شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۸ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۸۸۸

  • بازی تدارکاتی تجارت‌آزاد

    دنیای‌اقتصاد: پس از امضای بیش از ۱۵۰توافق‏نامه تجاری ناکام و تجربه نه ‏چندان موفق قرارداد با ترکیه، ایران قصد دارد تفاهم‌نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را اجرایی کند. قراردادی که می‏تواند به‌عنوان یک تمرین برای بازی واقعی در زمین تجارت جهانی محسوب شود. امضای تفاهم‌نامه‌های تجارت ترجیحی و آزاد می‏تواند آثار مثبتی را برای اقتصاد ایران به ارمغان آورد. کارشناسان معتقدند که تجارت آزاد باعث حضور هر چه بیشتر کالاهای ایرانی در بازار جهانی و جذب سرمایه خارجی و انتقال تکنولوژی به کشور خواهد شد.
  • تراز منفی؛ محصول بی‌‌‌‌‌برنامگی سیاست صادراتی

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس آمار گمرک در ۸ ماهه امسال، ۳۲‌میلیارد دلار صادرات و ۴۲.۱میلیارد دلار واردات داشته‌ایم که نشان می‌دهد در این بازه زمانی تراز تجاری منفی ۱۰.۱میلیارد دلاری بوده‌است. البته وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی علت اصلی کاهش ارزش صادرات را ناشی از کاهش قیمت‌های جهانی به‌ویژه در حوزه محصولات پتروشیمی عنوان و اعلام کرده که قیمت جهانی این محصول حدود ۴۰‌درصد کاهش یافته‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، در این رابطه محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: صادرات از نظر وزنی ۲۶ الی ۲۷‌درصد رشد داشته ولی این رشد از نظر ارزشی منفی ۱.۶‌درصد بوده‌است.
  • تعیین‌تکلیف ۲۳‌میلیارد‌ تومان از کالاهای اموال‌تملیکی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل سازمان جمع‌‌‌‌‌‌‌‌آوری و فروش اموال‌تملیکی از تعیین‌تکلیف ۲۳‌هزار‌میلیارد‌تومانی کالاهای اموال‌تملیکی در هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته خبر داد. به گزارش «ایرنا» سید‌عبدالمجید اجتهاد اظهار کرد: از ابتدای امسال تا پایان مهرماه حدود ۲۳‌هزار و ۴۲۷‌میلیارد ‌تومان کالاهای اموال‌تملیکی تعیین‌تکلیف شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال‌گذشته که هشت‌هزار و ۳۵۴‌میلیارد‌تومان بود، رشد ۱۸۰‌درصدی را نشان می‌دهد. او افزود: کالاهای اموال‌تملیکی به چهار طریق مختلف از جمله استرداد، اعاده، انهدام و فروش تعیین‌تکلیف می‌شود که اعاده کالا (بازگشت کالا به صاحبان اصلی) بیشترین سهم را داشته‌است. مدیرعامل سازمان جمع‌‌‌‌‌‌‌‌آوری و فروش اموال‌تملیکی با بیان اینکه ۱۵‌هزار و ۲۸۲‌میلیارد‌تومان کالاهای اموال‌تملیکی به صاحبان اصلی بازگشت، گفت: این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال‌گذشته که سه‌هزار و ۵۶۶‌میلیارد‌تومان بوده‌است، رشد ۳۲۹‌درصدی را نشان می‌دهد.
  • صادرات ۱۳۰‌میلیون دلار تخم‌‌‌‌‌مرغ

    دنیای‌اقتصاد: رئیس هیات‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌‌‌‌‌گذار تهران از صادرات بیش از ۱۱۰‌هزار‌تن تخم‌‌‌‌‌مرغ به ارزش ۱۳۰‌میلیون دلار در هشت ماهه امسال خبر داد. به گزارش «ایرنا» ناصر نبی‌‌پور درباره وضعیت بازار تخم‌‌‌‌‌مرغ افزود: این میزان تخم‌‌‌‌‌مرغ تاکنون به کشورهای هدف از جمله عراق، افغانستان، قطر، عمان و دبی صادرشده که البته بیش از ۹۰‌درصد آن به عراق و افغانستان بوده‌است. او اظهار کرد: بر اساس گزارش‌ها، اکنون روزانه بین ۳۷۰۰ تا ۳۸۰۰‌تن تخم‌‌‌‌‌مرغ در کشور تولید می‌شود که این میزان تولید نسبت به تولید روزانه سال‌های اخیر بی‌سابقه است.
  • اولویت استراتژیک بنگاه‏‏‌ها

    دنیای‌اقتصاد: عدم‌قطعیت‌‌‌ اقتصاد کلان مانع سرمایه‌گذاری بنگاه‌‌‌ها در کسب‌وکارهای جدید نشده است. بررسی‌‌‌ها حاکی از این است که با وجود غلبه نااطمینانی‌‌‌های اقتصادی، شرکت‌ها بر تمام استراتژی‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت تا بلندمدت تمرکز دارند. این در حالی است که پیش‌‌‌ از این‌‌‌ در چنین شرایطی تمرکز بیشتر کسب‌وکارها بر اقدام و واکنش‌‌‌های کوتاه‌مدت بوده است‌‌‌. ‌‌‌ این‌‌‌ موضوع بر اهمیت‌‌‌ ایجاد کسب‌وکار به‌عنوان یک‌‌‌ اولویت‌‌‌ تجاری برای رشد آینده تاکید دارد. بر این اساس ایجاد کسب‌وکار محتمل‌‌‌ترین‌‌‌ اقدام استراتژیک‌‌‌ سازمان‌ها در ١٢ماه آینده پیش‌بینی‌‌‌ شده است.
  • داستان قانون‌گذاری در تولید

    دنیای‌اقتصاد: برمک قنبرپور، عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران، در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» در خصوص رویه قانون‌گذاری تولید در کشور گفت: در سال‌های اخیر و از زمان شروع تحریم‌‌‌ها و شدت‌گیری آنها، برای کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد و کاهش اثرات تحریم‌‌‌ها بر اقتصاد، کشور باید به سوی روش‌های تنظیم‌گری حرکت می‌‌‌کرد و بالطبع این عمل، عمل درستی بود. حالا و در فضای فعلی اقتصاد ایران که در آن تنفس واحدهای اقتصادی سخت است و ارتباطات با دنیا چندان منطقی و مبتنی بر تعامل دو‌طرفه نیست، به‌اجبار باید برای پر کردن نقاط ضعف و محل‌‌‌های آسیب‌پذیر اقتصادی، به سوی تنظیم‌گری حرکت کنیم. اراده دولت در تنظیم قیمت دلار یکی از نمونه‌های بارز تنظیم‌گری اقتصادی است.
  • نباید در صادرات طلا حساس بود

    دنیای‌اقتصاد: معاون صنایع عمومی وزارت صمت با اشاره به رونمایی از سند راهبردی صنعت طلا و جواهر گفت: همه باید نگاه فرهنگی خود را تغییر دهند. همان‌طور که صادرات فولاد حساسیت ندارد، صادرات طلا نیز نباید حساسیت داشته باشد. به گزارش «ایسنا»، محمدمهدی برادران در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره، فیروزه، گوهرسنگ‌‌‌ها، ماشین‌‌‌آلات و صنایع وابسته مشهد که در محل نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد، اظهار کرد: در همه دنیا صنعت نمایشگاهی پیش‌‌‌برنده سایر صنایع است. امیدوارم این نمایشگاه، نمایشگاه اخیر تبریز و نمایشگاه بهمن‌‌‌ماه تهران بتوانند سطح بیشتری از توانمندی‌‌‌های صنعت را به نمایش بگذارند. توانمندی‌‌‌های مالی این صنعت، تجربه، پیشینه و هنرمندی در حوزه جواهر می‌‌‌تواند به‌خصوص برای نسل آینده الگو باشد که این راه را دنبال کند.
  • کاهش ۴۴ درصدی بارش‌‌‌ها در استان تهران

    دنیای‌اقتصاد: مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای تهران از ثبت ۱۸میلی‌متر بارش در استان تهران طی آبان‌ماه که با کاهش ۴۴درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است، خبر داد.
  • رشد ۹ برابری اعتبار طرح‌‌‌های آب شرب تهران

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران از رشد ۹برابری حجم ریالی اعتبار عمرانی طرح‌‌‌های این شرکت در سال‌جاری خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، علیرضا اصغری گفت: تمامی تلاش‌‌‌های شرکت تامین و تصفیه از ابتدای سال گذشته که برنامه مدیریت تنش آبی کلید خورد تاکنون به ایجاد ظرفیت‌‌‌های جایگزین به میزان ۵مترمکعب آب در ثانیه منجر شده که این ظرفیت موجب کاهش برداشت ۸۰میلیون مترمکعب آب از منابع سطحی شده است. وی از جمله پروژه‌‌‌های تعریف‌شده در زمینه مدیریت تنش آبی را حفر و تجهیز ۱۰۰حلقه چاه در تهران ذکر کرد و افزود: اجرای این پروژه از مهرماه سال ۱۴۰۱ آغاز و در فاز نخست ۵۰حلقه چاه با همکاری شرکت‌های زیرمجموعه آب و فاضلاب استان تهران تا پایان نیمه نخست سال‌جاری حفر و تجهیز شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر