شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

جمعه‌نامه

  • امکان و امتناع استقلال جشنواره

    سعید قطبی‌زاده با نقدهای سینمایی‌اش در مقابل مسعود فراستی و در برنامه تلویزیونی هفت به شهرت رسید. او کارش را به‌عنوان نویسنده و منتقد سینمایی در سال ۱۳۷۶ در مجله «گزارش فیلم» شروع کرد و در خانواده سینما به‌عنوان منتقدی جدی، نکته‌بین و اثرگذار شناخته ‌شد. بخش اصلی این گفت‌وگو در روزهای میانی جشنواره فیلم فجر انجام شده است، اما بخشی از آن نیز در روزهای بعد از جشنواره به انجام رسید تا اطلاعات کامل‌تری از برندگان سیمرغ‌های سی و هفتم در دسترس باشد. قطبی‌زاده گشاده‌رو و پذیرنده است، سرراست و صریح پاسخ می‌دهد و البته گاهی مطایبه‌آمیزترین کنایه‌ها را در جدی‌ترین جمله‌ها پنهان می‌کند. او این روزها ۴۰ سالگی‌اش را می‌گذراند.
  • روزگار میانسالی یک جشنواره دولتی

    جشنواره فیلم فجر از سال ۱۳۶۱ در سپهر سینمایی ایران پا گرفت. آن زمان سینما چندان رونقی نداشت. بنابراین جشنواره هم معطوف به فیلم‌های داخلی نبود.
  • جنجال سلام نظامی به آیت‌الله علم‌الهدی

    انتشار تصویری جنجالی از سلام نظامی فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش(شمال شرق کشور) به آیت‌الله علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه مشهد این هفته با واکنش‌های زیادی از سوی برخی مسوولان و نیز فعالان رسانه‌ای در فضای مجازی مواجه شد و بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت. در این دیدار که در سالروز دیدار تاریخی امام خمینی(ره) با فرماندهان نیروی هوایی ارتش صورت گرفته بود، تصویر به‌گونه‌ای بود که عهد بستن فرماندهان با رهبر کبیر انقلاب را تداعی می‌کرد.
  • جشن چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی

    همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در این هفته به فضای شبکه‌های اجتماعی که از مدت‌ها قبل با هشتگ #چهل_سالگی_انقلاب درباره دستاوردهای چهل ساله جمهوری اسلامی فعال شده بود، هشتگ‌های #ما _ می‌آییم، #انقلاب_۵۷، #راهپیمایی_ ۲۲_بهمن و #الله_اکبر اضافه شد و کاربران برداشت‌های خود از چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی را با یکدیگر به اشتراک گذاشتند. این درحالی بود که از مدت‌ها پیش اپوزیسیون نظام جمهوری اسلامی در خارج از کشور با توجه به اقدامات تحریمی ترامپ علیه ایران و نیز اظهارات جان بولتون مشاور امنیت ملی و مایک پمپئو وزیرخارجه آمریکا در شبکه‌های اجتماعی فضایی ایجاد کرده بودند که نظام جمهوری اسلامی ۴۰ سالگی خود را نخواهد دید.
  • فارسی سخت به زبان حامد بهداد

    این هفته همزمان با روزهای پایانی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، فیلمی از حامد بهداد در فضای مجازی منتشر شد که در آن، بهداد در نشست پرسش و پاسخ فیلم قصرشیرین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران از جملاتی آمیخته به فارسی و انگلیسی استفاده می‌کرد. انتشار این فیلم حسابی در فضای مجازی جنجالی شد و کاربران به‌خصوص علاقه‌مندان به هنر هفتم نسبت به نوع فارسی صحبت کردن این هنرمند موضع گرفتند. در این فیلم که با عنوان «فارسی سخت حامد بهداد» در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد، این هنرمند از کلماتی انگلیسی چون کانسپت، دارکنس و بیس‌منت به‌جای واژه‌های فارسی آن استفاده می‌کند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • زنده کردن یک زبان

    کار گردآوری فرهنگنامه بلوچی را از سال ۱۳۶۸ هم‌زمان با معلمی در روستا آغاز کرده‌ام. گویش غربی یا مکرانی، اساس این اثر را تشکیل می‌دهد اما از گویش‌های دیگر هم بهره‌برداری کرده‌ام و به بسیاری از واژه‌های گویش‌های سرحدی، کاروانی، فنوجی، کتیچی، سراوانی و لاشاری پرداخته‌ام. این فرهنگنامه دوجلدی، نخستین و مفصل‌ترین فرهنگ بلوچی- فارسی است. برای گردآوری این فرهنگنامه ۲۰ سال پژوهش و تحقیق کرده‌ام و شهر به شهر و روستا به روستا گشته‌ام و رنج‌های بسیاری را در این زمینه کشیده‌ام. در این راه با افراد سالمند همنشین شده‌ام مبادا لغتی از قلم بیفتد. گویش سالمندان برای برخی واژه‌ها متفاوت است و با روزگار کنونی متفاوت تلفظ می‌شود بنابراین لازم بود برای گردآوری این فرهنگنامه با افراد مسن‌تر بیشتر گفت‌وگو کنم.
  • ماتریس یک زندگی

    این کتاب شرح زندگی سى و چند سال اخیر من است. همچنین کتاب «پارادایم کثرت‌گرا» به تازگی منتشر شده است که انسجام تئوریک از ماتریس زیبایی(١٣٨١) تا کتاب پارادایم را نشان مى دهد. در واقع کار من پژوهش و بررسى جذابیت‌هاى همه‌شمول و رها از منافع، اهداف و آگاهى ما (چیزی شبیه زیبایی) و در حالت تشدیدیافته و برانگیختگی مانند شیفتگی و هیپنوتیزم‌شدگی است. وقتی مسحور یک پدیده زیبا می‌شویم ذهن ما معطوف به آن می‌شود.
  • سرگذشت چند نسل

    زمانی که این کتاب را می‌خواندم فکر کردم که یا باید ۵۰ صفحه درباره این کتاب بنویسم تا حق مطلب ادا شود یا دو صفحه روزنامه را پر کنم که می‌دانم هیچ‌گاه مطلب دو صفحه‌ای خوانده نخواهد شد. چون معمولا خواندن مقاله‌های طولانی را به بعد موکول می‌کنند و بعد هم هرگز نخواهد آمد. بهمن بازرگانی را من از سلول زندان اوین شناختم. روزی مرا به سلولی انداختند که بهمن آنجا بود. حدود یک ماه با او زندگی کردم و بعد به بند عمومی و دیگر زندان‌ها منتقل شدم. تا اینکه آزاد شدم و تا سال ۵۷ دیگر او را ندیدم. هر کس که از زندان بیرون می‌آید درباره کسانی که آنجا دیده فکر می‌کند. من هم وقتی از زندان بیرون آمدم درباره افرادی که در زندان دیده بودم فکر می‌کردم که اینها کی بودند؟ چه شخصیتی داشتند؟ باید به صراحت بگویم که تصویر هیچ کس به اندازه تصویر بهمن بازرگانی در ذهن من قوت نداشت. من و بهمن خیلی با هم صحبت نکرده بودیم اما گویا شخصیت افراد بیش از صحبت کردن روی آدم تاثیر می‌گذارد.
  • درد مشترک زنان

    وقتی نوشتن کتاب را شروع کردم و در ابتدای مصاحبه‌هایم با زنان بودم، اهمیت و گستردگی آن را تا حدی که بعدا با آن روبه‌رو شدم، تصور نمی‌کردم. وقتی صدای زنان را ضبط می‌کردم، انگار صدایی به صداهای جهان اضافه شده بود. غلو نمی‌کنم، اینها صدای زنانی بود که هرکدام نمونه خاص خودشان بودند، ضمن اینکه از درد مشترکی سخن می‌گفتند؛ زن بودن. وقتی ضبط را روشن می‌کردم تا دوباره به صداها گوش کنم و گفت‌وگوها (مصاحبه‌ها) را روی کاغذ بیاورم، این صدای زنان بود که به گوش می‌رسید. صداهایی که گاه دلم را می‌لرزاند و اشک به چشمانم می‌آورد و صداهایی که گاه به من قوت قلب می‌داد.
  • عکسنوشت

    «کلوت‌ها» یا «یاردانگ‌ها» اغلب در رسوبات نرم دریاچه‌ای متعلق به زمان گذشته به وجود می‌آیند و حاصل فرسایش بادی در مناطق خشک هستند. کلوت‌‌ها تنها در پهنه بیابان لوت قابل دیدن نیستند. کافی است به استان بوشهر بروید. در مسیر روستای چاوشی به خورموج، می‌توانید کلوت‌های زیبایی را ببینید که سر به فلک کشیده‌اند.
  • از برآمدن خورشید تا دل زمین

    بعضی سفرها روایت‌های عجیبی دارند. در یک روز می‌توانی جایی بایستی که روزگاری رومیان از آن گذشته‌اند و کمی بعد به دل غاری بروی که از تولدش چند میلیون سال می‌گذرد. در این سفرنامه برایتان از سفری یک‌روزه و مهیج در استان مرکزی گفته‌ام که نه‌تنها برای گردشگران فرهنگ‌دوست جذاب است، بلکه دل طبیعت‌گردان را هم می‌برد.
  • فواید کار در سفر

    بسیاری افراد سفر را به‌عنوان یک تفریح پرهزینه می‌شناسند. همچنین دسته‌ای دیگر اعتقاد دارند فقط با هزینه زیاد است که می‌شود از سفر لذت برد. اما امروزه در جهان نوع دیگری از سفر در جریان است؛ سفرهای ارزان. با بررسی سفرنامه‌های افرادی که این نوع سفر را انتخاب می‌کنند می‌توان دریافت که بسیار لذت‌بخش است. در سلسله یادداشت‌هایی در این ستون، به ۱۰ راهکاری اشاره می‌کنیم که می‌توان از طریق آنها ارزان سفر کرد. هشتمین راهکار را بخوانید.
  • توییتر شبکه‌ای برای همه

    شبکه اجتماعی توییتر در حوزه‌های متعدد، از سیاست و اخبار گرفته تا شیوه انجام کسب‌وکار، تاثیرگذاری زیادی دارد. مهم‌ترین اخبار و نظرات در مورد آنچه در دنیای واقعی اتفاق می‌افتد، از طریق توییتر رد و بدل می‌شود.
  • مامور توسعه

    قرار و مدارمان را با نوه‌اش گذاشتیم و هماهنگی‌ها را او انجام داد. اسمش امیرحسین بود. او گفت ساعت ۱۰ صبح در کارخانه منتظرمان هستند. وعده دیدارمان کیلومتر ۵ جاده قدیم کرج بود. امیرحسین نوه دختری حاج آقا محمد مرادی بود. به موقع رسیدم. به دفتری راهنمایی شدم که خیلی ساده‌تر از آن چیزی بود که فکر می‌کردم. چند عکس از جوانی حاج آقا روی دیوار بود و یک میز بزرگ و چند صندلی. همزمان با من امیرحسین هم رسید و وارد اتاق که شدیم، مشغول تنظیم دوربین شد. می‌خواستند از این مصاحبه فیلمی هم به یادگار داشته باشند. چند دقیقه بعد فرد دیگری وارد اتاق شد که امیرحسین او را دایی معرفی کرد. متوجه شدم که او عباس مرادی پسر اول حاج آقا است که کارهای اداری کارخانه را که محصول اصلی‌اش رب گوجه است، انجام می‌دهد. خوش و بشی کردیم و منتظر حاج آقا ماندیم. آقای مرادی گفت: حافظه پدرم چندان یاری نمی‌کند که بتواند همه چیز را درست و دقیق بگوید. به همین دلیل از او خواستم که حضور داشته باشد و هرجا نیاز به اصلاح داشت، ما را همراهی کند. قبول کرد و ماند. بالاخره حاج آقا هم به جمع سه نفره‌مان پیوست. خوش اخلاق بود و صداقتی داشت از جنس مردان قدیم. قدی کوتاه داشت و کلاه گذاشته بود. عصا‌زنان آمد و مقابلم نشست. شروع کردم به سوال پرسیدن از همان دوران کودکی‌‌اش. لحن شان به قول خودمانی‌ها «داش مشتی» بود. عباس آقا هم هرجا که نیاز بود وارد بحث می‌شد. امیرحسین که به فاصله دو صندلی آن طرف‌تر از حاج آقا نشسته بود، با صدای خیلی آهسته، بعضی از خاطرات را به پدربزرگ یادآوری می‌کرد که برایمان تعریف کند. او هم سرنخ را می‌گرفت و برایمان از آن اتفاق می‌گفت. اواسط گفت‌وگویمان بود که عرفان پسر عباس آقا هم به جمع‌مان اضافه شد. او هم در جاهایی به کمک پدربزرگ می‌آمد و در تکمله حرف‌های او، نکاتی را یادآور می‌شد. گاهی حتی پدر بزرگ از نوه‌ها می‌پرسید که خاطره‌ای را تعریف کند یا نه. خلاصه اینکه تمام آنچه را که در یک ساعت گذشت، چنین روایت کرد که می‌خوانید.
  • اشتباه توییتر

    نقش شبکه اجتماعی توییتر در دنیای امروز قابل‌چشم‌پوشی نیست. شبکه‌ای که به زبان بسیاری از افراد در موقعیت‌های سیاسی، اجتماعی، هنری و حتی مردم عادی بدل شده است. افراد باید پیام‌شان را در ۲۸۰ حرف و در قالب آنچه توییت نامیده می‌شود بیان کنند. محبوبیت این شبکه تا اندازه‌ای است که طبق آمارها در ژوئن ۲۰۱۱ تعداد کاربران این وبگاه از مرز ۲۰۰ میلیون نفر گذشت و تعداد ۲۰۰ میلیون توییت در روز به ثبت رسید و تعداد کاربران فعال آن به حدود ۳۰۰ میلیون نفر می‌رسد.
  • نفع «عرضه درشت» در بازار اجاره

    بازار اجاره مسکن در عمده پایتخت‌ها و شهرهای بزرگ جهان از یک مسیر اصلی به ثبات نسبی و رضایتمندی مستاجران رسیده است. در کشورهای توسعه‌یافته از جمله آمریکا و آلمان، خانوارهای اجاره‌نشین دغدغه چندانی برای صاحب خانه شدن ندارند. البته این به معنای رضایت کامل از اجاره‌نشینی و انصراف قطعی از خرید خانه نیست اما آنچه در بازار اجاره مسکن تحت عنوان «اجاره‌نشینی، خوش‌نشینی» در گذشته مطرح بوده، در کشورهای مختلف مصداق دارد.آنچه این وضعیت مثبت و کاملا متفاوت از بازار اجاره مسکن در شهر تهران را رقم زده است به شکل اجاره‌داری در این کشورها برمی‌گردد.
  • نقاط قوت و ضعف «شهرآرا» برای سکونت

    یکی از محله‌های مصرفی بازار مسکن در محدوده منطقه ۲ شهرداری تهران «شهرآرا» است که از یک خیابان اصلی به همین نام و مجموعه‌ای از معابر محلی در اطراف آن تشکیل شده است.
  • چراغ سبز شورا به باغ‌کشی؟

    نزدیک به یک سال از لغو مصوبه موسوم به برج باغ‌ها می‌گذرد، اما هنوز قانون جایگزین این مصوبه در شورای شهر تهران بررسی و نهایی نشده است. در این میان در نیمه تابستان امسال شهردار وقت تهران نامه‌ای به رئیس شورای شهر ارسال می‌کند که در آن درخواست کرده تکلیف باغاتی را که با ارائه نقشه و پرداخت عوارض، درخواست صدور پروانه کرده یا دارای رأی قضایی هستند روشن کند.
  • آرامش معنادار در بازار شب عید مسکن

    واسطه‌های معاملات خرید و فروش واحدهای مسکونی در شهر تهران از حاکم شدن نوعی آرامش معنادار بر معاملات زمستانی مسکن خبر می‌دهند.
  • لپ‌تاپ‌هایی با حمل آسان

    لپ‌تاپ‌ها به نسبت دیگر کالاهای سخت‌افزاری در بازار طرفداران بی‌شمار اما قیمت نه چندان کمی دارند؛ با این حال به دلیل اینکه هنوز هم موبایل نتوانسته از کاربردهای فراگیر این دستگاه در جهان بکاهد مشتریان نیز چشم از آن بر نمی‌دارند و به روزآمد شدن محصولات شرکت‌های سازنده امیدوارند. بنابراین مقایسه لپ‌تاپ‌ها می‌تواند قدرت انتخاب را بیشتر کند. اخیرا دو شرکت هوآوی و لنوو دو لپ‌تاپ جدید ارائه کرده‌اند که مقایسه ویژگی آنها برای انتخاب بهتر می‌تواند کمک خوبی به خریداران این کالاها کند.
  • نکاتی برای بالاتر بردن امنیت گوشی هوشمند

    کارشناسان فعال در حوزه فناوری و امنیت سایبری خطاب به کاربران گوشی‌های هوشمند توصیه کرده‌اند که با رعایت نکات و موارد مختلفی قادر خواهند بود امنیت اطلاعات شخصی موجود در گوشی‌های هوشمند خود را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهند. برخی از نکاتی که در ادامه آورده شده راهکارهای ساده‌ای است که کمک می‌کند امکان نفوذ هکرها و مجرمان سایبری به اطلاعات گوشی شما کم شود.
  • Blue Mail یک منشی برای ایمیل

    BlueMail می‌تواند جایگزین خوبی برای اپلیکیشن پیش‌فرض ایمیل گوشی اندرویدی شما باشد. این اپ که از چند اکانت مختلف پشتیبانی می‌کند برای کاربران اندرویدی و توسط شرکت Blue Mail Inc طراحی و توسعه داده شده است.
  • به نام مشتریان، به کام دلالان

    مصوبه افزایش ۳۰ درصدی قیمت‌ها که حاصل هفته‌ها بررسی و تشکیل جلسه در وزارت صنعت، معدن و تجارت بود در شرایطی به یکباره توسط وزیر صمت لغو شد که این تصمیم موجبات خشنودی بسیاری از دلالان و واسطه‌گران بازار خودرو را فراهم کرد. طبق این مصوبه قرار بود قیمت خودروهای پیش‌فروش‌شده با موعد تحویل ابتدای شهریور تا انتهای دی‌ماه امسال، ۳۰ درصد افزایش یابد. لغو افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو رضایت بخشی از مشتریان را به همراه داشت، اما در مجموع نه‌تنها به زیان چند هزار میلیارد تومانی شرکت‌های خودروساز تمام شد، بلکه بازار نیز از چنین تصمیمی آسیب جدی می‌دید.
  • قیمت خودرو در سال سرنوشت‌ساز ۹۸

    با وجود مشکلات ساختاری، صنعت خودروی ایران احتمالا می‌تواند در ابعادی کوچک‌تر طی سال ۱۳۹۸ به حیات خود ادامه دهد گرچه می‌توان برخی سناریوهای امیدوارکننده را نیز برای این بخش متصور بود. این خوش‌بینی به شرط اتصال دوباره اقتصاد ایران با اقتصاد جهان می‌تواند رونق را به این صنعت بزرگ اما توسعه‌نیافته بازگرداند.
  • ثبات کیفیت، افت تولید

    انتشار آمار کمی و کیفی خودرو مربوط به اولین ماه زمستان نشان از رخوت و سستی در صنعت خودرو به رغم حمایت‌های دولتی دارد. هر چند وزیر صنعت، معدن و تجارت طی دو ماه گذشته وعده افزایش تولید، همراه با آزاد‌سازی قیمت‌ها را داده بود با این حال اما خودروسازان نتوانستند با وجود آزاد‌سازی قیمت‌ها به وعده داده شده عمل کنند. در این زمینه برخی از کارشناسان زیان انباشته خودروسازان، بدهی به قطعه‌سازان و همچنین مشکلات این واحدهای تولیدی در بازپرداخت تسهیلات را مانع از بازگشت تولید‌کنندگان به روند عادی تولید می‌خوانند.
  • کاروانسرای سنتی سلطان

  • استقبال سرد در زرتشت

  • یک شب خانوادگی

  • خیلی نزدیک

  • قاب هفته

    چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی شکوهمند ایران صبح روز دوشنبه با وجود سرمای شدید زمستانی و بارش برف و باران فراوان با شکوه هر چه تمام‌تر و با حضور اقشار مختلف از پیر تا جوان برگزار شد.در این شماره نگاهی گذرا به مسیر راهپیمایان از میدان فردوسی تا میدان آزادی تهران داریم / عکس‌ها: فروغ علایی
  • خورشید ژاپن طلوع می‌کند؟

    جیم اونیل، رئیس سابق مدیریت دارایی گلدمن ساکس و وزیر خزانه‌داری سابق بریتانیا، در نوشته‌ای، چشم‌انداز اقتصاد ژاپن را مورد بررسی قرار داده است.
  • چالش مشاغل خوب

    دنی رادریک، استاد اقتصاد سیاسی بین‌المللی در دانشگاه هاروارد است. او در نوشته اخیر خود به چالش اصلی دستیابی به «شغل خوب» در کشورها پرداخته است.
  • چرخش سیاست پولی فدرال رزرو

    «سم فلمینگ»، ستون‌نویس فایننشال تایمز در مباحث مربوط به سیاست پولی، تغییر رویکرد فدرال‌رزرو نسبت به رشد نرخ بهره را در آخرین گزارش خود بررسی کرده است. نتیجه نشست هفته گذشته کمیته بازار باز نشان داد سیاست‌گذاران فدرال رزرو درخصوص مسیر آتی نرخ بهره «صبور» خواهند بود. در واقع، اعضای کمیته به این نتیجه رسیده‌اند که میان بحبوحه تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین و سایر نااطمینانی‌های موجود در فضای اقتصاد بین‌الملل، ضرورتی برای افزایش نرخ بهره با شدت پیشین وجود ندارد.
  • ملاقات پاول با ترامپ در کاخ سفید

    «بنجامین اپلباوم»، اقتصاددان آمریکایی، مسوول تولید محتوای مربوط به فدرال‌رزرو در مرکز پژوهشی نیویورک تایمز، آخرین مقاله خود را به دیدار جرومی پاول و دونالد ترامپ اختصاص داده است. پاول از تابستان سال گذشته هدف انتقادات پرتکرار رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده درخصوص شیوه سیاست‌گذاری فدرال رزرو قرار گرفته بود. فدرال رزرو ظرف سال گذشته چهار بار نرخ بهره را افزایش داد که در مجموع با رشد یک درصدی، این نرخ را به ۵/ ۲ درصد رساند. شتاب بالای انقباض پولی باعث شد ترامپ مشاورانش اختیارات شخص رئیس‌جمهوری در برکناری رئیس فدرال رزرو را از نظر قانونی بررسی کنند. ترامپ پس از مراسم معرفی جی پاول به‌عنوان رئیس جدید نهاد پولی آمریکا تا شب‌ گذشته با وی ملاقاتی نداشت.
  • امپراتوری فساد روس در غرب

    طی سال‌های اخیر «دزدسالاری» برخی از سرمایه‌داران روس و فعالیت‌های شبکه‌ای و گسترده این افراد در جوامع غربی زیر ذره‌بین اندیشمندان و سیاست‌مداران قرار گرفته است.
  • بهشت الیگارش‌های روس

    گذشت‌ هفته‌ها، بیش از پیش شواهدی را از تهدید «دزدسالاری» ولادیمیر پوتین برای دموکراسی، امنیت‌ملی آمریکا و نظم جهانی لیبرال آشکار می‌کند. دولت روسیه به‌همراه الیگارش‌های اقتصادی پیوسته به آن، ثروت مردم این کشور را به یغما برده است.
  • نگاهی به فساد سازمان‌یافته

    پس از پایان جنگ سرد نزاع ایدئولوژیک سیاه و سفیدی که سراسر جهان را دربر گرفته بود به خاکستر بدل شد. ایدئولوژی مصرف‌گرایی به اندازه غیرقابل مقایسه تا پیش از دهه ۹۰ میلادی موجب پیوند غول‌های اقتصادی و اقتصادهای نوظهور شد که همین امر موجب مخفی ماندن روش‌های دسترسی به ثروت در اغلب سیستم‌ها شد.
  • دموکراسی غرب در چنگال «دزدسالاری» روسیه

    مبارزه با «دزدسالاری» روسی دیگر یک اولویت داخل این کشور محسوب نمی‌شود، بلکه به یک مهم برای آمریکا و غرب بدل شده است. به‌نظر نمی‌رسد که «فساد» روسیه در آینده نزدیک ریشه‌کن شود و این نگرانی همواره وجود داشته است که برخاستن هرگونه صدایی در مخالفت با «دزد‌سالاری» با سرکوب روبه‌رو می‌شود.
بیشتر