شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

آخر هفته

  • در جست‌و‌جوی بهره‌وری

  • چتر نجات بورسی برای نقدینگی

    حجم نقدینگی موجود در اقتصاد کشور از اواسط سال ۹۲ (زمان آغاز به‌کار دولت روحانی) تاکنون حدودا سه برابر شده است (بیش از ۲۰۰ درصد افزایش). این در حالی است که طی این مدت نرخ دلار حدود ۳۰ درصد رشد کرده است. در یکی از ابتدایی‌ترین روابط اقتصادی می‌توان مجموع رشد اقتصادی (افزایش تولیدات) و تورم (افزایش قیمت‌ها) را در بلندمدت متناسب با افزایش نقدینگی دانست. کاملا بدیهی است که مجموع رشد اقتصادی و نرخ تورم طی این سال‌ها در اقتصاد کشورمان بسیار کمتر از افزایش نقدینگی بوده است. بنابراین، اگر مسیر رشد اقتصادی ایران سرعت بالایی پیدا نکند تا نقدینگی را به خود جذب کند، می‌توان افزایش جهشی نرخ تورم در اقتصاد را انتظار داشت. چنین وضعیتی مدت‌ها است از سوی اقتصاددانان هشدار داده شده است و در تازه‌ترین و شاید خلاقانه‌ترین مورد آن می‌توان به گزارشی از «دنیای اقتصاد» تحت عنوان «نسخه گردش چرخ اقتصاد» اشاره کرد. جایی که اقتصاددانان برجسته کشورمان در مسیر رونق اقتصادی بر توسعه بازار بدهی با محوریت شرکت‌ها تاکید می‌کنند.
  • عکس خبری

  • بلاتکلیفی خادمِ کشتی

    پس از بحث و جدل‌های زیاد درباره احتمال محرومیت کشتی ایران در صورت عدم حضور کشتی‌گیران ایرانی مقابل رقبای رژیم صهیونیستی و فشارهایی که از این بابت به فدراسیون کشتی و رسول خادم وارد شد، او از سمت خود استعفا داد. اما استعفای او به همین جا ختم نشد و در بدنه فدراسیون کشتی موجی از استعفا به راه افتاد. معاون کشتی بانوان فدراسیون، اعضای کمیته‌های فنی تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی و روسای هیات‌های کشتی استان‌های سراسر کشور، همه در حمایت از او استعفا دادند.
  • مرتضوی در آستانه زندان؟

    درحالی‌که شمارش معکوس برای حضور سعید مرتضوی در زندان آغاز شده است اما دادستان سابق تهران با انتشار نامه‌ای اعلام کرد که افتخار می‌کند که سال‌های متمادی در پرخطرترین سنگرهای قوه قضائیه خدمت صادقانه کرده و براساس برآورد قوه قضائیه، به‌عنوان مدیر نمونه کشوری در کسوت دادستانی تهران شناخته شده است. او همچنین ادعا کرد که همواره پایبند به قانون و مقررات کشور بوده و ان‌شاءالله بر همین مدار باقی خواهد ماند. این درحالی است که پس از سال‌ها کشمکش‌های حقوقی بر سر پرونده کهریزک و شکایت خانواده روح‌الامینی یکی از اولیای دم این پرونده، سعید مرتضوی محکوم به دو سال حبس تعزیری شده است که به گفته وکیل این خانواده حکم صادرشده و قطعی است. پیش از این و در سال ۹۳ براساس حکم دادگاه سعید مرتضوی از دو اتهام «معاونت در قتل» و «گزارش دروغ»، تبرئه شد اما به اتهام بازداشت غیرقانونی در پرونده کهریزک به انفصال دائم از خدمات قضایی و ۵ سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شده بود. حالا با پیگیری مجدد خانواده روح‌الامینی، موضوع «معاونت در قتل»، یک بار دیگر به جریان افتاده و براساس گفته وکیل این خانواده، حکم جلب دادستان سابق تهران صادر شده است.
  • اصلاح ساختاری در دانشگاه آزاد

    تغییر و تحولات در دانشگاه آزاد اسلامی این روزها با اخراج برخی استادان مطرح دانشگاهی تحت عنوان اصلاحات ساختاری و اشتغال برای جوانان رقم خورده است. فرهاد رهبر فعالیت برخی استادان اخراج شده را به‌دلیل پاره وقت بودن، غیرقانونی دانسته است این در حالی است که بنا بر برخی خبرها فهرستی ۵۰۰ نفره در زمینه تعدیل نیروی استادان دانشگاه آماده شده و آنها در شرف قطع همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی هستند. از زمان ریاست ولایتی بر هیات امنای دانشگاه آزاد، این دانشگاه روزهای سرشار از تغییرات معاونان، مدیران و این اواخر، استادان را سپری می‌کند. صادق زیباکلام استاد تعدیل شده از دانشگاه آزاد در واکنش به غیرقانونی بودن فعالیت پاره وقت در این دانشگاه ضمن سیاسی خواندن این اقدام گفته پس تکلیف وزیر، معاون وزیر، مشاور وزیر، استاندار و خیل عظیمی از استادان دانشگاه که پست‌ها و سمت‌های دولتی دارند یا با سازمان‌های دولتی همکاری می‌کنند، چه می‌شود؟ در همین زمینه جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد در نامه‌ای به رئیس‌جمهور و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برخی از تصمیمات دوره جدید مدیریت در دانشگاه آزاد را ناشی از رویکردهای غیرتخصصی و احیانا سیاسی عنوان کرده‌اند. در همین حال منصور غلامی، وزیر علوم هم در گفت‌وگویی اقدام اخیر دانشگاه آزاد را «غیرسیاسی» خوانده است.
  • تهدید از نوع فرانسوی

    این هفته ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه درحالی به تهران آمد که حرف و حدیث‌ها درباره دلایل سفر کوتاه او به ایران پیش از آنکه پا به کشورمان بگذارد، آغاز شده بود. از زمانی که ترامپ توپ برجام را در زمین اروپایی‌ها انداخته است تا راهکاری برای حفظ توافق هسته‌ای در کنار برخی اصلاحات مدنظر آمریکا در زمینه توان دفاعی ایران اتخاذ کنند، فرانسوی‌ها ضمن حمایت از برجام، زمزمه‌هایی درباره مذاکرات درخصوص توان موشکی ایران داشته‌اند. حتی در آستانه سفر به ایران، لودریان گفت که ایران باید به نگرانی‌ها درباره برنامه موشکی بالستیکش توجه کند یا اینکه با تحریم‌های جدید احتمالی مواجه خواهد شد.
  • قول حل مشکل زنان حضور در ورزشگاه

    با حضور رئیس فدراسیون جهانی فوتبال در ایران، موضوع ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها وارد فاز تازه‌ای شده است. در شرایطی که جیانی اینفانتینو به ایران آمد تا درباره برخی مسائل از جمله پیگیری مناقشات سیاسی فوتبال آسیا و برطرف شدن موضوع مشکلات میزبانی بین ایران و عربستان با مقامات کشورمان رایزنی کند اما حضور در دربی ۸۶ موجب شد تا از نزدیک شاهد سطح بازی فوتبال ایران باشد و البته معضل عدم حضور بانوان در استادیوم را هم به خوبی درک کند.
  • جنگ تجاری ترامپ

    با اعلام سیاست‌های جدید تعرفه‌ای واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا، دونالد ترامپ در دومین سال از دوران ریاست‌جمهوری خود، یکی دیگر از شعارهای انتخاباتی مبنی بر حمایت از مشاغل داخلی را اجرایی کرد. وضع تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و نیز تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات آلومینیوم که عمدتا از اروپا، کانادا، کره‌جنوبی و چین وارد می‌شود اگرچه با هدف حمایت از صنایع داخلی صورت گرفته اما به عقیده برخی از کارشناسان بر بسیاری از صنایع داخلی از جمله خودرو و نفت تاثیر بسزایی خواهد داشت و افزایش قیمت‌ها، موجب از بین رفتن تعداد بیشتری از مشاغل خواهد شد. در همین حال برخی سناتورهای آمریکایی در تلاشند از طریق گفت‌وگو با ترامپ، سیاست‌های تعرفه‌ای جدید را تعدیل کنند چراکه بر این باورند چنین اقدامی هزینه‌ها را برای صنعت آمریکا افزایش می‌دهد و مانع از اجرایی شدن شعار ترامپ مبنی بر افزایش مشاغل آمریکایی خواهد شد. جنگ تجاری تعرفه‌ای درحالی از سوی ترامپ رقم خورده که احتمال مقابله به مثل از سوی کشورهای طرف معامله با آمریکا به شدت افزایش یافته است. اما دونالد ترامپ این انتقادها را نادیده گرفته و در توییتر خود نوشت که جنگ‌های تجاری خوب هستند و به آسانی پیروز خواهیم شد.
  • لابی نتانیاهو علیه برجام

    در روزهایی که تهران میزبان یک مقام فرانسوی برای گفت‌وگو درباره برجام و نیز فعالیت‌های موشکی ایران شده بود، بنیامین نتانیاهو هم به واشنگتن رفت تا در همنوایی با ترامپ یک بار دیگر ایران را به گسترش دایره نفوذ نظامی خود پشت مرزهای اسرائیل متهم کند. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با دونالد ترامپ، ایران را بزرگ‌ترین چالش دو کشور اسرائیل، آمریکا و همچنین همسایگان عرب نامید و خواستار توقف آنچه که فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی ایران نامید، شد. این درحالی است که کمی پیش از این دیدار، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به تهدید آمریکا به خروج از برجام گفته بود شکست برجام «ضایعه‌ای بزرگ» برای راستی‌آزمایی هسته‌ای خواهد بود. با این همه مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، در نشست آیپک هشدار داد این آخرین فرصت است و در صورتی که توافق هسته‌ای با ایران اصلاح نشود، آمریکا از این توافق خارج خواهد شد. فشار اسرائیل روی آمریکا برای اصلاح یا لغو توافق هسته‌ای از مدت‌ها پیش آغاز شده و با تعیین مهلت دوباره ترامپ برای بررسی مجدد برجام از سوی کنگره دنبال می‌شود. نتانیاهو در دیدار اخیرش با ترامپ ادعا کرد که ایران بلندپروازی‌های هسته‌ای خود را کنار نگذاشته و با این توافق هسته‌ای جسورتر و ثروتمندتر شده است.
  • بازگشت صف‌های دلاری

    اگرچه اجرای بسته سیاستی کوتاه‌مدت بانک مرکزی برای تعدیل نرخ ارز در کنار برخوردهای پلیسی و نیز عرضه قطره‌چکانی دلار و یورو به بازار، تب قیمت را تا حد زیادی فرونشاند اما تشکیل مجدد صف‌های خرید ارز در مقابل صرافی‌های خیابان فردوسی نشان داد که افت قیمت‌ها تنها در ظاهر اتفاق افتاده و تقاضا در بازار ارز همچون آتش زیرخاکستر می‌تواند بار دیگر تلاطم را به بازار بازگرداند. پس از اجرای بسته سیاستی بانک مرکزی قیمت‌ها در بازار حدود ۵۰۰ تومان در هر دلار کاهش یافت.
  • شلیک به خودی ترامپ در جنگ تجاری

    جنگ تجاری کشورها داستان جدیدی نیست. جهان سال‌ها شاهد بود که آمریکا، چین را به دستکاری در نرخ ارز خود متهم می‌کرد. آمریکا مدعی بود چین با پایین نگه‌داشتن نرخ یوآن موفق می‌شود کالاهای خود را در بازارهای جهان به‌ویژه آمریکا با قیمت‌هایی ارزان عرضه کند و از مزیتی ناعادلانه برخوردار شود. حالا اما گویا موضوع نرخ ارز، نخ‌نما شده است چون آمریکا سلاح جدیدی را در برابر رقبای تجاری خود رو کرده است.
  • صف‌های ارزی دلار و یورو

    پس از اینکه قیمت دلار به زیر کانال ۴هزار و ۵۰۰ تومان رفت، صف‌های ارزی روز به روز در بازار طولانی‌تر شد. گروهی از فعالان، دو دلیل اساسی را زمینه ساز شکلگیری چنین صف‌های ارزی دانستند. دسته‌ای عنوان کردند، پس از نزول دلار به زیر ۴ هزار و ۵۰۰ تومان، افراد زیادی احساس کردند که قیمت دلار به کف رسیده است؛ در نتیجه براساس این انتظار برای خرید دلار وارد بازار شدند؛ بیشتر شدن متقاضیان دلار، موجب شد که برخی صرافی‌های منتخب نتوانند در برخی مقاطع پاسخگوی تقاضای وارد شده به بازار شوند.
  • فن متهورانه رسول

    رسول بازهم یکی از آن زیرهای از مچ پای برق‌آسایش را گرفت از همان‌ها که هیچ‌کس در دنیای کشتی عینش را نمی زد. همان‌قدر جسورانه. حرف‌هایش بوی عبور از خط قرمز را می‌داد اما او فقط آژیر قرمز را به صدا درآورد. هشدار داد. برای نجات کشتی از تعلیق. برای آنکه ورزشکار و قهرمانش بعدها مسبب تعلیق ورزش اول کشور نام نگیرد و درخیابان و شهرش انگشت نمای مردم نشود.
  • تلاش بیهوده

    ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه با دو دستور کار عمده از سوی الیزه راهی تهران شد؛ نخست تلاش برای حفظ توافق‌ هسته‌ای که دونالد ترامپ تهدید به خروج از آن کرده و دیگری ماموریتی با هدف راضی کردن ایران به مذاکرات موشکی برای جلب نظر موافق واشنگتن. این درحالی است که مقامات جمهوری اسلامی بارها تاکید کرده‌اند که هیچ نوع مذاکره‌ای درخصوص مسائل دفاعی با هیچ کشور دیگری انجام نخواهند داد و این اقدامات پاریس که سردمدار فشار موشکی بر تهران از سوی کشورهای اروپایی شده است، به‌عنوان تلاش بیهوده تلقی می‌شود.
  • فرصت طلایی تامین مالی از بازار بدهی

    بازار بدهی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی نظام جامع تامین مالی نقشی کلیدی در رشد و توسعه اقتصادی کشور دارد به‌طوری که این بازار در کنار بازار سهام و بازار مشتقات سه رکن اصلی بازار سرمایه را تشکیل می‌دهند. هدف اصلی بازار بدهی ایجاد مکانیزمی برای تامین مالی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت بخش خصوصی و دولتی است. در این راستا به‌نظر می‌رسد بازار بدهی برای تامین مالی شرکت‌های بزرگ مناسب‌ترین گزینه هستند.
  • واکاوی ظرفیتی مغفول در بازار سرمایه

    تصمیمات دولت بر مبنای استراتژی توسعه و گسترش بازار بدهی قرار گرفته و این موضوع را به‌طور جدی در دستور کار قرار داده است. به‌طوری‌که در چشم‌انداز ترسیم شده درخصوص این بازار در افق ۱۴۰۴، سهم این بازار از کل بازار سرمایه باید تا ۳۰ درصد افزایش یابد؛ سهمی که در حال حاضر حدود ۹ درصد است. به این ترتیب با بزرگ شدن بازار اوراق بدهی، فضا برای بخش خصوصی نیز وسیع‌تر خواهد شد. در نهایت بخش خصوصی می‌تواند نسبت به تامین مالی مناسب‌تری از این بازار اقدام کند.
  • بازار بدهی از دریچه آمار

    روزهای ابتدایی اسفندماه بود که خبر رسید ایران‌خودرو ۷۰۰ میلیارد تومان اوراق بدهی در بورس تهران عرضه می‌کند. خبری که حکایت از وقوع بزرگ‌ترین عرضه اوراق با هدف تامین مالی بخش خصوصی در اقتصاد ایران داشت. به جرات می‌توان گفت تامین منابع مالی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بنگاه‌های اقتصادی به منظور ادامه فعالیت است. این تامین مالی به‌طور کلی از ۴ کانال سرمایه‌گذاری دولتی، سرمایه‌گذاری خارجی، بازار پول و بازار سرمایه انجام می‌پذیرد. در این میان بازار بدهی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی نظام جامع تامین مالی، می‌تواند نقشی کلیدی ایفا کند. به این ترتیب، توسعه بازار بدهی که اکنون کمتر از ۹ درصد ارزش بازار سرمایه را در اختیار دارد، مهم‌ترین گام در این مسیر خواهد بود. در حال‌حاضر در مجموع اوراق بدهی از دو کانال بورس و فرابورس در ۶ زیرمجموعه اسناد خزانه اسلامی، اوراق مشارکت، اوراق اجاره، اوراق مرابحه، اوراق رهنی و اوراق سفارش ساخت توسط دولت، شهرداری‌ها و بخش خصوصی مورد انتشار قرار می‌گیرد. بررسی آمارها اما نشان‌دهنده سهم تنها ۲۰ درصدی بخش خصوصی در بازار بدهی دارد. این در حالی است که به گفته کارشناسان، باید به سمتی حرکت کنیم که بخش خصوصی از طریق بازار بدهی تامین مالی کند. این مهم سبب می‌شود تا نقدینگی جذب شرکت‌ها و تولید شده و به دنبال آن از اثر تورمی افزایش نقدینگی کاسته شود.
  • چالش‌های تامین مالی از کانال بازار بدهی

    در کشورهای توسعه‌یافته بخش عمده‌ای از سرمایه‌ها و نقدینگی مورد نیاز شرکت‌ها از طریق بازار سرمایه تامین می‌شود. در واقع انتشار اوراق بدهی یکی از متداول‌ترین روش‌های تامین مالی میان‌مدت و بلند‌مدت بنگاه‌های اقتصادی است، به‌طوری‌که در کشورهای توسعه‌یافته سهم بالایی از سبد تامین مالی شرکت‌ها را تشکیل داده و میزان آن از سهم تسهیلات بانکی بیشتر است. اما در بازار سرمایه ایران این وظیفه برعهده بانک‌هاست. به‌طوری‌که از ابتدای سال‌جاری تا‌کنون تنها انتشار اوراق شامل اوراق مشارکت، اجاره و مرابحه به ارزش بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از بورس تهران صادر شده است. از ابتدای تصویب بازار سرمایه و ابزارهای مالی اسلامی نیز بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان انواع اوراق اجاره،‌ رهنی، ‌استصناع و سایر اوراق بدهی از طریق انتشار در بورس صورت گرفته است. این اوراق مربوط به اوراق اجاره شرکت‌های سایپا و سایپایدک، اوراق مشارکت پتروشیمی گچساران، اوراق مرابحه کرمان‌موتور، وزارت اقتصاد و اوراق اجاره گل‌گهر بوده است.
  • راهکار ایجاد جذابیت برای تامین مالی از بازار سرمایه

    در راستای بهبود شرایط و حرکت به سمت استفاده از پتانسیل‌های موجود در بازار بدهی نخستین گام اصلاح قوانین و مقررات زدایی است. از آنجا که توسعه بازار اوراق بدهی از طریق متنوع‌سازی منابع ایجاد اعتبار و تامین مالی در اقتصاد و افزایش شفافیت بازار مالی در نهایت به تقویت رشد اقتصادی منجر می‌شود، ضرورت دارد مقررات سختگیرانه و بوروکراسی‌های زمانبر درخصوص انتشار اوراق بدهی مرتفع شود. به‌طوری‌که درحال حاضر شاهد رفع مشکلات فقهی در زمینه انتشار اوراق گوناگون در این بازار هستیم و تنها برخی قوانین و مقررات سختگیرانه مانند تعیین رکن ضامن و طی کردن یکسری پروسه‌های اداری است که نه تنها سرعت انتشار اوراق بدهی را توسط بنگاه‌ها کاهش می‌دهد، بلکه با بالا رفتن هزینه انتشار اوراق، موجب کاهش تمایل بنگاه‌ها به انتشار اوراق بدهی شده است. به‌ این ترتیب مشاهده می‌شود که باید از این قوانین سختگیرانه جلوگیری شود.
  • مسکن ۹۷ در دو سناریو

    بازار معاملات خرید مسکن در سال ۹۷ بیش از هر زمان دیگر – نسبت به ۴ سال قبل از آن- استعداد واکنش به تغییر و تحولات بیرونی را دارد.
  • مشخصات رونق مسکن در سال ۹۷

    پیش‌بینی‌های کارشناسی درخصوص مشخصات رونق مسکن در سال ۹۷ از وجود چند فاکتور عمده به‌عنوان مهم‌ترین احتمالات پیش‌روی بازار خرید و فروش و ساخت و ساز واحدهای مسکونی در سال آینده حکایت دارد.
  • توصیه‌هایی به فعالان بازار مسکن

    کسانی که می‌خواهند صاحب مسکن شوند، معامله‌ ملکی انجام دهند، واسطه‌ خرید و فروش مسکن شوند یا انبوه‌سازان و توسعه‌گرانی که در مسکن سرمایه‌گذاری می‌کنند و همچنین پیمانکاران و مهندسان مشاوری که در فرایند ساخت مسکن درگیر هستند، همگی به دنبال شناخت مفید از آینده این بازار هستند. حتی سرمایه‌گذارانی که سهام شرکت‌های تولید مسکن را در بورس معامله می‌کنند، از واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های زمین و ساختمان، واحدهای سرمایه‌گذاری خریداری کرده‌اند یا اوراق بهادار شهرداری‌ها را خریده‌اند و علی‌الاصول دوستان شوراهای شهر و شهرداری‌ها برایشان مهم است که بدانند افق بازار مسکن چگونه است.
  • ترمز جهش قیمت‌ها در بازار ملک ۹۷

    طی سال‌های اخیر، شرایط رکودی بر اقتصاد کشور سیطره داشته که محصول اعمال تحریم‌ها، تورم بالا، ایجاد حجم گسترده‌ای از تعهدات دولت، مناسبات بین‌المللی و تاثیرپذیری از اقتصاد جهانی بوده است. بخش مسکن نیز به‌عنوان یکی از زیربخش‌های اقتصاد کلان، در سال‌های اخیر سایه سنگین رکود را بر سر داشته و متحمل هزینه‌هایی در ابعاد اقتصادی و اجتماعی شده است.
  • رمزگشایی معمای بهره‌وری

    موسسه بین‌المللی مک‌کنزی از زمان تاسیسش در دهه ۱۹۹۰ کوشیده است درک عمیق‌تری از روند توسعه اقتصادی در جهان ارائه کند. کارشناسان این موسسه در تلاشند با تحلیل‌ روندها و بهره‌گیری از ابزارهای تحلیل اقتصادی، مدیران کسب و کارها را با حقایق و بینش‌هایی آشنا کنند که بر استراتژی‌های کسب و کار و نیز سیاست‌های عمومی تاثیرگذار هستند. این موسسه در پژوهشی با همکاری دانشگاه پنسیلوانیا کاهش رشد بهره‌وری در جهان و علل و عواقب آن را در بررسی کرده و پیشنهاداتی برای بهبود این روند ارائه کرده است.
  • در جست‌وجوی بهره‌وری

    با وجود گذشت ۹ سال از بحران مالی سال ۲۰۰۸ و روند رو به بهبود اقتصاد جهانی، نرخ رشد بهره‌وری نیروی کار در بسیاری از اقتصادهای پیشرفته به کمترین مقدار تاریخی خود رسیده است. شرکت مشاوره‌ مدیریتی «مک‌کنزی» در تازه‌ترین گزارش خود وضعیت بهره‌وری اقتصادهای پیشرفته را مورد بررسی قرار داده است. به گزارش این مرکز مطالعاتی، رشد بهره‌وری به‌منظور افزایش دستمزدها و بهبود استانداردهای زندگی حیاتی است. به‌عبارتی دیگر رشد بهره‌وری موجب افزایش قدرت خرید مصرف‌کنندگان و در نهایت افزایش تقاضای کالاها و خدمات می‌شود؛ بنابراین سطح پایین بهره‌وری نیروی‌کار آن هم در زمانی که اقتصادهای دارای جمعیت سالخورده برای ایجاد رشد اقتصادی به بهبود بهره‌وری نیاز دارند، نگرانی‌ها را افزایش داده است. البته از آنجا که اثرات بحران مالی در حال کمرنگ‌تر شدن است و کسب‌وکارها به اتخاذ استراتژی‌ها و راهکارهای دیجیتالی روی آورده‌اند، انتظار می‌رود رشد بهره‌وری نیز بهبود یابد. براساس ارزیابی‌های «مک‌کنزی»، رشد بالقوه بهره‌وری کشورهای جهان برای یک دهه آینده سالانه می‌تواند حداقل ۲ درصد باشد. در این رابطه به‌منظور آنکه اقتصادهای پیشرفته بتوانند به سطح بهره‌وری بالقوه دست‌ یابند، باید بر بهبود تقاضا، پیشرفت‌های دیجیتالی و همچنین راهکارهای طرف عرضه تمرکز کنند.
  • رتبه‌بندی بهره‌وری کشورهای جهان

    بهره‌وری کشورهای جهان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مولفه‌های اقتصادی آنان، همواره مورد توجه سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان بوده است. به همین دلیل نشریه فوربس گزارشی را منتشر کرده است که در آن کشورهای جهان به لحاظ بهره‌وری نیروی کار بررسی و رتبه‌بندی شده‌اند. در این بررسی که توسط مرکز مدیریت پروژه «ردبوث» انجام شد، سعی شده است برای این پرسش پاسخی یافت شود: آیا بین کشورهای جهان تفاوتی در انجام وظایف محول شده به نیروی کار وجود دارد یا نه؟ برای دستیابی به پاسخ این پرسش، مرکز «رد بوث» نتایج صدها هزار وظیفه شغلی را در کشورهای مختلف جهان مورد بررسی قرار داد. در روش انجام این پژوهش، بهره‌وری شغلی در سه سال اخیر در ۴۰ کشور، مورد بررسی قرار گرفت و ماموریت‌های کاری که به‌طور کامل انجام شده یا ناقص مانده بودند در همه انواع صنایع بررسی شد.
  • سیاست شکست‌خورده جایگزینی واردات

    به‌طور کلی در بررسی الگوهای توسعه دو نوع نگرش وجود دارد. برخی کارشناسان، توسعه اقتصادی یک کشور را توانایی تامین اقلام مورد نیاز مردم ازسوی تولیدکنندگان داخلی می‌دانند. به‌دیگر بیان این گروه اعتقاد دارند لازمه توسعه‌یافتگی، قطع وابستگی به واردات و محصولات سایر کشورهاست. به عقیده آنها قطع وابستگی در کالاهای وارداتی به‌خصوص کالاهای صنعتی و حمایت دولت از این صنایع در درون کشور، مزایای بی‌شماری برای اقتصاد کشور و توسعه آن به همراه دارد. با تقویت تولید داخل، تقاضا برای نیروی کار در بخش‌های مختلف به‌شدت افزایش می‌یابد و در بسیاری از زمینه‌ها نیاز به دانش و تخصص نیروی کار است. فراگیری دانش و تخصص به منزله تحریک نیروی کار برای ایجاد خلاقیت و نوآوری در زمینه تکنولوژی‌های جدید خواهد بود. هر چه دانش و تجربه نیروی کار در صنعتی به‌خصوص بیشتر شود توانایی تولید محصولات با کیفیت‌تر با هزینه تمام‌شده پایین‌تر میسر خواهد بود؛ و این امر به منزله دستیابی کشور به توانایی صادرات خواهد بود. به این ترتیب این گروه اعتقاد دارند سیاست جایگزینی واردات در فرآیند توسعه، سیاستی موثر در ایجاد اشتغال، تولید ملی، کاهش وابستگی به واردات و نهایتا انجام صادرات خواهد بود.
  • اهمیت ثبات اقتصادی در تصمیمات سرمایه‌گذاری

    به‌طور کلی سیستم اقتصادی مانند هر سیستم دیگری، باید دارای شرایط خاصی باشد تا اجزای آن در همکاری با یکدیگر بتوانند بهترین عملکرد ممکن را داشته باشند. در چارچوب خیلی ساده عمده تصمیماتی که موجب افزایش تولید یا به تعبیری رشد اقتصادی می‌شود، همگی در تصمیمات بخش خصوصی و خانوارها در رابطه با سرمایه‌گذاری خلاصه می‌شود. در ادبیات اقتصادی تصمیمات سرمایه‌گذاری تا حد بسیار زیادی به ثبات اقتصادی وابسته است؛ پربیراه نیست اگر بگوییم در فقدان ثبات اقتصادی، اصولا انجام تصمیمات سرمایه‌گذاری غیر ممکن است. اگر شما ندانید که قیمت مصالح ساختمانی تا یک سال آینده به چه میزان تغییر می‌کند نمی‌توانید پروژه‌های عمرانی را با اطمینان خاطر برنامه‌ریزی کرده و شروع به کار کنید. اگر ندانید که نرخ بهره بانکی در ماه‌های آینده چه وضعیتی خواهد داشت یا امکان کاهش آن وجود دارد شاید به جای سرمایه‌گذاری در بانک خرید طلا را انتخاب کنید. اگر نرخ ارز دائما دارای نوسانات شدید باشد و در طول روزهای متوالی دائما بالا و پایین شود، یک تاجر چگونه می‌تواند در مورد صادرات اجناس خود مثلا فروش پسته تصمیمگیری کند یا یک تولیدکننده چگونه می‌تواند تصمیم بگیرد بهترین زمان ممکن برای واردات ماشین‌آلات مورد نیازش چه زمانی خواهد بود؟
  • خانه‌تکانی‌هامان سبز باد!

    در ایام خانه‌تکانی هستیم و همه ساله در این ایام مطابق یک سنت دیرینه خانواده‌ها به‌ویژه خانم‌های خانه سعی در زدودن غبار آلودگی‌ها از لوازم و اسباب منزل دارند. بازار شست‌و‌شوی فرش، مبل، پرده و سایر وسایل و همچنین عرضه شوینده‌های متنوع و رنگارنگ نیز داغ است. گفته می‌شود در هفته‌های پایانی سال، مصرف آب در شهرهای بزرگ افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی دارد. با توجه به محدودیت منابع آب و آلودگی‌هایی که مصرف بی‌رویه شوینده‌های شیمیایی بر محیط‌زیست ایجاد می‌کنند، لازم است خانه‌‌تکانی ما بیش از پیش با ملاحظه مسائل زیست‌محیطی به‌خصوص جلوگیری از هدررفت و اتلاف آب باشد.
  • آلودگی پلاستیکی در اقیانوس‌ها نه تنها غیراخلاقی، بلکه غیرقانونی است

    آلودگی اقیانوس‌ها با زباله‌های پلاستیکی، تورهای ماهیگیری پلاستیکی و مایکروبید‌های سمی (قطعات حبابی‌شکل و ریز پلاستیکی هستند که کاربرد گسترده‌ای در محصولات آرایشی و بهداشتی مربوط به پوست، مو، دهان و دندان یافته‌اند.) به‌عنوان یکی از بلاهای بزرگ عصر مدرن شناخته شده‌اند؛ آنها نه تنها گونه‌های مهم و در حال انقراض مانند لاک‌پشت‌های دریایی، دلفین‌ها و حتی نهنگ‌های غول‌آسا را گرفتار می‌کنند، بلکه آلاینده‌های آلی با عمر طولانی را جذب می‌کنند که به کل زنجیره غذایی دریایی سرایت می‌کنند. آنچه شاید کمتر در مورد آن صحبت شده است این است که همه این پلاستیک‌های اقیانوس‌ها غیرقانونی هستند. معاهده‌ها، قراردادها و سایر موافقت‌نامه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای بی‌شماری، تعهدات الزام‌آوری بر کشورها تحمیل می‌کنند تا اقیانوس‌ها، حیات‌وحش و اکوسیستم آنها را از آلودگی محافظت کنند که شامل آلودگی ناشی از زمین مانند بطری‌های پلاستیکی، کیسه‌های خرید، بسته‌های چیپس و فندک‌های سیگار می‌شود.
  • پویش سبز

    تلاش طبیعت دوستان در روزهای پایانی سال برای پاکسازی زمین و اجرای برنامه‌هایی برای آگاه‌سازی جامعه در جهت حفظ محیط‌زیست، در ایامی که شاهد افزایش گردشگران خواهیم بود، دو چندان شده است. در دومین هفته از اسفندماه نیز برنامه‌های متنوعی در سراسر ایران برگزار شد. قرار سبز رسانه‌ای به منظور تقدیر و نیز گسترش این تلاش‌های ارزشمند این فعالیت‌ها را انعکاس می‌دهد.
  • بهترین سال زندگی‌ات را رقم بزن

    گمان نمی‌کنیم که کسی وجود داشته باشد که نخواهد زندگی بهتری را برای خود بسازد. همه انسان‌ها به‌طور فطری کیفیت‌طلب و همیشه به دنبال زندگی با کیفیت بهتری هستند. همه می‌خواهند بهتر زندگی کنند اما اینکه بهتر را چطور تعریف کنند و از چه راه‌هایی به دنبال زندگی بهتر باشند، از فردی به فرد دیگر تفاوت دارد. گاهی افراد کمیت را با کیفیت اشتباه می‌گیرند، یعنی فکر می‌کنند هرچه دارایی بیشتری داشته باشند، پس کیفیت بالاتری را در زندگی احساس می‌کنند. و برعکس، برخی گمان می‌کنند که کسانی که دارایی بیشتری دارند کمتر خوشحال و خوشبخت هستند.
  • آقازاده‌ها و دهه شصتی‌ها

    اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور هفته گذشته در سخنرانی خود در همایش «روز جهانی آینده» اظهاراتی در مورد دهه شصتی ‌ها مطرح کرده بود که این اظهارات به شکل تقطیع شده منتشر شد و سو تفاهماتی ایجاد کرد و چنین منعکس شد که دهه شصتی‌ها هرجا پا می‌گذارند مشکل ایجاد می‌کنند. این سخنان جهانگیری ناظر به سیاست‌های جعیتی و بحران اشتغال کنونی در کشور بود. اینکه کشور نتوانسته است برای تقریبا تمامی برهه‌های زندگی متولدان دهه ۶۰ از مدارس و دانشگاه‌ها گرفته تا اشتغال امکانات لازم را فراهم کند، اما از سوی کاربران اجتماعی مورد توجه و نقد قرار گرفت.
  • اخبار اعتراضات کارگری

    طی روزهای گذشته فعالان شبکه‌های اجتماعی در توییتر و کانال‌های خبری تلگرام اخبار اعتراضات کارگری را منعکس کردند.
  • استعفای رئیس کشتی

    رسول خادم به‌عنوان سرپرست فدراسیون کشتی هفته گذشته با انتشار نامه‌ای استعفا داد. خبرگزاری‌ها و فعالان شبکه‌های اجتماعی، دلیل استعفای خادم را حاشیه‌های حضور نیافتن کشتی‌گیران ایران مقابل رقبای رژیم صهیونیستی و فشارهایی که از این بابت به فدراسیون کشتی و شخص رسول خادم وارد شد، معرفی کردند.
  • آزادی به روی زنان بسته ماند

    بازی تیم‌های استقلال و پرسپولیس در هشتادوششمین رویارویی این دو تیم به‌دلیل ممانعت از ورود زنان به یکی از مهم‌ترین سوژه‌های شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد. عمده کاربران توییتر و تلگرام نسبت به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه اعتراض کرده و آن را حق تمامی زنان معرفی کردند. کاربران شبکه‌های اجتماعی برای توجه بیشتر به این موضوع مطالب خود را با هشتگ زنان در آزادی نشر دادند.
  • عجیب‌ترین وسیله‌های حمل و نقل جهان

    حمل و نقل همواره یکی از دل‌مشغولی‌های بشریت در طول تاریخ بوده است. کالسکه‌ها، ماشین‌ها، اتوبوس‌ها و قایق‌ها در هر دوره نقش بسزایی در زندگی ما انسان‌‌ها ایفا کرده‌اند. در مطلب زیر سراغ ۱۰ مورد از عجیب‌ترین و شاید جالب‌ترین وسیله‌ای نقلیه در جهان می‌رویم.
  • گردش در مزارع چای

    «گردشگری کشاورزی» یکی از شیوه‌های نوین در صنعت گردشگری است که طرفداران بسیاری هم در سرتاسر جهان دارد. این شیوه از گردشگری شامل وقتی است که می‌توانیم به‌عنوان گردشگر به منطقه‌ای برویم، با شیوه‌ کشت و برداشت محصولی آشنا شویم و خودمان هم در مزارع کار کنیم. در یکی از سفرهایم به روستایی در لاهیجان این امکان فراهم شد که این شیوه از گردشگری را نیز تجربه کنیم.
  • شکاف جنسیتی در بیکاری

    بیکاری اکنون به یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصاد ایران تبدیل شده است. در سال‌های اخیر اقتصاد ایران نتوانسته برای متقاضیان کار اشتغال قابل‌توجهی ایجاد کند؛ به‌گونه‌ای که برخی فعالیت‌های اقتصادی مانند بخش صنعت، با پدیده رشد بدون اشتغال مواجه بوده است. در کنار بالا بودن نرخ بیکاری، شکاف بیکاری بین زنان و مردان در دهه‌های اخیر همچنان زیاد است. این در حالی است که به‌منظور استفاده حداکثری از منابع نیروی کار، کشور‌ها باید شرایط برای ورود زنان به بازار کار را فراهم کنند. در ادامه این گزارش شکاف بیکاری بین زنان و مردان را مورد بررسی قرار داده است.
  • آینده اقتصادی فرزندانتان را تضمین کنید

    آموزش فرهنگ دوراندیشی مالی به فرزندان زمانی اهمیت خود را بروز می‌دهد که به تعداد بازنشستگان بدون پس‌انداز نگاه کنیم. مطابق آمار منتشرشده از سوی وزارت کار آمریکا از هر ۵ نفر، یک نفر هنگام بازنشستگی هیچ پس‌اندازی ندارد! کشورهایی نظیر ژاپن بیش از ۲ دهه روی آموزش کودکان سرمایه‌گذاری کرده‌اند. پس‌انداز کردن، تکنیکی است که در جهت کمک به محدودیت‌های مالی افراد مفید واقع می‌شود و رویارویی با هزینه‌های زندگی را آسان‌تر می‌کند. این هزینه‌ها می‌تواند سفر، تحصیل، خرید خانه یا هر چیز دیگری باشد. حقیقت این است که پس‌انداز کردن برای بسیاری از مردم کار دشواری است. نبود فرهنگ پس‌انداز، یک زنگ خطر برای خانواده‌های ایرانی به‌شمار می‌رود و چاره‌ آن آموزش به افراد از سنین پایه و کودکی است. اگر بتوانیم اهمیت پس‌انداز را به کودکان بیاموزیم، بسیاری از دغدغه‌های آنها در زمان بازنشستگی دیگر وجود نخواهد داشت و این فرهنگ به نسل‌های آینده هم انتقال خواهد یافت.
  • دوئل تجربه و تحصیلات

    تجربه یا تحصیل، کدام یک شما را به کار موردنظر می‌رساند؟ در نظر بگیرید دو شخص برای یک کار یکسان اقدام می‌کنند، یکی از آنها ۱۵ سال تجربه کاری دارد اما هیچ مدرک دانشگاهی در رزومه او دیده نمی‌شود، در مقابل نفر دیگر به تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده و هیچ سابقه کاری در رزومه خود ندارد. کدامیک موفق به استخدام می‌شوند؟ پاسخ به این سوال به فاکتورهای گوناگونی بستگی دارد. برنده دوئل تحصیل و تجربه همواره یکسان نیست و متغیرهای یک شرایط خاص، برنده را تعیین می‌کنند.
  • کدام کشورها ساعات کاری بیشتری دارند؟

    صحبت در مورد آینده کار اغلب حول هوش مصنوعی و روبات‌ها و تغییرات شگرف در این حوزه‌ها می‌چرخد و این اتفاق قطعا رخ می‌دهد. اما جنبه‌های دیگری از کار هم وجود دارند که باید موردتوجه قرار گیرند؛ مسائلی مثل ارزش‌ها و خانواده، مالکیت و جامعه.
  • چرا اکثر تصمیمات سال جدید شکست می‌خورند؟

    آیا به دنبال این هستید که تعطیلات را به استراحت کوتاهی بپردازید، در مورد کسب‌و‌کارتان به تفکر عمیق بپردازید و سپس برای سال جدید برنامه‌ریزی کنید؟ بسیاری از مراجعه‌کنندگان من می‌گویند که از استراحت کوتاه لذت می‌برند اما سپس واقعیت خشن زندگی به سرعت آغاز می‌شود و آنها در مورد کار زیاد و خستگی شغلی شکایت می‌کنند.
  • واکنش تقاضا به تورم مسکن

    تغییر منفی شیب رشد معاملات مسکن در واپسین ماه از سال ۹۶ یک علامت مهم خطاب به فروشنده‌ها بود مبنی بر اینکه حساسیت بالای متقاضیان مصرفی به سطح قیمت‌ها می‌تواند در صورت تشدید تورم ملکی به عقبگرد بازار از رونق به رکود دوباره منجر شود. ماه گذشته حجم خرید آپارتمان در تهران ۳ درصد کاهش یافت. در ماه‌های قبل از بهمن، روند معاملات از رشد مثبت ماهانه برخوردار بود اما به دلیل افزایش متوالی قیمت طی سه ماه با شیب نقطه‌ای بالای ۱۴ درصد، در نهایت مسیر معاملات در سومین ماه از رونق، تغییر کرد. هر چند بازار به لحاظ تعداد واحدهای مسکونی فروخته‌شده، همچنان در وضعیت رونق است اما چنانچه افت اخیر باز هم تکرار شود، بازار وضعیت رکودی خواهد گرفت.
  • چراغ سبز کلنگی‌ها به ساخت مشارکتی

    مالکان املاک کلنگی در برخی از مناطق شهر تهران برای ساخت وساز مشارکتی به سازنده‌ها چراغ سبز نشان دادند. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در شرایطی که از ابتدای سال‌جاری تا چند هفته گذشته سازنده‌ها به ندرت موفق به یافتن شرایط مطلوب برای مشارکت با مالکان برای ساخت وساز مشارکتی بر روی زمین‌های املاک کلنگی می‌شدند، به تازگی بازار مشارکت در ساخت مسکن شاهد اولین نشانه‌های بروز انعطاف در مالکان برای مشارکت ساختمانی با سازندگان است.
  • برش ۱۰ ماهه از عملکرد مالی شهرداری تهران

    خزانه دار شورای شهر تهران گفت: شاهد کاهش وابستگی شهرداری به وام و منابع استقراضی هستیم به نحوی که تنها ۳ درصد منابع دی ماه از این محل تامین شده است. سیدحسن رسولی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران درباره گزارش حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در دی ماه گفت: شاهد کاهش وابستگی شهرداری به وام و منابع استقراضی هستیم به نحوی که تنها ۳ درصد منابع دی ماه از این محل تامین شده است به طوری که با کاهش ۴۷ درصدی نسبت به آذر ماه مواجه هستیم.
  • راه حل موقت ریلی برای حـومه‌نشینان

    راهکار فوری اتصال ریلی تهران به شهرهای جدید حومه در قالب امضای یک توافق سه‌جانبه رونمایی شد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، با گذشت بیش از یک دهه از پدید آمدن شهرهای جدید و فراگیر شدن سکونت در این شهرها که عموما در حومه کلان‌شهرهای کشور شکل گرفته‌اند، هنوز مساله حمل و نقل میان شهر مادر و شهرهای اقماری اطراف آن حل نشده است. ترافیک سنگین معابر تهران ناشی از حمل و نقل حومه‌نشینان با خودروی شخصی که در سفرهای هر روزه با هدف اشتغال، تحصیل، درمان و نظایر آن صورت می‌گیرد، یکی از پیامدهای فقدان شبکه یکپارچه حمل و نقلی در مجموعه‌های شهری است. مجموعه شهری به پیکره یکپارچه کلان‌شهرها و شهرهای حومه در اطراف آن که سکونتگاه‌های اغلب ارزان‌تری از شهر مادر به شمار می‌آیند، اطلاق می‌شود. تجربه جهانی نشان می‌دهد بهترین مدل حمل و نقلی برای اتصال شهرهای بزرگ به حومه، حمل و نقل ریلی است که در عین سرعت و سهولت، به دلیل انبوه‌بر بودن، ارزان نیز به شمار می‌آید.
  • زندگی در میان پهپادها

    پهپادها به یک تکنولوژی همیشگی و تاثیرگذار در بین تمامی صنایع تبدیل شده‌اند. پهپادها پرنده‌هایی هستند که هرکاری را می‌توانند عهده دار شوند از جمله اینکه به شمایل یک پیک پرنده در بیایند یا اینکه کار فیلمبرداری‌های هوایی را به آسانی انجام می‌دهند و حتی در آخرین مراسم فشن شو تبدیل شدند به مانکن‌های بی چهره‌ای که جدیدترین کیف‌های یک برند معروف را حمل می‌کردند. در ادامه چند مورد از آخرین تکنولوژی‌های پهپادها معرفی می‌شوند.
  • فضای اضافه‌ رم به‌ مثابه حافظه‌ ذخیره‌سازی

    رم‌ حافظه‌ پرسرعتی است که اگر به‌عنوان فضای ذخیره‌سازی استفاده شود، باعث بهبود عملکرد سیستم خواهد شد؛ اما چگونه از حافظه‌ رم مانند هارد درایو استفاده کنیم؟ اگر مقداری رم اضافه‌ روی سیستم خود دارید و به ‌ندرت از آن استفاده می‌کنید، می‌توانید بخشی از آن را به یک رم‌درایو یا رم‌دیسک تبدیل کنید. ذخیره‌سازی روی چنین درایوی مزیت‌هایی از قبیل بارگذاری سریع‌تر برنامه‌ها، بهبود عملکرد هنگام اجرای بازی‌ها و پخش بهتر ویدئوهای۴K را به همراه خواهد داشت. تعداد زیادی نرم‌افزار رم‌دیسک چه پولی و چه رایگان وجود دارد که می‌توان برای ایجاد رم‌دیسک‌های موقت یا دائم از آنها استفاده کرد. داشتن حافظه‌ سریع‌تر در رایانه رویای هر کاربری است. البته اکثر کاربران این امکان را دارند که از حافظه‌های SSD استفاده کنند؛ اما مشکل اینجا است که این حافظه‌ها به میزان قابل‌توجهی گران‌تر از درایو‌های سخت مغناطیسی هستند. اگر مقدار زیادی رم در رایانه‌ شخصی شما وجود دارد که بی‌استفاده مانده است، می‌توانید از آن به‌عنوان حافظه‌‌ای فوق‌ سریع استفاده کنید.
  • استاندارد‌سازی خودروها شاید وقتی دیگر

    در هر مقطعی که سازمان ملی استاندارد برای خودروهای داخلی استانداردهای جدیدی وضع می‌کند، مقاومت‌ها آغاز می‌شود. طبق رویه‌ای که طی یک دهه گذشته بوده، بهانه‌ها اول از افزایش قیمت خودروها در صورت اجرای استانداردها آغاز می‌شود و اینکه اگر تولیدکنندگان بخواهند استانداردهای اجباری سازمان ملی استاندارد را اجرا کنند، قیمت خودروها افزایش خواهد یافت.
  • روند کاهشی قیمت خودرو در سال آینده

    با توجه به بلاتکلیفی تعرفه خودروهای وارداتی و همچنین اشباع بازار خودروهای داخلی، تصور بر این است که سال آینده قیمت محصولات داخلی و خارجی روند کاهشی خواهد داشت. به این ترتیب بسیاری از مشتریانی که قصد خرید خودرو دارند با این فرض که سال آینده قیمت‌ها کاهش خواهد یافت دست از خرید در واپسین روزهای سال ۹۶ کشیده‌اند. پیش‌بینی اینکه قیمت‌ها سال آینده روند کاهشی یا افزایشی خواهد داشت این روزها زیاد از سوی دست‌اندرکاران بازار شنیده می‌شود.
  • همه علیه یکی

    ورود گسترده شاسی‌بلندهای چینی متوسط به بازار اغلب با هدف کسب سهمی مناسب از بازار جک اس۵ صورت می‌گیرد. این چینی پرفروش که با داشتن نشانه‌های هیوندای توسان در جای جای بدنه برای خریداران تداعی‌کننده خاطرات خوبی است که محصولات کره‌ای با خود به بازار ایران آوردند. این قضیه اما با ورود انبوهی از محصولات چینی هم‌رده اس۵ به بازار به صخره سختی خورده و سهم بازار جک در این کلاس بین رقبایی مثل چری تیگو۵ و هایما اس۷ تقسیم شده است. این در شرایطی است که اقسامی از برندهای دیگر چینی مثل زوتی، بی‌وای‌دی، دامای، لوکسژن، چانگان و لیفان برای حمله به این کلاس برنامه دارند. این خبر البته برای خریداران ایرانی خوشایند است و بالارفتن رقابت و تنوع قطعا به بهبود سطح رضایتمندی مشتریان می‌انجامد. در یک گزارش جامع به بررسی چری تیگو۵، هایما اس۷ توربو و جک اس۵ توربو پرداخته‌ایم. خودروهایی ۱۰۰ میلیون تومانی که تلاش دارند بر این بخش از بازار برتری یابند. این خودروها با تیراژی بین ۳۰ تا ۵۰ هزار دستگاه یکی از بخش‌های رو به رشد بازار خودرو کشور هستند که پیوسته با حجم بیشتری از خریداران از جوان و پیر تا زنان و عشاق طبیعت را به سمت خود جذب می‌کنند.
  • همیشه دنبال آب باریکه معروف هستم

    حسن لطفی نوشتن را از دوران نوجوانی و با فرستادن داستانی برای رادیو آغاز کرد. او که فارغ‌التحصیل سینما از مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی است، علاوه‌بر نوشتن داستان، نقد فیلم و مقاله‌های هنری، اقدام به ساخت چند فیلم کوتاه (دزد دوچرخه، مردی در قفس، دیواره‌های چاه و...)، چهار فیلم مستند (قطره‌ای از دریا، پسرک چشم آبی، بودن یا نبودن و خانه سیاه نیست) کرده که بخشی از آنها طی سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۱ در جشنواره‌های سراسری و منطقه‌ای فیلم سینمای جوان و وحدت تبریز برنده جایزه شده است. از لطفی تاکنون کتاب‌های روایت دوم، درس‌هایی درباره فیلمنامه‌نویسی (انتشارات ققنوس)، با خیال‌ها و بی‌خیال‌ها (نشر ثالث)، لیلی و مجنون (نشر پارسه)، هند کشور رنگ‌ها، سبز سرخ، آخرین سه‌شنبه و با کوله‌بار بابا به چاپ رسیده است. همکاری با کامبوزیا پرتوی برای نگارش فیلمنامه سریال گربه جله و محسن آقالر برای نگارش سریال‌های مسافر قطبی و مهمانخانه خان بابا، از دیگر فعالیت‌های این نویسنده، فیلمساز و مدرس سینما و کارشناس بانک صادرات ایران است.
  • تغییر ذائقه ذهنی با آثار مفرح

    کمتر از دو هفته مانده به آغاز سال نو؛ در این‌ روزها بسیاری از اهالی مطالعه در پی خرید هدایای فرهنگی مناسب برای دوستان و آشنایانند. با توجه به تعطیلات نوروزی و حال و هوای بهاری، اغلب افراد حتی کتابخوان‌های حرفه‌ای و خوانندگان آثار تخصصی ترجیح می‌دهند چند صباحی به خود آسان بگیرند و ساعاتی را با آثار داستانی مفرح، طنز یا مطالبی از این دست، دور از هیاهو تمدد اعصاب کنند. از این‌رو این هفته چند کتاب تازه منتشر شده را با همین‌ رویکرد معرفی می‌کنیم شاید همانی باشد که مهمان نوروزی شما یا دوستان‌تان خواهد شد.
  • سلطان مار

    این روزها سالن خسرو خورشیدی تماشاخانه هنر میزبان نمایش «سلطان مار» نوشته بهرام بیضایی به کارگردانی احمد اسلامی زیرکی است.
  • هفته موسیقی خراسان

    هفته موسیقی خراسان با هدف تجلیل و بزرگداشت موسیقی نواحی ایران و نیز توجه به نسل جوان این سبک از موسیقی ۱۴ تا ۱۸ اسفندماه و با حضور ۵ گروه موسیقی در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی در حال برگزاری است.
  • سرمست

    آلبوم موسیقی «سرمست» به آهنگسازی محسن جلیل و خوانندگی محمد معتمدی در دسترس مخاطبان قرار گرفت. این آلبوم شامل ۸ قطعه است و تمام شعرهای آن از آثار مولانا است.
  • رفتن

    فیلم «رفتن» نماینده معرفی شده از سوی افغانستان به اسکار ۲۰۱۷ از شنبه ۱۹ اسفندماه در سینماهای ایران اکران می‌شود.
  • اجرا

  • گالری

  • نمایش کمدی

  • اکران

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه (فصل ۶-بخش چهل و دوم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
بیشتر