شماره روزنامه ۶۰۰۰
|

  • فراغت بهتر است یا ثروت؟

    دنیای اقتصاد: مقایسه آمریکا و اروپا همچنان اقدام بحث‌برانگیزی است؛ اما اظهارات رئیس صندوق نفتی نروژ درباره جاه‌طلب نبودن اروپایی‌ها باعث شد تا بار دیگر این موضوع مورد توجه قرار بگیرد. زیاد کار کردن آمریکایی‌ها موضوع جدیدی نیست و سرنخ‌های آن را در ادبیات نیز می‌توان پیگیری کرد. این وضعیت منجر به آن شده که اروپایی‌ها زمان بیشتری داشته باشند؛ اما آمریکایی‌ها پولدارترند. فایننشال‌تایمز برای مقایسه میان این دو جامعه به سراغ این سه معیار رفته است: افراد در کدام جامعه بیشتر عمر می‌کنند؟ افراد در کدام جامعه خوشحال‌ترند؟ آیا از پس پرداخت احتیاجاتشان برمی‌آیند؟
  • اهمیت استقلال نهادهای پژوهشی

    دنیای‌اقتصاد: در روزهای گذشته پس از انتشار گزارش‌های پژوهشی مختلف از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس، رسانه دولت انتقادهایی را مبنی بر سیاسی‌کاری این نهاد پژوهشی مطرح کرد. خبرگزاری ایرنا در جریان این انتقادها به تشکیل مجلس جدید و همچنین تغییر مدیریت مرکز پژوهش‌های مجلس برای تغییر رویه این نهاد اشاره کرد. پس از این نیز مرکز پژوهش‌های مجلس به این انتقادها پاسخ داد و بر این نکته تایید کرد که در سال‌های گذشته نیز برخی از گزارش‌های این نهاد پژوهشی برخلاف نظر هیات رئیسه و اکثریت مجلس بوده و این رویکرد نشان‌دهنده استقلال مرکز پژوهش‌ها است. این مساله موجب شده است تا در فضای کارشناسی کشور بار دیگر بحث‌های مربوط به لزوم استقلال نهادهای پژوهشی مطرح شود. بسیاری از کارشناسان معتقدند که نهادهای پژوهشی برای رسیدن به هدف اصلی خود باید از استقلال برخوردار باشند. در واقع خروجی این نهادها نباید تحت تاثیر خط‌مشی نهادهای مختلف سیاسی قرار گیرد. در صورت تغییر رویکرد نهادهای پژوهشی و هماهنگی آن با آرای نهادهای سیاستگذاری، اعتبار گزارش‌های پژوهشی آنان از میان می‌رود.
  • ذهن‌خوانی بازارها پیش از نطق پاول

    پیش از اعلام نتایج نشست جرمی پاول در روز چهارشنبه، فرضیه‌های متعددی در خصوص ادامه سیاست‌های پولی ارائه شد. ‌عده زیادی از تحلیلگران به این توافق نظر رسیدند که این مقام سیاسی- اقتصادی سیاست‌های انبساطی را به سال ۲۰۲۵ موکول خواهد کرد و احتمال اینکه چرخه ضد تورمی بار دیگر از سر گرفته شود، افزایش یافت. به دنبال این امر شاخص ارزی که با افزایش نرخ بهره تقویت می‌شود، واکنشی مثبت نشان داد و کانال ۱۰۶ واحدی را بار دیگر فتح کرد. در این راستا بازارها نیز که بر خلاف این روند در حرکت هستند، به مسیر نزولی هدایت شدند. از جمله بیت‌کوین با از دست دادن حمایت کانال ۶۰ هزار دلاری به کانال ۵۷ هزار دلاری سقوط کرد.
  • حرکت پاندولی دلار

    دنیای اقتصاد: نرخ اسکناس آمریکایی در بازار روز گذشته مجددا به کانال پایین‌تر بازگشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار آزاد در روز‌های اخیر در حال رفت و برگشت میان کانال‌های ۶۰، ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بوده است. ورود و خروج معامله‌گران به بازار در کنار قدرت‌نمایی اخبار در حال تحت تاثیر قرار دادن نرخ ارز است. به عقیده کارشناسان کف و سقف تقریبی دلار در حال حاضر نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی و مرز کانال‌های ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی است.
  • کمک به اقتصاد ایران با تبدیل تجارت نقد به مدت‌دار

    اقتصادآنلاین: برات الکترونیکی سبب می‌شود که تجارت نقد به مدت‌دار تبدیل شود؛ به نحوی‌که این رویه به نفع اقتصاد کشور است. سال گذشته بسیاری از فعالان اقتصادی از کمبود نقدینگی برای تامین نیاز‌های واحد تولیدی خود رنج می‌بردند. در واقع، سیاست‌هایی در راستای کنترل تورم، زمینه کاهش نقدینگی را فراهم کرده بود، اثرات خود را در واحد‌های تولیدی به جا‌ گذاشته و برخی مضیقه‌ها را برای آنها در حوزه تامین مالی فراهم آورده بود. حالا دولت با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت داده تا شعار سال را محقق کند و بتواند چرخ تولید را بیشتر به حرکت درآورد، راه‌هایی برای تامین سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی بدون توسل به پول نقد طراحی کرده که از جمله آن، اقدامی است که در حوزه رونمایی از برات الکترونیکی انجام شده است.
  • کمک ۱.۱ میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول به پاکستان

    تسنیم: هیات اجرایی صندوق بین‌المللی پول کمک ۱.۱میلیارد دلاری به پاکستان را که بخش نهایی از توافق ۳میلیارد دلاری اسلام‌آباد با این وام‌دهنده در سال گذشته بود، تصویب کرد. به گزارش نشنال‌نیوز، پاکستان وام سال گذشته صندوق بین المللی پول را تضمین کرد تا بتواند از پرداخت بدهی خود جلوگیری کند. برای کمک به تضمین این توافق، پاکستان موافقت کرد که مالیات‌ها را افزایش دهد و نرخ‌های بهره خود را برای مقابله با تورم به‌شدت افزایش دهد.
  • اعلام سهمیه ارز زائران حج تمتع

    بانک مرکزی: به زائران حج تمتع سال ۱۴۰۳مبلغ ۵۰۰یورو با نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله پرداخت می‌شود. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، با توجه به شروع سفرهای زائران حج سال۱۴۰۳ و ضرورت تامین ارز مورد نیاز زائران گرامی، تامین و پرداخت ارز (به‌‌صورت اسکناس) به‎ مبلغ ۵۰۰ (پانصد) یورو یا معادل آن در سال جاری با نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران، به زائران حج تمتع معرفی‌شده از سوی سازمان حج و زیارت انجام خواهد شد.
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: هرقدر که سیاست‌های مالیاتی برای اخذ مالیات گسترده‌تر می‌شود، ترفندهای برخی از مؤدیان مالیاتی که به دنبال کاهش مالیات پرداختی خود هستند، سریع‌تر به‌روزرسانی می‌شود. «دنیای‌اقتصاد» در یکی از گزارش‌ها به ماجرای شرکت‌های دودفتری می‌پردازد. البته این یک وجه ماجرا است، وجه دیگر این است که سیاستگذار باید فضایی به‌وجود آورد که بنگاه‌ها منفعت پرداخت مالیات را درک کنند و محل مخارج مالیاتی برای مؤدیان مشخص شود. علاوه بر این در گزارشی دیگر، آخرین عملکرد مالیاتی در پایان سال گذشته و ابتدای سال جاری مورد بررسی قرار گرفت.
  • دلار به دنبال بازه آرامش

    دنیای اقتصاد: شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته به رشد نرخ خود ادامه دادند. به عقیده فعالان ارزی، نرخ دلار در بازار روز یکشنبه به کف حمایتی خود برخورد کرده و پس از آن به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است. به نظر می‌رسد بازار ارز پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر اکنون به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.
  • رشد غیرمتعارف تامین ارز برای واردات گروه کالایی گوشت مرغ و گوشت قرمز

    بررسی اطلاعات مربوط به تامین ارز توسط بانک مرکزی، نشان‌دهنده رشد غیر متعارف گروه کالایی نظیر گوشت مرغ و گوشت قرمز دارد. بررسی تحلیلی گزارش اطلاعات مربوط به تامین ارز توسط بانک مرکزی بابت واردات در سال۱۴۰۲در مقایسه با سال۱۴۰۱ نشان‌دهنده رشد غیر متعارف گروه کالایی نظیر گوشت مرغ و گوشت قرمز است. بر اساس این گزارش ارز تامین‌شده بابت گوشت قرمز در سال۱۴۰۲ نسبت به سال۱۴۰۱ به میزان ۲۶۴درصد و بابت گوشت مرغ به میزان ۱۰۴۰درصد نسبت به سال۱۴۰۱ دارای رشد نامتعارف نسبت به گروه کالایی و زنجیره ارزش اعلام‌شده توسط وزارت صمت و جهاد بوده است. ذکر است که گزارش تحلیلی منابع و مصارف ارزی سال۱۴۰۲ توسط دیوان محاسبات کشور برای بهره‌برداری متولیان نظام برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیران اقتصادی منتشر شده است. / دیوان محاسبات کشور
  • عرضه شمش طلای تولیدکنندگان داخلی در مرکز مبادله ایران

    با موافقت بانک مرکزی، تولیدکنندگان داخلی شمش طلا و سایر واردکنندگان شمش طلا که مشمول رفع تعهد صادراتی نیستند، امکان عرضه شمش در مرکز مبادله ارز و طلای ایران را دارند. با موافقت بانک مرکزی، تولیدکنندگان داخلی شمش طلا و سایر واردکنندگان شمش طلا که مشمول رفع تعهد صادراتی نیستند، امکان عرضه شمش در مرکز مبادله ارز و طلای ایران را دارند. از هفته آینده عرضه شمش طلای تولید داخل، در کنار عرضه شمش طلای رفع تعهد ارزی در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران انجام خواهد شد. با این عرضه‌ها، تولیدکنندگان مصنوعات طلا و سایر خریداران شمش، دسترسی بیشتری به شمش طلا خواهند داشت. از روز دوشنبه ۱۷اردیبهشت ماه عرضه گسترده انواع سکه‌تمام، نیم و ربع بهار آزادی در مرکز مبادله ایران آغاز می‌شود. این حراج سکه از طریق سامانه معاملات مرکز مبادله به آدرس market.ice.ir انجام خواهد شد. اطلاعات تکمیلی درباره این حراج در سایت مرکز مبادله ایران به آدرس www.ice.ir در دسترس قرار می‌گیرد./ مرکز مبادله ایران
  • وارونگی تاریخ

    منصور بیطرف
    روز سه‌شنبه گذشته آقای دکتر موسی غنی‌نژاد یادداشتی تحت عنوان «افسانه شیرین مصدق در برابر واقعیات تلخ تاریخی» نگاشت که پاسخی بود به واکاوی‌های آقای کوروش احمدی که در واقع یادداشت آقای دکتر غنی‌نژاد را نقد کرده بود. نقد کارنامه دکتر مصدق و وقایع ۲۸مرداد را که از آن به‌عنوان کودتا نام برده می‌شود، می‌توان یکی از مهم‌ترین رویکردهای اخیر دانست. تاکنون نقد کارنامه دکتر مصدق عمدتا از سوی هواداران آیت‌الله کاشانی یا به عبارت دیگر اصولگرایان قدیم مطرح می‌شد و کمتر کسی یافت می‌شد که کارنامه دکتر مصدق را نه از عینک جناحی و تعصب خام سیاسی بلکه از زاویه درست تاریخ، نقد و بررسی کند. خوشبختانه این مهم اکنون توسط اندیشمندانی مانند دکتر موسی غنی‌نژاد یا صادق زیباکلام صورت می‌گیرد.
  • حفظ تاج و تخت بیت‌کوین

    دنیای اقتصاد: گرچه بیت‌کوین در روزهای اخیر با افت ۵ درصدی حمایت کانال ۶۲ هزار دلاری را از دست داد و اکنون در کانال ۶۰ هزار دلاری در حال نوسان است، اما ناگفته نماند که سایر آلت‌کوین‌ها نیز در رکود قیمتی قرار دارند. بر این اساس این رمز‌ارز برتر با وجود شیب قیمتی منفی، سهم خود را در میان سایر دارایی‌های بازار حفظ کرده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر