شماره روزنامه ۶۰۱۰
|

  • هشدار برقی بخش‌خصوصی

    دنیای اقتصاد: نگرانی درباره قطع احتمالی برق در تابستان امسال یکی از محورهایی بود که در پانزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران مورد تاکید قرار گرفت. رئیس اتاق تهران پیشنهاد کرد که کاهش مصرف برق خانگی به‌عنوان راه‌حل، مورد توجه قرار گیرد تا آسیبی به صنایع وارد نشود.
  • رویای ایتالیایی در کنار مجسمه آزادی

    اتاق بازرگانی مشترک ایتالیا-آمریکا (Italy-America Chamber of Commerce) یک سازمان غیرانتفاعی است که به ترویج و توسعه روابط تجاری و اقتصادی بین ایتالیا و ایالات‌متحده آمریکا می‌پردازد. این اتاق بازرگانی در سال‌۱۸۸۷ تاسیس شده‌است و مقر آن در شهر نیویورک قرار دارد. روابط بازرگانی بین ایتالیا و آمریکا یکی از پرسابقه‏‏‏‌ترین و مهم‌ترین روابط دوجانبه در صحنه بین‌المللی است. این دو کشور با سابقه طولانی در حوزه تجارت، همواره نقش مهمی در توسعه روابط تجاری در جهان داشته‏‏‏‌اند. با پیشرفت‌های فناوری و توسعه‌تجارت‌جهانی، روابط تجاری بین ایتالیا و آمریکا نیز گسترده‏‏‏‌تر شده‌است.
  • زیان ‌میلیارد دلاری تحریم‌ها به ایران

    دنیای‌اقتصاد: رفع موانع تولید و بهبود مستمر محیط کسب‌وکار از مهم‌ترین دغدغه‌های بخش‌خصوصی به‌شمار می‌رود، تا جایی‌که فعالان صنایع مختلف معتقدند اصلاح ساختارها در این مسیر شانه به شانه تحریم‌ها می‌زند. به همین جهت در روز دوم همایش کرمان آیدکس ۲۰۲۴، پنلی با عنوان «محیط پیش‌برنده برای شکل‌گیری و توسعه کسب‌وکارها» با حضور جمعی از مسوولان برگزار شد.
  • کمیته ارزی اتاق ایران با مصوبه هیات‌رئیسه احیا شد

    دنیای‌اقتصاد: عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران می‌گوید: براساس درخواست‌‌‌‌‌‌ فعالان اقتصادی بخش خصوصی، کمیته ارزی اتاق ایران با مصوبه هیات‌رئیسه اتاق احیا شده و جلسات این کمیته هر دو هفته با حضور ذی‌نفعان و سیاستگذاران ارزی برگزار می‌شود.
  • استفاده از ظرفیت اتاق‌های مشترک برای توسعه صادرات ضروری است

    دنیای‌اقتصاد: قاسم کریمی، رئیس اتاق ارومیه در دیدار با رئیس و اعضای اتاق مشترک ایران و انگلیس، با اشاره به‌جایگاه استان آذربایجان‌غربی در تجارت با اروپا، استفاده از ظرفیت اتاق‌های مشترک را یک گام ضروری برای توسعه صادرات عنوان کرد.
  • نمایشگاه دائمی صنایع‌‌‌‌دستی استان کردستان در تهران ایجاد می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: مریم جلالی، معاون وزیر میراث‌فرهنگی از ایجاد نمایشگاه دائمی صنایع‌‌‌‌دستی استان کردستان در تهران و همچنین برگزاری هفته صنایع‌‌‌‌دستی کردستان در پایتخت برای معرفی ملی صنایع‌‌‌‌دستی این استان خبر داد.
  • صفر تا صد کالای متروکه

    دنیای اقتصاد: بررسی فرآیند و دلایل توقف کالاها در گمرک و فروش تحت عنوان کالاهای متروکه توسط سازمان اموال تملیکی، حاکی از تناقضات قانونی، به‌روز نبودن قوانین و نهایتا نقض غرض اهداف سیاستگذار و قانون‌گذار است. در این فرآیند، کالایی که به دلایلی چون تعدد و تورم بخشنامه‌ها، پروسه فرسایشی واردات، تفاسیر متفاوت از قوانین، مشکلات ارزی، عدم ثبت سفارش و حمایت از تولید، در گمرک مانده، از مسیرهای دیگر به فروش می‌رسد. آسیب این چرخه معیوب به تولید و تجارت، ضرورت اصلاح و بازنگری در قوانین را یادآوری می‌کند.
  • فرصت ۲۰۰ همتی برای سرمایه‌گذاران

    دنیای اقتصاد: رویداد بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کرمان در حالی روز گذشته گشایش یافت که سفرای خارجی برخی از کشورها، فعالان بخش‌خصوصی و مدیران دولتی در افتتاحیه این مراسم حضور داشتند. رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار در این نشست به هدف‌گذاری جدید تامین مالی اشاره کرد و گفت که در سال‌جاری تامین مالی از طریق بازار سرمایه را به دو‌برابر می‌رسانیم. همچنین استاندار کرمان و رئیس اتاق کرمان از ظرفیت‌های شناخته نشده این استان سخن گفتند و کرمان آیدکس را مسیری برای شناخت هرچه بیشتر پتانسیل‌های کرمان برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دانستند.
  • پیشنهادهای اتاق برای جهش تجارت

    دنیای‌اقتصاد: اعضای هیات‌رئیسه اتاق ایران در دیدار با رئیس‌کل بانک‌مرکزی در مورد چالش‌های بخش تجارت ایران با این مقام مسوول بحث و گفت‌وگو کردند. به گزارش اتاق ایران‌آنلاین، در این دیدار، صمد حسن‌‌‌‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با قدردانی از تلاش‌ها و نقش بانک‌مرکزی طی ماه‌های اخیر در ایجاد آرامش در بازار ارز به‌رغم به‌وجود آمدن مشکلات عدیده سیاسی در منطقه، تاکید کرد: «تقاضای همکاری اتاق ایران با بانک‌مرکزی در اعمال کنترل بر رویه‌‌‌‌های تجاری» مورد تاکید ماست و فعالان اقتصادی در شرایط اقتصادی کنونی کمک خواهند کرد تا با تسهیل‌گری در فضای اقتصادی کشور بستر مناسب به‌منظور تحقق شعار سال‌که مورد تاکید مقام‌معظم رهبری است، فراهم شود.
  • صادرات ۲.۵‌میلیارد دلاری دانش‌بنیان‌ها

    دنیای‌اقتصاد: گمرک ایران اعلام کرد که در سال‌گذشته ۳‌میلیون و ۶۰۵‌هزار‌تن کالا به ارزش ۲‌میلیارد و ۵۰۶‌میلیون دلار توسط شرکت‌های دانش‌بنیان صادر شده‌است و این شرکت‌ها ۵‌میلیارد و ۱۴۱‌میلیون دلار واردات داشته‌‌‌‌‌اند. به گزارش گمرک، از تعداد ۹۷۹۲شرکت دانش‌بنیان مورد بررسی، یک‌هزار و ۵۰۴شرکت به‌عبارتی ۱۵‌درصد در زمینه تجارت خارجی فعالیت داشته‌اند که از این تعداد یک‌هزار و ۹شرکت در زمینه واردات، ۸۴شرکت در زمینه صادرات و ۴۱۱ شرکت در هر دو زمینه فعالیت کرده‌اند. حدود ۸۵‌درصد از ارزش کالاهای وارداتی شرکت‌های دانش‌بنیان به ۵ کشور عمده شامل چین، امارات‌متحده‌عربی، ترکیه، آلمان و هند تعلق دارد؛ در مقابل کشورهای چین، عراق، امارات‌متحده‌عربی، ترکیه و روسیه ۵ کشور عمده مقصد صادراتی کالاهای شرکت‌های مذکور بوده که در مجموع ۷۵‌درصد از کالاهای این شرکت‌ها به این کشورها صادر شد.
  • افت ظرفیت تولید بنگاه‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد: نتایج جدیدترین پایش ملی محیط کسب‏‏‌وکار ایران نشان می‏‏‌دهد، نمره شاخص محیط کسب‏‏‌وکار کشور در زمستان ۱۴۰۲ به ۶.۰۴ رسیده (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) که نامساعدتر از فصل پاییز است. براساس این شاخص، سه مولفه «غیرقابل پیش‏‏‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تامین مالی از بانک‏‏‌ها» و «بی‏‏‌ثباتی سیاست‏‏‌ها، قوانین و مقررات و رویه‏‏‌های اجرایی ناظر بر کسب‏‏‌وکار»، به ترتیب نامساعدترین مولفه‏‏‌های محیط کسب‌وکار هستند. براساس یافته‏‏‌های این طرح همچنین میانگین ظرفیت فعالیت (واقعی) بنگاه‏‏‌های اقتصادی شرکت‏‏‌کننده در فصل پاییز ۱۴۰۲ معادل ۴۲.۰۹درصد بوده که نسبت به پاییز ۱۴۰۲ (۴۴.۹۱درصد) کاهش ۲.۸۲واحد درصدی داشته است.
  • فروش سالانه ۱.۸ میلیون مترمکعب پساب به سیمان تهران برای ۱۵ سال

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران همزمان با آغاز عرضه پساب دو تصفیه‌‌‌خانه بزرگ فاضلاب در بورس انرژی گفت: هم‌اکنون این امکان وجود دارد که در صورت وجود متقاضی تا ۱۰۰میلیون مترمکعب پساب تصفیه‌‌‌خانه‌‌‌ها تحویل شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، عباسعلی مصرزاده بیان کرد: امسال مجوز قانونی عرضه ۱۰میلیون مترمکعب پساب دو تصفیه‌‌‌خانه بزرگ فاضلاب جنوب و غرب تهران برای عرضه در بورس انرژی اخذ شد و به این ترتیب ۲۴اردیبهشت‌‌‌ماه نخستین عرضه در این زمینه در بازار بورس انرژی انجام شد.
  • کربن‌‌‌زدایی زنجیره تامین آینده‎‌‌‌ای پایدار برای صنعت معدن

    دنیای‌اقتصاد: صنعت معدن نقش مهمی در اقتصاد کشورهای دارای ذخایر معدنی دارد؛ چرا که مواد اولیه موردنیاز بخش‌‌‌های مختلف را تامین می‌کند. با این حال، این صنعت با چالش‌های مربوط به پایداری محیط‌زیست و شیوه‌های مسوولانه معدن‌کاری مواجه است. از آنجا که جهان با نیاز فوری مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی دست و پنجه نرم می‌کند، کربن‌‌‌زدایی زنجیره تامین به عنوان اجزای حیاتی در ایجاد صنعت معدن‌کاری سبزتر و اخلاقی‌تر مورد توجه قرار گرفته است.
  • ۱.۸میلیارد دلار؛ ارزش طرح‌‌‌های تکمیل و افتتاح‌شده معدن و صنایع معدنی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: ارزش طرح‌‌‌های تکمیل‌شده و به بهره‌‌‌برداری‌رسیده بخش معدن و صنایع معدنی در سال گذشته به ۱.۸میلیارد دلار رسید. به گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، محمدرضا موثقی‌‌‌نیا در این باره توضیح داد: این رقم شامل اقدامات کلیدی انجام‌شده بر روی پروژه‌‌‌های این حوزه بوده است که زنجیره‌‌‌های فولاد، مس، روی، آلومینیوم و بخش زیرساختی را در برمی‌گیرد.
  • ۷۰۰‌هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد

    دنیای‌اقتصاد: تعداد مجوزهای کاغذی که تا روز ۲۳ اردیبهشت به شناسه یکتا تبدیل شده است، به ۷۰۲‌هزار و ۶۸۳مجوز رسید که از این تعداد سهم اصناف ۶۶۶‌هزار و ۶۹مجوز است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان ملی استاندارد، اصناف، وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام پزشکی چهار دستگاهی هستند که تا روز مورد گزارش در صدر جدول تبدیل قرار گرفته‌اند. در حال حاضر سازمان ملی استاندارد ۲۷.۹درصد، اصناف ۲۷.۵درصد، وزارت ورزش و جوانان ۹.۴‌درصد و سازمان نظام پزشکی ۶.۴‌درصد از کل مجوزهای کاغذی خود را به شناسه یکتا تبدیل کرده‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر