شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۸ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۵۸۹۸

  • سرنوشت زمین پس از کاپ ۲۸

    اجلاس کاپ ۲۸ به پایان رسید و ظاهرا شرکای جهانی بر سر نحوه عبور از چالش‌‌‌های کنونی به تفاهم رسیدند و ابداعاتی نظیر تامین مالی ‌گذار سبز برای کشورهای فقیر یا ابزارهایی از این دست را تدارک دیدند. با این‌حال بحث اصلی که مساله تامین مالی کل فرآیند‌ گذار و همراه کردن همه شرکا و ذی‌نفعان آلودگی هوا با جریان اقتصاد سبز است، همچنان پا درهواست. موسسه مشاوره مکنزی که مدت‌‌‌هاست مساله‌ گذار انرژی را زیر نظر گرفته، در گزارشی که اخیرا منتشر کرده است، تاکید می‌کند میان نیازهای مالی به تحول و تغییر اقتصاد با رویکرد سبز و پاسخگویی اقتصاد جهان به این نیاز، فاصله بسیار است.
  • تعارض خاورمیانه در سبز شدن زمین

    صدیقه نژاد قربان / پژوهشگر مسائل غرب آسیا
    در روزهای اخیر خاورمیانه بار دیگر بر سر زبان‌‌‌ها افتاده و چهره جدیدی از خود به تصویر کشیده است؛ چرا که برای دومین سال متوالی این منطقه، میزبان کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل (COP۲۸) بود و توانست ۹۷هزار نفر از سران و مقامات رده بالای کشورها تا فعالان محیط‌زیست در سراسر جهان را به خود جذب کند. میزبانی امارات از جهات مختلفی برای خاورمیانه و اهداف استراتژیک آن حائز اهمیت است و افکار عمومی جهان را بیش از پیش به خود جلب کرده است.
  • کاپ ۲۸؛ مغلطه در متن، اضطراب در حاشیه

    دکتر رویا خوش نویس
    با گذشت دو هفته از اجلاس کاپ ۲۸، تحلیلگران معتقدند که پیش‌بینی‌‌‌ها درست بوده و امارات‌متحده عربی به‌طور تمام‌قد از تولید و فروش سوخت‌‌‌های فسیلی دفاع خواهد کرد. در این اجلاس سران ۱۲۸کشور دنیا در امارات‌متحده در کنار هم جمع شدند تا نسبت به بحران‌های زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی به تفاهم برسند و همکاری‌‌‌های لازم را در این جهت انجام دهند. این اجلاس سعی داشت نکات مطرح‌شده در توافق پاریس و دلایل دست‌نیافتن به هدف اصلی توافق پاریس را مورد بررسی قرار دهد.
  • انگار جان پنگوئن‌ها مهم‌تر است

    دکتر کامران کرمی /پژوهشگر مسائل خلیج‌فارس
    کاپ ۲۸ در حالی سه‌شنبه ۱۲دسامبر پس از دو هفته نشست‌‌‌های کاری فشرده به کار خود پایان داد که وعده گام‌‌‌های بلند در زمینه مهار گرمایش زمین محور این اجلاس بین‌المللی در دبی بود. اهمیت تغییرات اقلیمی به میزانی است که باید آن را در زمره مهم‌ترین مسائل نوظهور جهانی با مقیاس بین‌المللی در نظر گرفت؛ همچون فقر و نابرابری، تروریسم و اشاعه سلاح‌‌‌های هسته‌‌‌ای که تهدیدهای نوپدیدی را برای مناطق مختلف به وجود آورده است. با این حال تغییرات آب‌وهوایی داستان متفاوتی دارد؛ هم به دلیل دربرگیری و شعاع گسترده‌‌‌تر و هم به دلیل تاثیرات پایدار مخرب‌‌‌تر؛ از جنس همان اثر پروانه‌‌‌ای که تغییر کوچک در یک سیستم آشوبناک می‌‌‌تواند باعث تغییرات شدید در آینده شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر