شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

ویژه‌نامه سراسری کسب و کارهای نوپا

  • آهسته و پیوسته

    تجارت الکترونیکی و کسب‌وکارهای اینترنتی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه اقتصاد هستند. استفاده از این فناوری‌ها صرف‌نظر از تمامی برتری‌ها هنوز دارای نقاط ضعفی در زمینه‌های مختلف و در نقـاط مختلف جهـان به ویژه در کشورمان است. چالش‌های تجارت الکترونیکی در ایران در سه دسته فنی، فرهنگی- اجتماعی و مدیریتی جای گرفته‌اند. با این همه در سال‌های اخیر شاهد رشد این صنعت در اقتصاد ایران بوده‌ایم که گرچه سهم اندکی دارد اما در مسیر رو به رشد در حال حرکت است. موضوعی که در فصل مربوطه به بررسی ابعاد آن پرداخته‌ایم.
  • تجارت روی خط

    توسعه صنعت الکترونیک خاستگاه بسیاری از تحولاتی است که امروزه بشر شاهد آن است. تحولی که از سبک زندگی افراد گرفته تا تولید و کسب‌وکارها را تغییر داد. تغییری که برای همه آنها ارتقای کارایی، کاهش هزینه‌ها، افزایش جریان درآمد و... را به همراه داشت. این تغییرات در بخش تجارت از دهه ۱۹۷۰ کلید خورد؛ زمانی‌که معاوضه داده‌های الکترونیکی برای ارسال سندهای تجاری همچون سفارش‌های خرید یا صورت‌حساب‌های الکترونیکی استفاده می‌شد.
  • نگاه آنالوگ به دیجیتال‌ها

    اقتصاد دیجیتال۱ متشکل از مجموعه بسیار وسیعی از فعالیت‌های اقتصادی بر پایه مفهوم شبکه‌های گسترده جهانی یا محلی (در بهترین شکل آن بر پایه شبکه جهانی اینترنت) است. عمده این فعالیت‌ها شامل تعاملات تجاری و حرفه‌ای حوزه کسب‌وکار مبتنی بر داده است که از طریق فناوری‌های حوزه ارتباطات و مخابرات در دسترس قرارگرفته‌اند. اولین بار دان تپ‌سکات در کتاب پرفروش سال ۱۹۹۵ میلادی با عنوان «اقتصاد دیجیتال: فرصت توام با تهدید در عصر شبکه‌های هوشمند»، واژه اقتصاد دیجیتال را مطرح کرد. در همان سال نیز نیکلاس نگروپونته، بنیانگذار آزمایشگاه فناوری‌های حوزه مدیای موسسه تحقیقاتی ماساچوست آمریکا در کتاب خود با عنوان «دیجیتال بودن»، اقتصاد دیجیتال را به‌کارگیری «بیت‌ها» به‌جای «اتم‌ها» تشریح کرد. در بسیاری دیگر از متون اقتصاد دیجیتال را به‌طور خلاصه مترادف با اقتصاد مبتنی بر فناوری‌های حوزه دیجیتال معرفی می‌کنند.
  • قاعده بالندگی اقتصاد

    بررسی‌ها حاکی است از زمان تصویب قانون تجارت الکترونیکی در دی‌ماه ۱۳۸۲، پیشرفت ایران در این نوع تجارت نسبت به کشورهای منطقه از نظر حجم مبادلات و ایجاد زیرساخت‌های فنی پایین‌تر بوده است. در حالی که آینده تجارت جهان چه در حوزه تجارت بین‌المللی و چه داخلی به تجارت الکترونیک منتهی خواهد شد، بنابراین توجه به توسعه این نوع تجارت در کشور به جهت استفاده از مزیت‌های آن برای رشد و توسعه اقتصاد کشور ضروری است. در یک نگاه کلی می‌توان گفت تجارت الکترونیک، زیرمجموعه‌ای از کسب‌وکارهای الکترونیک و اینترنتی است که فناوری اطلاعات (IT) به ارمغان آورده است.
  • هجوم قوانین دست‌وپاگیر

    تجارت الکترونیک در دنیای امروز مفهومی گسترده‌تر را دربر می‌گیرد. فراگیری تجارت الکترونیک به این معنا نیست که از قابلیت عملیاتی و کاربردی برخوردار نباشد، بلکه این مفهوم را یادآوری می‌کند که مرزبندی‌ها شکسته شده‌اند. در یک دوره زمانی، ابزارهایی مانند اینترنت به جهت ارتباطاتی که با استفاده از آن می‌توانست برقرار شود، به تجارت الکترونیک شهرت داشت. اما با گذشت زمان، این مفهوم پا را فراتر گذاشت و به معانی دیگری دست یافت. امروزه بسیاری از کسب‌وکارها چه سنتی چه مدرن از ابزارهای جدید و پیشرفته تجاری استفاده می‌کنند.
  • بازوی رشد

    صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری، به موجب قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی، مسوولیت تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان را بر عهده دارد که حالا تعداد آنها به بیش از ۴۴۰۰ شرکت رسیده است. شرایط خاص اقتصادی کشور از یک‌سو و نیازهای فزاینده مالی شرکت‌های دانش‌بنیان که در حوزه‌های مختلف صنعت و فناوری، از سلامت گرفته تا فناوری اطلاعات و ارتباطات، نفت، گاز و پتروشیمی، معدن و فولاد و... فعالیت می‌کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی را از سال گذشته به اتخاذ رویکردهای جدیدی واداشته است.
  • رویکرد خلاقانه

    سابقه تاسیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری به تصویب قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان در سال ۱۳۸۹ بازمی‌گردد. این قانون که حمایت‌ها و مشوق‌های متنوعی از معافیت مالیاتی گرفته تا تامین اجتماعی و گمرکی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان تدارک دید، ایجاد صندوقی به عنوان متولی تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان با سرمایه اولیه سه هزار میلیارد تومان را نیز پیش‌بینی کرد. این‌گونه بود که صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی شکل گرفت که رئیس هیات امنای آن را رئیس‌جمهور و اعضای هیات امنای آن را جمعی از وزرا و روسای دستگاه‌های اجرایی مرتبط تشکیل می‌دهند.
  • گام‌های اساسی

    حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در دوره جدید فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی وارد فاز جدید شده که بیشتر بر شیوه‌های سرمایه‌گذاری تاکید دارد. دکتر علی ناظمی معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری این رویکرد را موجب رشد فضای دانش‌بنیان و فناوری در کشور می‌داند تا این شرکت‌ها از فضای گلخانه‌ای خارج شوند. وی در این گفت‌و‌گو با اشاره به ضرورت تعریف الگو‌های جدید سرمایه‌گذاری خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم دولت باید در این فضای تامین مالی حضور منطقی داشته باشد. منظور این است که ورود دولت باید از ویژگی‌هایی مثل شفافیت، عدم ایجاد مانع برای بخش خصوصی، اتکا به مکانیسم بازار، قابلیت نظارت و... برخوردار باشد. همه پیچیدگی موضوع رعایت همین الزامات و روندهاست.
  • جزیره گنج

    افزایش نفوذ اینترنت و تولد استارت‌آپ‌ها فرصتی برای کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک در عرصه‌های مختلف ایجاد کرد تا بتوانند از ظرفیت‌های این فضا برای توسعه فعالیت خود استفاده کنند. در حال حاضر که بیش از یک دهه از شروع کسب‌وکارهای نوپا در جامعه ایرانی می‌گذرد در این بین بارها تاسیس یا تعطیلی کسب‌وکارهای مختلف رقم خورده، اما آنچه مشخص است استارت‌آپ‌ها به شرایط پایدار رسیده‌اند و به لطف گرایش مصرف‌کنندگان به خرید آنلاین، این صنعت جدید در کشور ولو با نرخی اندک رو به رشد است. گرچه کسب‌وکارهای اینترنتی در شرایط فعلی اقتصاد ایران با چالش‌ها و محدودیت‌های زیادی مواجه‌اند. به این بهانه در پرونده پیش‌رو به بررسی اکوسیستم، نقش آنها در اقتصاد و چالش‌های پیش روی آنها پرداخته‌ایم.
  • کلوزآپ استارت‌آپ‌ها

    زمانی که در مورد صنعت یا یک بخش اقتصادی خاص صحبت به میان می‌آید، باید برخی سوالات زیر ذره‌بین قرار گیرد. آیا آن صنعت یا بخش اقتصادی، در محیط کلی اقتصاد کشور دارای مزیت نسبی است؛ اگر خالق مزیت نسبی است با چه سقفی از «هزینه‌ها» و «حمایت‌ها»، ارزش افزوده ایجاد می‌کند؟ آیا نقش‌آفرینی این صنعت یا بخش اقتصادی در واقعیت مفید بوده یا نه، در کنار آن منابع ارزشمند انرژی و آب با قیمت‌های بسیار ارزان و سوبسیدی هدر رفته و موازی با آن، محیط زیست هم صدمات و تلفات داشته است؟ در پاسخ به این پرسش‌ها باید عنوان کرد، اگر انرژی و آب با قیمت یارانه‌ای به صنایع داده نمی‌شد و قیمت‌ها واقعی بود، برخی معادله‌ها تعریف دیگری داشت.
  • تکاپوی توسعه

    چند سالی است که تب استارت‌آپ در کشور جدی شده و بخش مهمی از سرمایه انسانی جوان و نخبه را به خود مشغول کرده است. حول همین مفهوم، یک زیست‌بومِ نسبتاً بزرگ و پرسروصدا از عناصر مرتبط با استارت‌آپ مانند شتاب‌دهنده‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری جسورانه، رویدادها و دوره‌های آموزشی پرتعداد و... شکل گرفته که در بین افراد فعال در این حوزه به اکوسیستم استارت‌آپی معروف است.
  • زیست‌بوم استارت‌آپی

    در چند سال اخیر نقش استارت‌آپ‌های اینترنتی در زندگی ما بسیار پررنگ شده است. شاید تا همین پنج سال پیش حتی تصور نمی‌کردیم که این استارت‌آپ‌ها بتوانند در ایران تا این اندازه در زندگی ما نفوذ کنند و بخشی از روزمره ما شوند. اما ظرف مدت بسیار کوتاهی با سرعتی باورنکردنی رشد کردند و ما را قادر ساختند بتوانیم به راحتی تاکسی‌مان را آنلاین بگیریم، همه کالاهایی را که لازم داریم آنلاین سفارش دهیم، بلیت هواپیما و هتل را آنلاین رزرو کنیم، فیلم‌های محبوبمان را آنلاین ببینیم، هزینه تاکسی خطی را آنلاین پرداخت کنیم و... .
  • تیغ دولبه

    استارت‌آپ‌ها در اصل کسب‌وکارهایی هستند که به اتکای قابلیت‌های نوآورانه و تکنولوژیک خود در یک زمان کوتاه رشد سریعی را تجربه می‌کنند. رشد سریع و نوآوری دو ویژگی متمایزکننده استارت‌آپ‌ها از دیگر کسب‌وکارهای نوپاست. این دو ویژگی باعث شده توسعه استارت‌آپ‌ها برای دولت‌ها جذاب و مهم باشد زیرا هم حمایت از نوآوری و بسترسازی برای آن یکی از وظایف همه حکومت‌ها در دنیاست و هم رشد سریع استارت‌آپ‌ها به رشد اقتصادی کشورها کمک می‌کند که این هم یکی دیگر از اهداف حکومت‌هاست.
  • جام شوکران

    دخالت و برخورد سلبی دولت و نهادهای قضایی با استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی چه پیامدهایی دارد؟ اگر بخواهیم کمی موضوع را بسط دهیم می‌توانیم به «کسب‌وکارهای نوین» بپردازیم. منتها از همین ابتدا در یک چاله می‌افتیم و آن این است که دقیقاً نمی‌دانیم داریم درباره چه چیزی حرف می‌زنیم! استارت‌آپ، کسب‌وکار نوپا، کسب‌وکار دانش‌بنیان، کسب‌وکار مبتنی بر نوآوری، کسب‌وکار دانشی یا کسب‌وکار مبتنی بر فناوری، کسب‌وکار اینترنتی یا کسب‌وکارهای فضای مجازی و ده‌ها ترکیب دیگر، واژه‌هایی پوششی هستند.
  • رام کردن اسب سرکش

    کسب‌وکارهای اینترنتی به واسطه ویژگی‌هایی مانند راحتی ورود به بازار، ارزان‌تر بودن نسبت به کسب‌وکارهای سنتی، سرمایه‌محور نبودن، محدود نبودن به موقعیت جغرافیایی خاص، محدود نبودن به زمان خاص، مبتنی بر داده بودن، راحتی در برندینگ و تبلیغات و... رشد سریعی در دنیا و طرفداران بسیاری هم سمت مشتریان هم سمت توسعه‌دهندگان این کارها داشته‌اند.
  • صورت مساله را پاک نکنیم

    به اقتضای فضای مجازی، استارت‌آپ‌ها و اپلیکیشن‌هایی به وجود آمده‌اند تا در بستر تکنولوژی، به مردم خدمات ارائه کنند. در این میان سایت‌های اینترنتی خرید و فروش کالای دست ‌دوم دارای مزایای متعددی برای مردم است. جذابیت اولیه این سایت‌ها، خرید کالا با قیمت کمتر است. به‌خصوص در شرایط فعلی اقتصادی، این کار می‌تواند برای اقشار کم‌درآمد جامعه، یک امکان مناسب برای تهیه اقلام مورد نیاز زندگی‌شان باشد. برای مصرف‌کنندگانی که تفاوت میان کالای نو و دست دوم، برایشان مهم نیست، ترجیح بر این است که بهای کمتری برای خرید کالا پرداخت شود.
  • حافظ حقوقی

    واقعیت آن است که کسب‌وکارهای اینترنتی در فضای فعلی کشور به شکل‌های مختلف مورد تهدید واقع می‌شوند. یک طرف، از طریق قوانین و مقررات موجود است که دست و پای فعالیت آنها را بسته است و اجازه گسترش و فعالیت آنها را نمی‌دهد؛ این در حالی است که همین قوانین و مقررات می‌تواند پیش‌روی این کسب‌وکارها مانع شده و اجازه رشد را به آنها به‌رغم پتانسیل‌هایی که دارند، ندهد. به این معنا که برخی اوقات، مجوزهایی که برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار نوین از متقاضی دریافت می‌شود، آنقدر زیاد و پیچیده است که حرکت و ورود آنها را کند می‌کند و در خوش‌بینانه‌ترین حالت، سرعت حرکت آنها را محدود کرده و اجازه پیشرفت نمی‌دهد.
  • آسیب رانت دولتی

    ناصر غانم‌زاده کارشناس حوزه سرمایه‌گذاری جسورانه، معتقد است که بانک‌ها مصدر مناسبی برای تامین سرمایه کسب‌وکارهای نوین و نوپا نیستند. وی معتقد است باید یک جامعه کوچک از سرمایه‌گذاران بالقوه شکل گیرد تا آنان با واسطه افراد متخصص به صورت حداقلی در حوزه استارت‌آپ‌ها سرمایه‌گذاری انجام دهند. عملکرد ضعیف معاونت فناوری اطلاعات ریاست‌جمهوری، ورود بازیگران رانت‌جو به حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و مشکلات ناشی از تحریم، بخشی از این گفت‌وگو با ناصر غانم‌زاده است که می‌خوانید.
  • تجربه متفاوت

    پیشرفت تکنولوژی، فصل جدیدی در توسعه اقتصادی گشود تا کشورها به لطف فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات بتوانند به مدارج بالاتری از توسعه‌یافتگی دست پیدا کنند. با این حال، اقتصاد جهانی همچنان با چالش کاهش منابع مواجه بوده، به ویژه زمانی که جمعیت با نرخ فزاینده‌ای رو به افزایش است. به این ترتیب، تداوم رشد توسعه اقتصادی مستلزم یک تحول بود؛ تحولی که با استفاده از فناوری و شناسایی نیاز جوامع پارادایم جدیدی را در اقتصاد شکل دهد. پارادایمی مانند اقتصاد اشتراکی که شرایط را برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید فراهم می‌کند.
  • توسعه‌ساز

    «دیجی‌کالا» بزرگ‌ترین فروشگاه آنلاین در ایران است که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۵ با فروش محصولات دیجیتالی آغاز کرد و در حال حاضر رتبه سوم الکسا را در کشور دارد. این شرکت نخستین مرکز پردازش کالا و مراکز توزیع را در ۲۵ استان کشور راه‌اندازی کرد و به دنبال آن، از سال ۱۳۹۳ از فروش کالای دیجیتالی به فروش آنلاین کالا تغییر استراتژی داد و از آن پس به فروشگاه آنلاین کالا در تمامی دسته‌های کالایی تبدیل شد.
  • قلب آنلاین اقتصاد خرده‌فروشی

    خرید آنلاین جزو نخستین تجربیات دلچسبی بود که افراد به لطف توسعه اینترنت آن را لمس می‌کردند. اینکه به راحتی بتوانند بدون مراجعه به بازار، کالای مورد نظر خود را بخرند و آن را در منزل تحویل بگیرند. با تغییر رفتار خرید مشتری‌ها، شرکت‌های تولیدی نیز تصمیم گرفتند بخش فروش آنلاین خود را توسعه دهند و از این ظرفیت‌ها برای افزایش درآمدشان بهره‌ ببرند. این روش، فروش اجناس تولیدکنندگان به صورت مستقیم بود که به آن تجارت الکترونیک (e-Commerce) گفته می‌شود.
  • فناوری‌زدایی

    با گسترش روزافزون فناوری اطلاعات و اینترنت، اقتصاد کشورها با فضای دیجیتال بیش از گذشته مرتبط شده است و تغییرات فناوری پدید‌آمده در این فضا ساختار اقتصادی و حتی اجتماعی را دگرگون می‌کند. یکی از تحولات دهه اخیر در دنیای دیجیتال، ظهور رمزارزها بوده که ویژگی‌های متمایز و منحصربه‌فرد آنها باعث شده است که استفاده از آنها در مبادلات بین‌المللی افزایش یابد؛ از این‌رو با توجه به ماهیت کاملاً متفاوت این پول نسبت به پول‌های سنتی موجود، نیاز به شناخت دقیق‌تر و استخراج مزایا و چالش‌های آنها احساس می‌شود تا قانونگذاران هرچه سریع‌تر، تنظیم‌گری مناسب و مدبرانه‌ای در واکنش به ورود این پول به کشور انجام دهند که به‌موجب آن اقتصاد کشور از فرصت‌های رمزینه ارزها بهره برده و خطرات آن به حداقل ممکن برسد.
  • در آستانه فرصت‌سوزی

    در اردیبهشت‌ماه سال ۹۷ بانک مرکزی اطلاعیه‌ای را منتشر کرد که نتیجه جلسه سی‌ام شورای عالی مبارزه با پولشویی در تاریخ ۹ دی‌ماه ۱۳۹۶ بوده است، در بخشی از این اطلاعیه آمده است:
  • تکنولوژی منتظر اجازه قانون نمی‌ماند

    اطلاعیه اخیر بانک مرکزی در خصوص غیرمجاز بودن فعالیت در حوزه رمزارزها و انحصار انتشار هرگونه رمزارز با پشتوانه طلا و... برای این بانک باعث شد تا آینده حضور پررنگ‌تر رمزارز و فناوری بلاک‌چین در صنعت مالی کشور در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد. در حالی که قرار است ضوابط استخراج رمزارزها در کمیسیون اقتصادی دولت تعیین شود، وزیر صنعت هم تولید بیت‌کوین را از نظر قانونی مشکل‌دار خوانده است. جمیع این تحولات باعث شد تا گفت‌وگویی را با بیات مدرس و فعال حوزه بلاک‌چین و عضو کمیته ماینینگ انجمن بلاک‌چین ایران انجام دهیم. بیات معتقد است متاسفانه رویکرد پر از ترس و سلبی دولت به پدیده‌های مختلف باعث شده تا از پتانسیلی که رمزارزها در اختیار اقتصاد قرار می‌دهند استفاده نشود.
  • در جست‌وجوی طلا

    در تاریخی که دلار در بالاترین قیمت خود قرار داشت (۱۹ هزار تومان) دو ایرانی در گفت‌وگو با وب‌سایت Cointelegraph که اخبار این حوزه را پوشش می‌دهد، اظهار کردند که به‌رغم کاهش چشمگیر قیمت ارزهای دیجیتال، به دلیل «ارزان بودن تعرفه برق در ایران» سرمایه‌گذاری آنها برای واردات دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال هنوز دارای حاشیه سود مناسبی است. وب‌سایتCoinDesk ضمن اشاره به یارانه سرشار حوزه انرژی در ایران و «هزینه کمتر از ۰۱/ ۰ دلار به ازای هر کیلووات ساعت برق»، به سرمایه‌گذارانی از «اوکراین، چین، ارمنستان و اسپانیا» اشاره می‌کند که برای استفاده از این یارانه در تعامل با شرکای ایرانی، راهی این کشور شده‌اند. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، ایران بیشترین میزان یارانه انرژی در جهان را پرداخت می‌کند.
  • هزینه و فایده

    حتی اگر مخاطبان این نوشته، به طور دقیق از منطق و مکانیسم زنجیره بلوک۱ و ارزهای رمزنگاری‌شده، مثل بیت‌کوین، مطلع نباشند، به طور قطع می‌دانند یا شنیده‌اند که بیت‌کوین، کسب‌وکار پررونقی است. در زمان نگارش این یادداشت، قیمت هر بیت‌کوین بالغ بر ۱۰ هزار دلار آمریکاست. ضمن آنکه نوسانات نرخش بسیار بالاست به طوری که از دو دلار در ۲۰۱۲ به کانال ۲۰۰ دلار در ۲۰۱۵ رسید و در دسامبر ۲۰۱۷ رکورد ۸/ ۱۹ هزار دلار را زد. بنابراین خیلی ساده می‌توان گفت، بیت‌کوین از یک منظر یک کالای دیجیتال با ارزش متغیر است که جذابیت‌های خاص خود را برای سرمایه‌گذاری دارد.
  • شکارچیان طلا

    تب استخراج بیت‌کوین و بالا گرفتن مبحث رمزارزها در کشور با رسانه‌ای شدن سوءاستفاده مزارع ماینر از برق یارانه‌ای به اوج خود رسید. نیما امیرشکاری معتقد است که دلیل علاقه چینی‌ها به استخراج بیت‌کوین در ایران قوانین سخت‌گیرانه چین و صرفه اقتصادی بالای این حوزه در ایران است و وجود افراد علاقه‌مند به پذیرش ریسک‌های بالا در کشور و تلاش برای حفظ ارزش پول در استقبال از رمزارزها موثر بوده است. برخی کشورهای اروپایی با وضع قوانینی در این زمینه از فعالیت در حوزه رمزارزها مالیات می‌گیرند، وجود یارانه بالای انرژی در کشور ما ولی فعالیت قانونی در این زمینه را با چالش مواجه ساخته است. امیر شکاری کارشناس حوزه ارزهای دیجیتال معتقد است امکان دور زدن تحریم‌ها با استفاده از بیت‌کوین در مبالغ بالا وجود ندارد. در این باره با وی گفت‌وگویی انجام دادیم که می‌خوانید.
  • جهان اوتیستیک

    روبات‌ها می‌توانند با سرعت بسیار بیشتری از انسان‌ها کارها را پیش ببرند. هوش مصنوعی می‌تواند میلیاردها داده را در مدت زمان بسیار کمی تجزیه‌وتحلیل کند و دلالت‌های سیاستی مختلفی را از آن بیرون بکشد. فین‌تک‌ها نقل‌وانتقالات مالی را تسهیل کرده‌اند. اینترنت نسل پنجم سرعت توسعه بازارهای نوظهور را به شدت افزایش خواهد داد. تکنولوژی‌های جدید هزینه شرکت‌ها را کاهش، کارایی را بهبود و بهره‌وری نیروی کار را به شدت افزایش داده‌اند. انگار قرار است در دنیای کسب‌وکار همه‌چیز از دایره احساس و اشتباه خارج شود و اعداد و منطق جای همه‌چیز را بگیرند. در این پرونده خواهیم دید که دنیای تکنولوژی آبستن چه تحولاتی است و تکنولوژی‌های جدید چه تغییری در عرضه خدمات و کالاها به وجود آورده‌اند.
  • باز هم انقلاب

    امروزه دیگر نیازی نیست برای پرداخت قبض‌های مختلف آب و برق و تلفن حتماً از خانه خارج شوید. نیازی نیست برای اینکه چیزی را بخرید و آن را در خانه‌تان داشته باشید از خانه خارج شوید. نیازی نیست برای انتقال پول خانه را ترک کنید. احتمالاً با خواندن این جملات با خودتان گفته‌اید خب اینها که جزو بدیهیات است. اینترنت همه این مشکلات را حل کرده است و امروزه می‌توان تنها با یک تلفن هوشمند همراه یا یک رایانه که به اینترنت متصل است، بسیاری از خدماتی را که در گذشته به طرق دیگری دریافت می‌کردید، خریداری کنید.
  • جریان‌سازان

    نفوذ تکنولوژی در زندگی روزمره و کاربردهای متنوع آن در صنایع مختلف و کسب‌وکارها، آن را به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی مدرن تبدیل کرده است. با این اوصاف است که نمایشگاه‌ها و رویدادهای مختلفی در این حوزه برگزار می‌شوند تا میزبان جدیدترین نوآوری‌ها در محصولات و خدمات مختلف باشند. از آنجا که روند رشد و توسعه صنعت تکنولوژی در کشورهای پیشرفته از دهه‌ها و سال‌ها پیش کلید خورده است، طبیعتاً اولین‌ها و مهم‌ترین‌های این رویدادها، مدت‌هاست که در این کشورها برگزار می‌شوند. با این اوصاف احتمالاً برای‌تان جالب است که با مهم‌ترین و جریان‌سازترین رویدادهای تکنولوژی جهان بیشتر آشنا شوید.
  • یا کوچک شو یا نابود شو

    سال ۱۹۹۵ کیت‌کوریک مجری معروف و روزنامه‌نگار آمریکایی در برنامه تلویزیونی ان‌بی‌سی پرسید «اینترنت دیگر چیست؟» حالا اما تصور دنیای بدون اینترنت و فناوری‌هایی که ابعاد مختلف زندگی ما را احاطه کرده، تصور عجیب و بسیار غریبی است. در مدتی کوتاه، شرکت‌های فناوری و استارت‌آپ‌های متعددی متولد و به یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره تبدیل شدند. شرکت‌هایی که با یک ایده خلاق فعالیت خود را آغاز می‌کنند و به پیش می‌روند. برخی در این مسیر زمین می‌خورند و برخی دیگر، زنده می‌مانند و برخی رکوردهای عجیبی می‌زنند و نام آنها در لیست پردرآمدترین‌های سال منتشر می‌شود.
  • توهمات گذشته، واقعیات آینده

    بر اساس دومین گزارش سالانه CompTIA که در ژوئن ۲۰۱۹ منتشر شد و به معرفی ۱۰ تکنولوژی در حال ظهور می‌پردازد در دنیای تکنولوژی، اینترنت اشیا (Internet of Things) یا IoT، تکنولوژی در حال ظهوری است که بزرگ‌ترین فرصت‌ها را برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید و درآمدهای هنگفت ایجاد کرده است. طبق این گزارش، اینترنت اشیا در صدر است. بعد از آن هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) یا AI قرار دارد. اینترنت نسل پنجم (۵G networks) در رتبه سوم است. در جایگاه چهارم محاسبه بدون سرور (Serverless Computing) قرار دارد.
  • شبکه غیرمتمرکز

  • معرفی نمایشگر تعاملی Flip سامسونگ

  • دیوار جادویی

  • پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین زمینه ساز توسعه کسب‌وکارها

    تبلیغات بازار بسیار وسیعی در دنیا دارد و شاید بیان این نکته جالب باشد که یک‌‌درصد تولید ناخالص ملی آمریکا از بازار تبلیغات به‌دست می‌آید. به گفته بسیاری از مدیران، تبلیغات نوعی زیرساخت محسوب می‌شود که با بهره‌گیری از آن می‌توان ضمن ایجاد ارزش برای یک اقتصاد، به صنایع مختلف و توسعه استارت آپ‌ها کمک کرد.روند تکامل و توسعه تبلیغات آنلاین در ایران کمی دیرتر از سایر کشورهای در حال توسعه آغاز شد.
  • ظرفیت بالای ایران در استفاده از تبلیغات آنلاین

    با ظهور ابرچالش‌های اقتصادی و سخت‌تر شدن کار برای شرکت‌های نوپا، به طور طبیعی نخستین ردیف بودجه‌ای که شرکت‌ها آن را نسبت به سال‌های گذشته تعدیل می‌کنند، بودجه تبلیغاتی است. در چنین وضعیتی پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین همواره به سمت بهینه‌تر کردن تبلیغات برای شرکت‌ها حرکت می‌کنند؛ به این معنا که مشتری با صرف کمترین هزینه، بیشترین بازخورد را دریافت کند.
بیشتر