شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار خبر - روزنامه شماره ۵۸۸۳

  • مذاکرات غیرمستقیم ایران و غرب

    دنياي اقتصاد: هفته گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جلسه‌ای را با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه پیرامون آخرین تحولات جنگ برگزار کرد. در این نشست آخرین وضعیت غزه و تحولات منطقه تشریح شد. در همین راستا فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد که مقاومت کماکان بر مواضع خود ایستادگی می‌کند و با توجه به اقدامات صهیونیست‌ها، تاکنون چند جبهه در مقابل آنها ایجاد شده است. از سوی دیگر مالکی به سرانجام مذاکرات با غربی‌ها برای رفع تحریم‌ها بعد از جنگ غزه اشاره کرد. او گفت که جنگ غزه بر مذاکرات سایه انداخته و دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و غرب بیشتر شده است. او همچنین تصریح کرد مذاکرات میان ایران و غرب در خصوص برجام و رفع تحریم‌ها به صورت واسطه‌ای صورت می‌گیرد، اما اینکه به صورت رودررو و مستقیم باشد نیازمند گذر زمان است.
  • انتظارات از «چرخش شرقی» ایران

    دنیای‌اقتصاد: با نزدیک‌‌‌تر شدن جمهوری اسلامی به مسکو و پکن، اختلاف‌نظر بین نخبگان سیاسی و حوزه‌های تصمیم‌گیر تاثیرگذار در ایران خود را نشان داده است. جمهوری اسلامی ایران در طول ۴۵ سال زمانی که از پیروزی انقلاب می‌گذرد، مبارزه با آمریکا و غرب را محور هویت تغییرناپذیر خود قرار داده است. در واقع، کنش در خارج از کشور منعکس‌کننده سیاست افزایش نفوذ ایران در مقابل دشمنان غربی آن است. این مبارزه که توسط دولت نهم و دهم مفهوم‌سازی شد و در دولت سیزدهم گسترش یافت، شکل استراتژی «نگاه به شرق» را به خود گرفته است. محمد سلامی تحلیلگر و متخصص سیاست خاورمیانه در موسسه بین‌المللی خلیج فارس مستقر در واشنگتن دی‌سی در گزارشی تحلیلی مدعی است: مقامات ارشد ایران به شدت معتقدند که قدرت غرب رو به افول است و کشورهای شرقی مانند چین و روسیه در حال برتری هستند. بنابراین، همسویی با این قدرت‌‌‌های آینده - و در نتیجه کمرنگ کردن نفوذ غرب متخاصم - به یکی از اصول اصلی سیاست خارجی ایران تبدیل شده است.
  • سرلشکر صفوی: در حال عبور از یک گردنه خطرناک هستیم

    ایسنا: سرلشکر سیدیحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در سخنانی با بیان اینکه صهیونیست‌‌‌ها بازنده قطعی جنگ غزه هستند، اظهار کرد: «به‌رغم این همه جنایت و شهادت ۱۴‌هزار نفر از مردم و زخمی کردن ۳۸‌هزار نفر دیگر، هیچ دستاوردی نداشتند. نتانیاهو می‌‌‌گفت ما ریشه‌‌‌های حماس را خواهیم کند و غزه را با خاک یکسان می‌‌‌کنیم، آیا توانستند حماس را از بین ببرند؟ الان حماس حضور دارد، مردم غزه مقاومت و ۲ میلیون نفر در یک سرزمین کوچک به وسعت حدود ۳۶۲ کیلومترمربع، در برابر این نسل‌‌‌کشی ایستادگی کردند.»
  • باکو به پروژه ایروان پشت کرد

    تسنیم: نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان روز جمعه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در خصوص موضع آذربایجان نسبت به طرح منطقه‌‌‌ای ارمنستان گفت: «یکی از اصول پروژه چهارراه صلح این است که هر کشوری از طریق نهادهای خود گمرک و کنترل مرزی را در خاک خود انجام دهد. این پیشنهادی است که ما به شرکای بین‌المللی خود از جمله آذربایجان، ترکیه، ایران و گرجستان ارائه می‌‌‌کنیم و اولین واکنش آذربایجان این است که به نظر می‌رسد آنها دیگر علاقه‌‌‌ای به این پروژه ندارند، زیرا آنها پروژه ارتباطی با ایران را انجام می‌دهند.»
  • قدردانی تایلند و فیلیپین از ایران برای آزادی اسرایشان

    دنیای‌اقتصاد: وزارت امور خارجه تایلند از ایران برای کمک به آزادی ۱۰ تبعه این کشور تشکر کرده و گفته حماس هنوز ۲۰ تایلندی را در اختیار دارد. وزارت امور خارجه فیلیپین نیز در بیانیه‌‌‌ای از دولت‌‌‌های منطقه از جمله ایران برای کمک به تسهیل روند آزادی یک اسیر فیلیپینی از این کشور قدردانی کرد. همچنین از تلاش‌‌‌های دیگر کشورها مانند قطر نیز برای میانجی‌گری قدردانی شد.
  • ۷ اکتبر نادرستی باورهای آمریکا را ثابت کرد

    دنیای‌اقتصاد: ماریا فانتاپی و ولی نصر در یادداشت مشترکی در فارن افرز نوشتند: پیش از جنگ اخیر غزه، مقام‌های آمریکایی، که احساس می‌کردند منطقه سرانجام به سمت نوعی ثبات حرکت می‌کند، ایران را به عنوان یک عامل مخرب نمی‌دیدند؛ به هر حال تهران این اواخر، روابطش را با کشورهای مختلف عربی احیا کرده بود.
  • ایران و آژانس وارد فصل جدید می‌‌‌شوند؟

    دنیای اقتصاد: به دنبال برخی تنش‌‌‌ها بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص اخراج برخی بازرسان آژانس و گزارش آژانس مبنی بر نزدیک شدن ایران به ساخت سلاح هسته‌‌‌ای این پرسش‌‌‌ها مطرح است که آیا ایران به دنبال گشودن فصل جدیدی از مناسبات هسته‌‌‌ای با آژانس است و آیا فرصت برای ترمیم روابط ایران و آژانس وجود دارد یا خیر.
  • مانع پیش روی راست افراطی در هلند

    رحمن قهرمانپور کارشناس مسائل بین‌الملل در توییتی نوشت: دموکراسی هلند مبتنی بر اجماع است و بنابراین ویلدرز به‌رغم پیروزی شگفت‌آور در انتخابات پارلمانی روز چهارشنبه قادر نخواهد بود بدون همراهی احزاب نسبتا بزرگ دیگر کابینه تشکیل دهد. در هلند تشکیل کابینه گاهی بیشتر از ۲۰۰ روز طول کشیده است و دلیل آن ضرورت اجماع میان احزاب کوچک است.
  • موفقیت‌های ملموس فلسطین در جنگ غزه

    حسین جابری انصاری معاون سابق وزارت خارجه ایران در رشته توییتی نوشت: اسرائیل با پیگیری سیاست زمین سوخته در این ۴۰ روز و شب بمباران وحشیانه غزه کوشید فلسطینی‌ها را ناچار به کوچ اجباری از سرزمین خود کند اما فلسطینی‌ها حداکثر کاری که کردند از مناطق شمالی غزه به جنوب آن رفتند و در همان ساعات نخست آتش‌‌‌بس، موج بازگشت دوباره به سمت خانه‌هایشان آغاز شد.
  • شاکله لایحه بودجه را تغییر ندهید

    دنياي اقتصاد: سخنگوی شورای نگهبان از نمایندگان مجلس خواست تا با تغییرات در لایحه بودجه شاکله را تغییر ندهد. هادی طحان‌نظیف روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود درباره تغییرات لایحه برنامه هفتم در مجلس و اینکه آیا شورای نگهبان توصیه‌ای به مجلس در خصوص بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ دارد، گفت: ارزیابی دقیقی از این موضوع ندارم که بگویم این تغییرات کم بوده یا زیاد اما در تصویب لایحه بودجه از اختیارات مجلس است که هنگام تصویب تغییراتی را داشته باشد، اما این تغییرات باید به‌گونه‌ای باشد که شاکله لایحه را تغییر ندهد. وی درباره مصوبه افزایش سن بازنشستگی نیز گفت: این موضوع در برنامه هفتم به تصویب رسیده و مربوط به روزهای اخیر است به همین دلیل هنوز در شورای نگهبان بررسی نشده است. وی افزود: ما به صورت غیررسمی ۱۵ جلسه را برای برنامه هفتم داشتیم ولی هنوز به این مورد نرسیدیم.
  • یورو؛ مبنای ارزی فروش نفت

    دنياي اقتصاد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، قیمت هر بشکه نفت صادراتی ایران ۶۵ یورو در نظر گرفته شده و دولت پیش‌بینی کرده است که روزانه یک میلیون و ۳۵۰هزار بشکه نفت صادر کند. ۶۵ یورو یعنی نفت در سال ۱۴۰۳ حدود ۷۱ دلار در نظر گرفته شده است. این در حالی است که قیمت نفت سبک ایران در حال حاضر ۷۸ دلار و نفت سنگین ایران حدود ۷۶ دلار است.
  • عکس روز - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵

    تهران پاییزی/ایرنا
  • مردم را به سیاه‌و‌سفید تقسیم نکنیم

    محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی‌ در گردهمایی بزرگ پاسداران و بسیجیان سپاه با اشاره به این کلام رهبر معظم انقلاب در سالگرد رحلت امام خمینی(ره) که امام(ره) به خدا، خودش و مردم ایمان داشت، گفت: ما نیازمند به این سه ایمان هستیم. در فرهنگ بسیجی نباید مردم را به سیاه و سفید و خاکستری یا پایین و بالا طبقه‌بندی کنیم؛ چنین چیزی در فرهنگ اهل‌بیت‌(ع) و انقلاب اسلامی نیست و ما باید به مردم‌مان ایمان داشته باشیم و بدانیم که پای انقلاب و مبانی آن ایستادن سطوح مختلفی دارد، اما ما باید همه مردم را مثل هم ببینیم./ایسنا
  • تاسیس ساواک در ساواک

    رضا نیازمند: سپهبد فردوست، فرزند استواری در دربار و دوست و هم‌شاگردی شاه بود. رضاشاه هر دوی آنها را به سوییس فرستاده بود. آنها تحصیلات متوسطه را آنجا تمام کرده بودند. فردوست پس از به سلطنت رسیدن محمدرضا شاه این دوستی و نزدیکی با او را حفظ کرد تا جایی که می‌توان گفت پرقدرت‌ترین مرد ایران شد. او به دستور شاه در ساواک یک ساواک دیگر تاسیس کرد و کارهای ساواک را کنترل می‌کرد. حال که من سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران را تاسیس کرده بودم، شاه به او هم دستور داده بود «سازمان بازرسی شاهنشاهی» را تاسیس کند و بازرسی تمام ادارات و موسسات دولتی به او محول شود. در اساسنامه سازمان گسترش نوشته شده بود که قوانین مربوط به شرکت‌های دولتی به سازمان گسترش تسری نخواهد داشت مگر نام سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در آن قانون برده شده باشد. سال دوم یا سوم سازمان گسترش بود که فردوست قانون سازمان بازرسی شاهنشاهی را به مجلس داد و نام سازمان گسترش هم ذکر شده بود. فوری کاغذی به معینیان نوشتم که دارند قانون سازمان را لق می‌کنند. شاه به فردوست دستور داد آن ماده حذف شود.
  • دکه - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵

    روزنامه کیهان که دیروز بیشتر مطالب صفحه یک خود را به موضوع جنگ غزه اختصاص داد بود، در مطلبی درصفحه پاورقی خود آیت‌الله مصباح را معتقد به رای مردم توصیف کرد‌. در بخش‌هایی از این مطلب آمده است: «یکی از شبهات تکراری برخی مخالفان علیه آیت‌الله مصباح، مخالفت با مقوله انتخابات و جایگاه رأی مردم در حکمرانی است. طبعا اگر این قبیل شبهات درست می‌بود، شخص ایشان نمی‌بایست در انتخابات‌های مختلف مشارکت داشته باشد. حال آنکه بنا به گفته فرزندان، ایشان در تمام انتخابات‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشته است.»
  • هسته‌ای زیرسایه جنگ غزه

    دنیای اقتصاد: غرب در موقعیت دشواری قرار گرفته است؛ از یکسو نگران گسترده شدن جنگ غزه به جبهه‌های دیگر است و از سوی دیگر در مقابل پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران خود را دست بسته می‌بیند. یک سایت خبری آمریکایی در این خصوص نوشت که دولت‌های غربی در تلاش هستند به تنش‌ها در منطقه دامن نزنند لذا در خصوص پاسخ دادن به مساله هسته‌ای ایران فعلا تمایلی ندارند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر