شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

جمعه‌نامه

  • زمان مناسب صفرزدایی؟

    «اصلاح ظاهری واحد پول ملی در برابر دلار». این تازه‌ترین اظهار نظر عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی ایران پیرامون طرح حذف چهار صفر از پول ملی است. اصلاحاتی که به نظر می‌رسد، سیاست‌گذار پولی بنا دارد از انتها به ابتدای آن برسد چرا که حذف چهار صفر از واحد پول ملی به‌زعم بسیاری از کارشناسان علم اقتصاد، آخرین زنجیره اصلاحات پولی خواهد بود. اقتصاددانان بر این باورند که در شرایط تورمی، هرس کردن صفرها از واحد پول ملی، نه تنها اثر مثبتی ندارد بلکه هزینه‌هایی اعم از تورم گرد کردن اعداد به بالا، چاپ اسکناس‌های جدید، تغییر سیستم‌‌های مالی و حسابداری و هزینه فرصت برای اجرای این سیاست را به جامعه تحمیل می‌کند. هزینه‌ای که می‌تواند به اولویت‌های دیگری که مهم‌ترین آنها، مهار تورم است اختصاص یابد. همتی اما معتقد است حذف چهار صفر از واحد پول ملی نه تنها هزینه‌ها را افزایش نمی‌دهد بلکه منجر به کاهش آن نیز خواهد شد. گذشته از آن حذف صفرها موجب هماهنگی با آنچه در فرهنگ و عرف جامعه درباره واحد پول ملی رواج یافته، می‌شود. ماجرای حذف چهار صفر که حالا به تصویب هیات‌دولت رسیده و قرار است در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد موجی از سوالات را در افکار عمومی ایجاد کرده است. اینکه آثار اجرای این طرح چیست، آیا اکنون زمان مناسبی برای اجرای این طرح است و اولویت‌های سیاست‌گذار چه باید باشد سوالاتی است که در مناظره این هفته با دو اقتصاددان مطرح کرده‌ایم. علی سعدوندی استادیار بانکداری و فاینانس و عضو دانشگاه استرالیایی وولونگنگ و مجید شاکری کارشناس مدیریت مالی. سعدوندی معتقد است اجرای چنین طرحی در زمان حاضر و بدون ایجاد ثبات در سیاست پولی، به جامعه استرس القا خواهد کرد. شاکری نیز بر این باور است که دولت باید پیش از اجرای این طرح به کنترل ریسک‌هایی بپردازد که از اولویت بالاتری برخوردارند.
  • حمله عقاب به قلعه اژدها

    تعرفه‌گذاری‌های پیاپی از سوی ترامپ تا حدی پیش رفت که ابعاد جنگ تجاری را گسترده‌تر کرد. پس از اعلام آمادگی دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه بر کل واردات چین به آمریکا تنش‌ها پیچیده‌تر از هر زمانی شد. وضع تعرفه بر ۳۰۰ میلیارد دلار از صادرات چین به ایالات‌متحده تنها بخشی از تهدیدهای اخیر واشنگتن محسوب می‌شود. اقدام تقابلی پکن نیز منجر به وضع تعرفه بر محصولات کشاورزی وارداتی از ایالات‌متحده و باز کردن سقف نرخ برابری دلار به یوآن برای عبور از آستانه کلیدی «۷» شد که در پی آن رئیس‌جمهوری آمریکا خواستار بازخوانی پرونده اتهام دستکاری تعمدی (آلایش) ارزی توسط دولت چین شد. اقدامات دولت دونالد ترامپ و گام‌های اخیر دولت چین از احتمال وقوع جنگی اقتصادی پرده برمی‌دارد که جبهه «ارزی» و «تجاری» دو بخش اصلی آن هستند.
  • فرجام یک جنگ نرم

    «نرخ برابری ۷» برای دلار به یوآن، به‌عنوان یک خط مقاوم، از سوی بانک مرکزی چین قرار داده شده بود. اما سرانجام روز دوشنبه، ارز چین پس از ۱۱ سال از این سطح عبور کرد. این نرخ برابری به‌سان خط دفاعی بسیار قدرتمندی شناخته شده است. آخرین‌باری که این سد شکسته شد، ابتدای وقوع بحران مالی جهانی دهه گذشته بود.
  • جنجال گواهینامه موتورسواری زنان

    انتشار متن رای یکی از شعب دیوان عدالت اداری برای رسیدگی به تقاضای صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت یک زن در اصفهان، این هفته واکنش‌های متفاوتی را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت. ماجرا از آنجا شروع شد که یک زن اصفهانی با بردن شکایتی به شعبه ۳۱ دیوان عدالت اداری حکمی را دریافت کرده که در آن نیروی انتظامی ملزم به صدور گواهینامه برای زنان شده است. حکم دیوان عدالت اداری درباره اینکه موتورسواری منع قانونی ندارد، سبب شد تا دیگر متولیان این امر به این حکم واکنش نشان دهند.
  • ظریف؛ مجتهد سیاسی و رسول امین

    محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران در شرایطی از سوی ایالات متحده آمریکا مورد تحریم قرار گرفته که به موازات این تحریم خارجی در داخل کشور هم همچنان مورد بی‌مهری و هجمه برخی از مخالفان برجام قرار دارد. از همین رو با وجود واکنش‌های حمایتی شدید به این تحریم از سوی بسیاری از مقامات و مسوولان کشورمان، رئیس دستگاه دیپلماسی روز دوشنبه در مقابل خبرنگاران قرار گرفت تا دلایل اصلی تحریم را از زبان خود شرح دهد و از مخالفان بخواهد که اجازه دهند او به‌عنوان وزیرخارجه کارش را انجام دهد. همزمان با تحریم ظریف از سوی آمریکا موجی از واکنش‌ها هم در فضای مجازی راه افتاد و کاربران با ساخت هشتگ‌های #تحریم_ظریف، #آمریکا و #ترامپ درباره چرایی این تحریم بحث و تبادل نظر کردند. بامداد پنج شنبه مقامات آمریکایی که از حدود یک ماه پیش گفته بودند، قصد دارند محمدجواد ظریف را تحریم کنند، اعلام کردند که وزارت خزانه‌داری آمریکا، وزیر امور خارجه ایران را تحریم کرده است. تحریم ظریف از سوی آمریکا مانند دیگر اقدامات ماه‌های اخیر این کشور علیه ایران در تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سپس مقام معظم رهبری موجی از واکنش‌ها را در سطح داخلی و بین‌المللی به همراه داشت.
  • تمام حاشیه‌های یک موزیک ویدئو

    این هفته انتشار یک موزیک ویدئو با نام «کوچه نسترن» به خوانندگی ابراهیم حامدی، خواننده‌ای لس‌آنجلس‌نشین که با موضوع جنگ ایران و عراق ساخته شده واکنش‌های زیادی در میان کاربران فضای مجازی به خصوص برخی فرزندان شهدا و نیز برخی رسانه‌های رسمی و غیررسمی به همراه داشت. این کلیپ ماجرای سرباز جوانی است که در جریان جنگ ایران با عراق به شهادت رسیده و در نامه‌ای که پیش از اعزام به عملیات برای پدر و مادرش نوشته، از آنها می‌خواهد نام او را پس از شهادت روی کوچه نسترن نگذارند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • یک داستان بامزه

    گریگ جیلنر، قهرمان کتاب «این داستان یک جورهایی بامزه است»، یکی از شخصیت‌هایی است که مدرنیته بارآورده؛ او معتقداست که قرعه‌ شانس به نام آنهایی می‌افتد که در بهترین مدرسه درس می‌خوانند و از آنجا به بهترین دانشگاه‌ها می‌روند تا بتوانند کار خوبی پیدا کنند و از پس زندگی برآیند. برای همین قهرمان نوجوان، حسابی به خودش فشار می‌آورد. کتاب و تست از دستش نمی‌افتد و سرانجام وقتی وارد بهترین مدرسه می‌شود حس می‌کند، به نوعی بازهم از بقیه عقب است. چون مدرسه بهترین‌ها را گلچین کرده‌است.
  • غلتاندن سنگ بزرگ

    کتاب «آوا در آینه» درباره تجارب دختری ۱۵ ساله به نام آوا است. نوجوانی که شبیه همه همسالانش آرزوهای بزرگ در سر دارد و کم و بیش در راه رسیدن به آنهاست. تجربه مراقبت از خود دشوار است.
  • آموزش اندیشیدن به کودکان و نوجوانان

    برخی همچنان بر این باورند که آموزش تفکر به بچه‌ها غیر ممکن است. این نظر کاملا اشتباه است! تفکر انتقادی و خلاقانه نوعی مهارت، و قابل یادگیری است. با این‌حال موانعی برای آموزش و یادگیری آن‌ وجود دارد؛ کودکان و نوجوانان نسل حاضر نسبت به دوران گذشته توان تحلیلی و قوای ذهنی کمتری برای حل مشکلات‌شان دارند. عوامل بسیاری نیز به محدود کردن گستره تفکر بچه‌ها دامن زده است؛ عوامل متنوعی که در برخی مواقع تقصیر خود بچه و گاهی تقصیر والدین است. البته در بعضی موارد نیز عوامل خارج از خانواده مانند مدرسه، تکنولوژی، از بین رفتن ارزش‌های بنیادین و جایگزینی آنها با ناهنجاری‌های جامعه مدرن، مقصر محسوب می‌شوند.
  • شجاعت زنان راننده در عربستان!

    کتاب «جسارت رانندگی» با نام اصلی «DARING TO DRIVE» برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ و به زبان انگلیسی در دنیا به چاپ رسید و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ به زبان فارسی ترجمه و منتشر شد. نویسنده‌ کتاب خانم «منال شریف» (SHARIF - AL MANAL)، در بیست و ‌پنجم آوریل ۱۹۷۹ در خانواده‌ای متوسط و معمولی از مادری لیبیایی و پدری سعودی در شهر مکه به دنیا آمد و فرزند دوم خانواده است. به سبب فرهنگ و تربیت خاص، از همان کودکی با عقاید افراطی و تفسیری رادیکال از مذهب بزرگ شد. سال‌ها در اسارت این ایدئولوژی و تحت سلطه جامعه مردسالار زندگی کرد. اما گذشت زمان و فشار جامعه مردسالار عربستان سعودی، تغییراتی اساسی در نگرش وی به‌وجود آورد. به تدریج نگاهش تغییر کرد، نگاهی که سرنوشت زنان سعودی را نیز تغییر داد. او در سال ۲۰۱۱ پس از انتشار فیلمی از خود درحال رانندگی در شهر «خبر» بازداشت شد، زیرا رانندگی زنان در عربستان آن زمان ممنوع بود. وی در سال ۲۰۱۱ جنبش رانندگی زنان را در عربستان پایه‌گذاری کرد و به این ترتیب جنبشی با نام Women۲Drive برای به دست آوردن حق رانندگی زنان این کشور به راه افتاد. نتیجه تلاش‌های او و دیگر زنان مبارز سعودی این بود که توانست رانندگی زنان در عربستان را در سال ۲۰۱۸ یعنی یک سال پس از چاپ این کتاب، قانونی کند.
  • مفهوم تئاتر لاکچری

    نمایش موزیکال «اشک‌ها و لبخندها» در روزهای اخیر روی صحنه رفته است و در این اجرا از بازیگران سرشناس استفاده نکرده‌ام؛ چون در درجه اول کیفیت اجرا برای من خیلی مهم بود. البته در این تصمیم شرایط هم تاثیر داشته ولی می‌خواستم کیفیت اجرا از نظر آوازی و موزیکال به کیفیت اجراهای جهانی نزدیک باشد. اگر این نمایش هم مثل اکثر اجراهای این روزها با گروهی از بازیگران سرشناس روی صحنه می‌رفت، بی‌شک به لحاظ آوازی و موزیکال توقعاتم برآورده نمی‌شد ولی هر آنچه برای تکامل این اثر کمک می‌کرد و بیشتر ما را به استانداردهای جهانی نزدیک‌تر کرد با استقبال من رو به رو شد.
  • حکایت عشق دیرین

    «جانان» عنوان جدیدترین فیلم من است که روی پرده آمده است. این فیلم عاشقانه است و در آن زیبایی‌های سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی ترسیم می‌شود.
  • روایت تاریخ در سه اپیزود

    نمایش «پس از برخورد جسم سخت به سر» در سه اپیزود رویدادهایی را از تاریخ معاصر ایران به تصویر می‌کشد. البته این نمایش پیش از این در سال ۹۷ در تماشاخانه‌های باران و مهرگان اجرا شده است و این اجرا دور سوم از اجراهای این اثر نمایشی محسوب می‌شود. در اجرای جدید شیوه ارائه کار کاملا تغییر کرده و با سبک و سیاقی تجربی به اجرا در آمده است. برای اجرای مجدد نمایش فراخوان منتشر کردیم و نزدیک به ۸۰۰ نفر برای ما رزومه ارسال کردند که در مرحله اول ۵۰ نفر و در نهایت ۲۸ نفر برای بازی در نمایش انتخاب شدند. بعد از دو تا سه ماه تمرین کار برای اجرا آماده شد و طبق برنامه ریزی در هر شب از اجرا ۳ بازیگر متفاوت روی صحنه می‌روند که هرکدام به شیوه‌ای که خودشان در تمرینات به آن رسیده‌اند کار را اجرا می‌کنند. در اجرای جدید ۳ ویدئو نیز پخش می‌شود که بازی‌ها نیز مرتبط با این ویدئوها است و همین مساله کار را به اثری بینارشته‌ای تبدیل کرده است.
  • نجوای صلح

    تلاش نمایش «چتر سفید» حمایت از صلح است و این مساله برایش خیلی اهمیت دارد. متاسفانه این روزها صبر مردم کم شده و شاهد هستیم که هر کجا جنگ و درگیری رخ داده، اولین گروهی که آسیب می‌بینند کودکان و نوجوانان هستند.
  • تعریفی متفاوت از ترکیب صدا و کنش

    بارامانت از این تفکر زاده شده است؛ غلط‌خوانی و بازخوانی‌ای تعمدی از کلمه بار- امانت که این بار، بار سنگین امانت را از دوش برداشته تا به قالبی تهی و بی‌وزن بدل شود. گروه بارامانت یک گروه چندرسانه‌ای موسیقی است که تا به امروز در شاخه‌های ویدئو آرت، پرفورمنس و ترکیب آنها با موسیقی راک به‌صورت رسمی در ایران و خارج از ایران فعالیت داشته است.
  • برنامه رونق گردشگری در ارتفاعات پایتخت

    شهرداری تهران برنامه «استفاده از ظرفیت طبیعی ارتفاعات شمالی پایتخت» را با «برج‌سازی‌ها در منطقه لوکس پایتخت» جایگزین می‌کند.
  • شکار صحنه دلخراش در «نقش‌جهان»

    یک فعال حوزه محیط‌زیست هفته گذشته در جریان حضور خود در اصفهان و مراجعه به میدان نقش‌جهان، از صحنه دلخراش «گرمازدگی اسب متصل به کالسکه» عکسبرداری می‌کند و در عین حال با انتقاد از وضعیت نامناسب نگهداری اسب‌ها در این مجموعه و استفاده نامناسب‌تر از آنها برای سرویس‌دهی به گردشگران نقش‌جهان، درباره امکان جایگزین برای حمل و نقل پیشنهاد می‌دهد. دمای هوا در اصفهان نیز همچون تهران طی روزهای اخیر از ۴۰ درجه فراتر رفته و ظاهرا در روزی که حادثه «از حال رفتن اسب در حال خدمت در میدان نقش‌جهان» رخ داده، گرمای هوا در آن روز ۴۳ درجه بوده است.
  • رشد گردشگری پرتغال کند شد

    تعداد گردشگران خارجی که در سال ۲۰۱۸ به پرتغال سفر کردند، رشد ۵/ ۷ درصدی داشت و به ۸/ ۲۲ میلیون نفر رسید. این در حالی است که در سال پیش از آن این رشد بالغ بر ۱۷ درصد بوده است. از آنجا که بریتانیا بزرگ‌ترین بازار گردشگران به مقصد پرتغال را تشکیل می‌دهد، افت گردشگران بریتانیایی عامل عمده کاهش رشد گردشگران خارجی پرتغال عنوان شده است. به مدت هشت سال تعداد گردشگران در پرتغال بی‌وقفه افزایش یافت و این صنعت به موتور محرکه نیرومند رشد اقتصاد آن پس از بحران اقتصادی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ تبدیل شد. حالا اما دولت پرتغال ابراز نگرانی کرده است از اینکه برگزیت می‌تواند به بخش گردشگری این کشور آسیب بزند و در سال جاری لیسبون کمپینی برای جذب گردشگران بریتانیایی به راه انداخته است.
  • کاهش ارزش پوند عامل افزایش گردشگر

    جدیدترین آمار گردشگری بریتانیا حکایت از آن دارد در تابستانی که گذشت، تعداد گردشگران چینی که از بریتانیا دیدن کردند تا حدود یک پنجم افزایش یافت. بر اساس این داده‌ها، رزرو پروازهای تابستانی از مبادی دور نیز در حدود ۶ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده است. کارشناسان عامل این رونق را کاهش ارزش پوند و در پی آن افزایش قدرت خرید گردشگران خارجی عنوان کرده‌اند. دیوید تارش، سخنگوی مرکز داده‌های «فورواردکیز» ضمن اعلام این آمار گفت:‌ «به احتمال زیاد امسال بریتانیا شاهد بیشترین تعداد گردشگر چینی در تاریخ خود بوده است.» وی افزود گردشگران هندی که به بریتانیا وارد شدند ۲۰ درصد، گردشگران ژاپنی ۱۰ درصد و گردشگران آمریکایی ۵ درصد از کل گردشگران بریتانیا بوده است.
  • وابستگی گردشگری یونان به ۶ کشور

    بررسی‌ها حکایت از آن دارند که گردشگری یونان به ۶ بازار وابسته است. بر اساس تازه‌ترین آمار ۲۰۱۸ که از سوی کنفدراسیون گردشگری یونان گردآوری و منتشر شده است، در سال ۲۰۱۸، ۵ منطقه از کل ۱۳ منطقه یونان در حدود ۸۰ درصد از گردشگران این کشور را پذیرا بوده‌اند. بر این اساس، ورودی گردشگران یونان در سال گذشته میلادی شاهد افزایش ۳۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری بوده که افزایش سالانه ۳/ ۱۲ درصدی را به ثبت رسانده است. درآمدهای ناشی از این سفرها افزایشی ۲/ ۱۰ درصدی را در مقیاس سالانه ثبت کرده و بالغ بر ۶۵/ ۱۵ میلیارد یورو بوده است. به‌طور میانگین هر گردشگر ۴۴۹ یورو در یونان هزینه کرده است و هزینه هر شب گردشگر حدود ۶۹ یورو بوده است. این آمار همچنین حکایت از آن دارد که به ترتیب کشورهای آلمان، بریتانیا، آمریکا، فرانسه، ایتالیا و روسیه بیشترین سهم را در گردشگری یونان داشته‌اند.
  • خطر مسکن‌سازی در دقیقه ۹۰

    طرح خانه‌سازی دولتی در این دولت یک فرق شاخص با مداخله‌ دولت‌های گذشته دارد که همین تفاوت، خود به «خطر در کمین» مخاطبان طرح و همچنین منابع دولتی تبدیل شده است.
  • خطاهای اپراتوری در سامانه «تهران من»

    در هفته‌های اخیر مزایای استفاده از خدمات الکترونیک شهرداری تهران در حوزه ترافیکی، به دلیل برخی خطاهای اپراتورهای سامانه «تهران من» مخدوش شده است.
  • کنایه هاشمی به شهردار در اولویت‌دهی به پروژه‌ها

    طی هفته‌های اخیر رئیس پارلمان محلی پایتخت در قالب دو پیام جداگانه به شهردار تهران تلویحا خواستار تغییر رویکرد در پیگیری و اجرای پروژه‌های عمران شهری شد. محسن هاشمی بار نخست در جریان جمع‌آوری پل گیشا درخصوص اولویت‌دار بودن یا نبودن این پروژه این‌طور عنوان کرد: «در شرایط سخت اقتصادی بهتر است به‌جای آغاز کردن پروژه‌های دست نخورده یا با درصد پیشرفت پایین، پروژه‌های با پیشرفت بالا را تکمیل کنیم. بحث اولویت‌هاست، باید الان ببینیم اولویت مدیریت شهری چیست؟
  • مخابره سیگنال رکود به خریداران مسکن

    طی روزهای اخیر مشاوران فعال در بنگاه‌های مسکن با دریافت سینگال رکود معاملات خرید و فروش مسکن آن را به خریداران مخابره کرده‌اند.
  • مسیر کشف قیمت خودرو در بازار

    سه ماه بعد از توقف فعالیت سایت‌های پذیرنده آگهی‌های خودرو، قیمت‌گذاری در فضای مجازی در شرایطی بار دیگر از سرگرفته شد که مخالفان و موافقان این سایت‌ها بر تداوم یا توقف فعالیت پلت‌فرم‌های آنلاین همچنان پافشاری می‌کنند.
  • دوای کاهش تنوع

    ماه‌های اخیر، ایام خروج مدل‌های پرطرفدار از خط تولید و بازار خودرو بوده است. مدل‌های محبوبی که بار عمده تولید را به دوش می‌کشیدند اما حالا مونتاژشان پایان یافته و با وجود تقاضای کافی در بازار، از داشتن جانشینان تازه محروم مانده‌اند.
  • مجوز یک روزه افزایش قیمت

    بازار خودروی کشور ماه‌هاست که تحت‌تاثیر هر اتفاق و رخدادی با نوسانات شدید قیمتی همراه می‌شود، این رخدادها می‌تواند از جریانات خارج از کشور همچون اظهارنظری در باب شدت یا تداوم تحریم‌ها نشأت بگیرد یا می‌تواند متاثر از بازار‌هایی همچون ارز و طلا روند صعودی یا نزولی در قیمت‌ها به خود بگیرد. در این بین خودروسازان نیز در نوسانی شدن بازار بی‌تقصیر نیستند و هر خبر و رویدادی در این شرکت‌ها نیز می‌تواند بازار را با بحران روبه‌رو کند. به‌عنوان نمونه طی هفته جاری بازار خودرو متاثر از تصمیم ایران‌خودرو مبنی‌بر افزایش قیمت چهار محصول این شرکت، قیمت‌های جدیدی را بعد از چند هفته ثبات به خود دید. جریان از این قرار است که ایران‌خودرو در دعوت‌نامه‌هایی برای مشتریان چهار محصول دنا‌پلاس، رانا، پژوصندوقدار و همچنین پژو پارس قیمتی متفاوت از گذشته اعلام کرده بود. به‌عنوان نمونه دناپلاس تیپ یک قیمت ۱۲۰ میلیون و ۱۱۹ هزار تومان در دعوت‌نامه‌های جدید داشت و قیمت جدید رانا lx هم ۷۱ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان تعیین شده بود.
  • آقا بابا دنر

  • برگر مامان‌پز

  • منحصر در نداشتن ستاره!

  • اثر هنری لب فنجون

  • قاب هفته

    تنگه واشی مکانی با  جادبه های گردشگری است که در حدود ۱۷ کیلومتری شهر فیروز کوه قرار دارد . این مکان شامل دو تنگه است که تنگه اول به «واشی» و تنگه دوم به «سا» معروف است. تنگه واشی علاوه بر طبیعت زیبا، آثار تاریخی زیادی نیز دارد. یکی از سه کتیبه معروف دوره قاجار در این تنگه واقع شده‌است. این کتیبه ۱۸۵ ساله به دستور فتحعلی شاه قاجار در دل کوه حک شده است و در آن  نقش شکارگاه با تصویر اسب، نیزه و شکارهایش است که در اطراف آن می‌توان پسران فتحعلی شاه و همچنین نوادگانش را در حال شکار دید. تنگه واشی هر سال پذیرای هزاران توریست است و به یکی از محبوب ترین مکان های گردشگری اطراف تهران تبدیل شده است. / عکس‌ها: فاطمه بهبودی
  • رهبر پردازش داده ششمین ثروتمند جهان

    پافشاری، بینش استراتژیک و اشتیاق به نوآوری، مدیر عامل شرکت بزرگ اوراکل را با ۱/ ۷۰ میلیارد دلار دارایی، به هفتمین فرد ثروتمند دنیا تبدیل کرده است. لری‌الیسون، یک استراتژیست بزرگ است و برای اینکه شرکت اوراکل را به تولیدکننده بزرگ نرم‌افزار در دنیا تبدیل کند، اقدامات استراتژیک هوشمندانه زیادی انجام داده است. او در سال ۲۰۰۰ برای مدت کوتاهی ثروتمندترین فرد جهان بود و در سال ۲۰۱۰ از سوی مجله فوربس ششمین فرد ثروتمند دنیا معرفی شد.
  • کارآفرینی در حوزه پرداخت موبایلی

    حوزه پرداخت و به‌خصوص کیف پول‌های موبایلی جزو روند‌های روز کسب‌وکارهای اینترنتی در جهان به‌شمار می‌آیند. در ایران نیز استارت‌آپ‌های زیادی در این عرصه مشغول به فعالیت هستند که یکی از بازیگران آن «جیبیت» هست. جیبیت (Jibit)، برند تجاری شرکت ایوان‌رایان‌پیام، استارت‌آپی بین‌المللی با هدف آسان کردن زندگی ایرانیان از طریق ارائه راهکارهای «ساده و نوآورانه» پرداخت موبایلی است. خیلی از ما لااقل بیش از سه حساب بانکی داریم که برخی‌ از آنها واقعا بی‌استفاده افتاده‌اند. کارت‌های بانکی را همه جا همراه می‌بریم. کیف پول‌هایی را دیده‌ام که از حجم کارت‌های بانکی فرم‌شان را از دست داده‌اند. ترس‌های ما هم تغییر کرده‌اند. از داستان‌هایی که درباره سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی می‌شنویم وحشت می‌کنیم و از معطلی در صف‌های طولانی بانک گله‌مندیم.
  • رشد اقتصادی و انتخابات آمریکا

    سیمون جانسن، اقتصاددان ارشد سابق صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین مطلب خود نوشته است: دونالد ترامپ وعده داده بود رشد اقتصادی در دوران مدیریت وی تسریع خواهد شد و همواره بالای ۳ درصد باقی خواهد ماند. آخرین آمارها نشان می‌دهد رشد اقتصادی آمریکا به حدود ۵/ ۲ درصد رسیده است و آخرین تخمین‌ها خبر از کاهش آن تا مرز ۲ درصد می‌دهند.
  • سقوط امپراتوری اقتصاددانان

    رابرت اسکیدلسکی، عضو مجلس اعیان بریتانیا و استاد بازنشسته اقتصاد سیاسی دانشگاه وارویک است. بسیاری از اقتصاددانان در مدل‌سازی تاریخی فرض می‌کنند که افراد در گذشته، اساسا همان ارزش‌ها و انگیزه‌هایی را دارند که ما امروز آنها را داریم. هدف اقتصاددانان، جایگزینی زبان‌های منحصر به فردی است که کشف قاعده‌های عمومی با زبان جهانی ریاضی را مسدود می‌کند.
  • چالش‌های جدید استقلال بانک مرکزی

    راگورام راجان اقتصاددان هندی که به لحاظ آکادمیک در حوزه اقتصاد مالی و اقتصاد کلان مطالعات زیادی انجام داده سابقه ریاست کل بانک مرکزی هندوستان را در کارنامه خود دارد؛ او همچنین سابقه تدریس در دانشکده اقتصاد مالی دانشگاه شیکاگو را هم دارد.
  • مشکلات نظام‌های جهانی

    مایکل اسپنس، برنده نوبل اقتصاد و پروفسور اقتصاد دانشگاه نیویورک است. نظام‌های بزرگ جهانی هر کدام نقص‌های خاص خود را دارند. نظام‌های غربی در زمینه تولید ثروت تا حد زیادی موفق عمل کرده‌اند ولی در زمینه توزیع آن با مشکلات زیادی مواجه بودند.
بیشتر