شماره روزنامه ۶۰۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۷ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۵۸۹۷

  • روز‌های سرد معاملات ارزی

    دنياي اقتصاد: بررسی‌های به‌عمل آمده از فضای هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که از تعداد متقاضیان خرید اسکناس‌های خارجی کاسته شده است. فعالان کف بازار در گفت‌وگوی غیر‌رسمی با خبرنگار «دنیای اقتصاد» از کاهش سطح معاملات سخن گفتند. به گفته این افراد با این میزان اندک نوسان نرخ ارز از سود معاملات ارزی کاسته شده است. البته این افراد معتقدند که درصورت انتشار یک خبر منفی جدید مجددا سطح مراجعه به معاملات غیر‌رسمی رشد خواهد داشت، اما وضعیت حال حاضر بازار، خلوت و دور از هیجان است.
  • رمزگشایی افزایش واردات کالاهای اساسی

    دنیای‌اقتصاد: «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی با عنوان «رفاه‌سوزی با ارز دولتی» در ۱۸آذرماه امسال به بررسی آماری اعلام‌شده در یک گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس پرداخت. طبق گزارش بازوی پژوهشی مجلس، میزان واردات ۵قلم کالای اساسی در ۷ماه آغازین امسال ۱.۵میلیون تن افزایش داشته است. این افزایش واردات همزمان با دریافت ۴.۵میلیارد دلار ارز مازاد ترجیحی بیش از ارزهای وصول‌شده سهم نفت دولت از بانک مرکزی اتفاق افتاده است.
  • ارتقای همکاری‌های اقتصادی و بانکی میان ایران و عمان

    محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی و سلطان الحبسی وزیر دارایی عمان در گفت‌وگو و رایزنی با یکدیگر، با اشاره به رشد ۴۱درصدی حجم مبادلات تجاری در سال جاری میان دو کشور بر ضرورت افزایش همکاری‌ها برای تسهیل مناسبات اقتصادی و همچنین توسعه مبادلات تجاری میان ایران و عمان تاکید کردند. محمدرضا فرزین علاوه بر گفت‌وگو با رئیس بانک مرکزی عمان، در دیدار با سلطان الحبسی، وزیر دارایی عمان نیز توسعه و ارتقای تعاملات پولی، مالی، بانکی و همچنین تقویت و افزایش مناسبات و مبادلات تجاری و اقتصادی میان ایران و عمان را با توجه به روابط خوب دوجانبه مهم و رو به رشد توصیف کرد و گفت: از همه ابزارها برای افزایش همکاری‌های پولی و بانکی میان ایران و عمان استفاده می‌کنیم تا حجم مبادلات اقتصادی افزایش یابد.
  • توضیح سازمان برنامه و بودجه درباره لایحه بودجه۱۴۰۳

    سازمان برنامه و بودجه کشور در پی انتشار مطالبی به نقل از سخنگوی محترم کمیسیون تلفیق بودجه سال۱۴۰۳ در رسانه‌ها مبنی بر وجود کسری ۵۰۰هزار میلیارد تومانی در لایحه بودجه تقدیمی دولت که جزئیات آن بیان نشده است، اعلام کرد: «لایحه بودجه سال۱۴۰۳ واقع‌گرایانه‌ترین بودجه در سال‌های اخیر بوده و این سازمان در جلسات مشترک خود با کمیسیون تلفیق بودجه۱۴۰۳ در حال تبیین مستمر و دقیق مبانی محاسبات و برآوردهای منابع و مصارف بودجه است.» در اطلاعیه این سازمان آمده است: «با توجه به انتشار مطالبی به نقل از سخنگوی محترم کمیسیون تلفیق بودجه سال۱۴۰۳ مبنی بر وجود کسری ۵۰۰هزار میلیارد تومانی در لایحه بودجه تقدیمی دولت که جزئیات آن بیان نشده است، به آگاهی می‌رساند برای نخستین‌بار در تاریخ بودجه‌ریزی کشور، لایحه بودجه سال۱۴۰۳ در دو مرحله تقدیم مجلس می‌شود که اکنون در مرحله نخست آن قرار داریم.»
  • تکذیب پول‌پاشی برای خرید دلار

    بانک مرکزی: ادعای تامین کسری ارز حمایتی از محل خرید ارز با نرخ بالاتر و افزایش پایه پولی از این محل کاملا دروغ است و ادعای مطرح‌شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس و برخی رسانه‌ها مبنی بر تامین کسری ارز ترجیحی با نرخی بالاتر به‌شدت تکذیب می‌شود. بانک مرکزی اطمینان می‌دهد که تا‌کنون حتی یک‌دلار هم با نرخ بالاتر از نرخ ترجیحی برای تامین منابع ارز مورد نیاز خریداری نشده است.
  • طرح جدیدی در بریکس اجرا می‌شود

    معاون ارشد اسبربانک روسیه گفت: این بانک پیشنهاد ایجاد پلتفرم برای بحث در دستور کار آب و هوا در میان کشورهای بریکس را ارائه کرده است. به گزارش بیزنس، تاتیانا زاویالوا، معاون ارشد اسبر بانک روسیه برای معیارهای زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیت (ESG)، در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP۲۸) گفت که اسبر پیشنهاد ایجاد شورای اقلیم بریکس برای تشکیل پلتفرمی مناسب در حل مسائل بین دولتی مدیریت دستورکار آب و هوایی، توسعه پروژه‌های فرامرزی، هماهنگ‌سازی رویکردهای مقررات کربن و تدوین استانداردهای مشترک انتقال انرژی را ارائه می‌دهد. اسبر بانک یا بانک پس‌انداز فدراسیون روسیه، بزرگ‌ترین بانک در روسیه و اروپای شرقی است همچنین به‌عنوان سومین بانک بزرگ در اروپا شناخته می‌شود. شعبه مرکزی این بانک، در شهر مسکو قرار دارد و در سال۱۸۴۱ تاسیس شده‌ است. کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد تا ۱۲ دسامبر ادامه خواهد داشت./ایسنا
  • استفاده از رمزارزها در مبادلات داخل کشور مجاز نیست

    ایسنا: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در پیامکی به مردم هشدار داد رمزارزها مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نبوده و استفاده از آنها در مبادلات داخل کشور مجاز نیست. پیامک معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران به شرح زیر است: «طبق مصوبه هیات دولت جمهوری اسلامی ایران، رمزارزها مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نبوده و استفاده از آن در مبادلات داخل کشور مجاز نیست.»
  • طلا حمایت ۲۰۰۰ دلاری را از دست داد

    دنياي اقتصاد: در نخستین روز از هفته جدید معاملاتی، طلای جهانی در محدوده قرمز قرار گرفت و با از دست دادن حمایت ۲۰۰۰ دلاری در ساعت ۱۴ به وقت تهران رقمی معادل ۱۹۹۲ دلار را به ثبت رساند.
  • ثروتمندترین خانواده‌های جهان کدامند؟

    بلومبرگ در گزارشی فهرست ثروتمندترین خانواده‌های جهان در سال ۲۰۲۳ را منتشر کرده که نشان می‌دهد چگونه توزیع ثروت جهانی با ثروت‌های نفتی تغییر شکل می‌دهند.
  • سریع‌ترین سرعت تورم‌زدایی در چین

    در ماه نوامبر شاخص قیمت مصرف‌کننده در چین کاهشی ۰.۵ درصدی را تجربه کرد که پرشتاب‌ترین کاهش از سال ۲۰۲۰ است. به گزارش راشاتودی، بر اساس داده‌های اداره ملی آمار چین که به تازگی منتشر شد، در ماه گذشته، سرعت کاهش شاخص قیمت مصرف‌کننده در چین تسریع شد که این داده‌ها حاکی از بهبود بیش از انتظار اقتصاد چین پس از دوران همه‌گیری کرونا است. شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) چین، در ماه نوامبر نسبت به سال قبل ۰.۵ درصد کاهش یافت که بزرگ‌ترین افت از نوامبر ۲۰۲۰ است و همچنین قیمت مواد غذایی در این کشور کاهشی ۴.۲ درصدی را تجربه کرد.
  • اقتصاد مالزی از انتظار عبور کرد

    تولید صنعتی مالزی در اکتبر ۲.۷ درصد بالاتر از پیش‌بینی‌ها بود. آمارهای دولتی، روز گذشته نشان داد که تولید صنعتی مالزی در اکتبر ۲.۷ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت که سریع‌تر از حد انتظار بود. بر اساس نظرسنجی رویترز از ۱۱ اقتصاددانی که در نظرسنجی رویترز شرکت کردند، پیش‌بینی می‌شد که تولید کارخانه اکتبر ۲.۴ درصد افزایش یابد./ایسنا
  • نخستین رکود اقتصادی منطقه یورو پس از بحران کرونا

    اقتصاددان‌ها تخمین می‌زنند اقتصاد منطقه یورو در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی ۰.۱ درصد کوچک شود. به گزارش بلومبرگ، نظرسنجی از اقتصاددان‌ها نشان می‌دهد اقتصاد منطقه یورو در پاییز برای دومین فصل پیاپی کوچک شده و در آستانه نخستین رکود پس از بحران کرونا قرار دارد. اقتصاددان‌ها قبلا پیش‌بینی کرده بودند رشد اقتصاد منطقه یورو در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی تغییری نداشته باشد، اما حالا تخمین می‌زنند اقتصاد در این فصل ۰.۱ درصد کوچک شود. البته یک بهبود نسبی برای آغاز ۲۰۲۴ پیش‌بینی می‌شود. تحلیلگران عقیده دارند افزایش قابل توجه نرخ بهره باعث مشکلات اقتصادی شده است. سردمدار ضعف اقتصاد در اروپا، آلمان، بزرگ‌ترین اقتصاد این منطقه است که نتوانسته رکود در بخش تولید کارخانه‌ای را برطرف کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر