردم

    جواد راستی/ پژوهشگر ارشد اقتصاد سیاسی توسعه
    یکی از بخش‌‌هایی که می‌تواند در مشارکت بیشتر مردم در اقتصاد کمک کند، بخش کشاورزی و دام و طیور کشور است. متاسفانه در سال‌های اخیر نظر چترهای حمایتی نه تنها مورد توجه نبوده، بلکه به صورت ناآگاهانه یا آگاهانه مورد غفلت قرار گرفته است. نتیجه این بی‌‌توجهی، رشد منفی آن در چند سال متوالی است. عدم‌اختصاص سم، کود، بذر و ماشین‌‌آلات کشاورزی به این بخش از تولید، کشاورزان را مجبور کرده این اقلام را با قیمت‌های گزاف از واسطه‌‌های سودجو خریداری کنند. در صورتی که در کشورهایی که دارای آزادترین اقتصاد باز مبتنی بر بازار هستند، بخش کشاورزی از حمایت‌‌های یارانه‌‌ای دولت‌‌ها برخوردارند. حال چرا این سیاست حمایتی از بخش کشاورزی و دامی کشور منسوخ شده است؟
  • درس‌های ارز ۴۲۰۰

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: فعالان صنعت غذا معتقد هستند شکافی که میان قیمت رسمی ‌‌‌ارز و بازار وجود دارد به چالش جدی در این حوزه تبدیل شده است. چالش‌‌‌هایی که پیش از این نیز وجود داشتند. مروری بر دوره‌‌‌های گذشته نشان می‌‌‌دهد که در زمان ارز ۴۲۰۰تومانی، وضعیت به گونه‌‌‌ای شده بود که اکثرا نهادهای پژوهشی با محاسبه رانت نهفته در تفاوت قیمتی خواهان همگرایی نرخ‌‌‌ها بودند. در حال حاضر قیمت ارز دولتی ۲۸۵۰۰ تومان و قیمت ارز در بازار نزدیک به ۶۰ هزار تومان است و این موضوع باعث شده اولا تخصیص ارز برای دولت مقرون به صرفه نباشد و در نتیجه تولیدکنندگان مدت‌‌‌ها در صف تخصیص ارز قرار می‌‌‌گیرند و ثانیا دولت به بهانه ارز دولتی در قیمت‌‌‌گذاری دخالت می‌‌‌کند درحالی‌که بسیاری از تولیدکنندگان ارز را از بازار آزاد تامین می‌‌‌کنند.
  • جاماندگی صنعت غذا از رینگ صادرات

    دنیای‌اقتصاد: صنعت غذا یکی از حوزه‌‌‌های مهم و استراتژیک است که ارتباط تنگاتنگی با معیشت مردم دارد، اما این در حالی است که وضع قوانین خلق‌‌‌الساعه و سنگ‌‌‌اندازی‌‌‌های بی‌‌‌شمار در مسیر این صنعت باعث شده تا کشورهای دیگر گوی سبقت را در بازارهای جهانی از کشور ما ربوده و بازارهای هدف ما را نشانه بگیرند. در حال حاضر، در مقایسه با رقبای خارجی می‌توان گفت که ایران جایگاه قابل قبولی در بخش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ندارد و صنعت غذای ایران نسبت به کشورهای رقیب، از وضعیت قابل دفاعی برخوردار نیست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر