شماره روزنامه ۶۰۰۵
|

جمعه‌نامه

  • در ذهن ترامپ و اون چه می‌گذرد؟

    پس از دیدار میان ترامپ و رهبر کره‌شمالی در سنگاپور، رئیس‌جمهور آمریکا بارها اعلام کرده است، کیم‌جونگ‌اون با غیراتمی‌سازی کره موافقت کرده درحالی‌که این مساله به هیچ عنوان مورد موافقت رهبر کره‌شمالی قرار نگرفته است. چیزی که مورد موافقت رهبر کره‌شمالی در این دیدار قرار گرفته بود، «همکاری در راستای» غیراتمی‌سازی «شبه‌جزیره کره» بوده است. شاید تمام مسائل مورد اختلاف و حل آن، اعم از مساله اتمی، مراودات و رابطه دو کره با یکدیگر، ایجاد صلح پایدار و.... بستگی کامل به این دو هدف متفاوت داشته باشد اما راه رسیدن به این مسائل همچنان رازآلود باقی مانده است.
  • اوبر؛ یعنی نوآوری در یک صنعت

    هر کسب‌وکار یا استارت‌آپی باید مشکلی را حل کند یا گرهی از زندگی مشتریانش بگشاید. چه ارزشی به مشتری هدف خود ارائه می‌کنید که از عهده رقیبتان برنمی‌آید؟ شرکت اوبر مشکل حمل‌ونقل در شهرهای بزرگ را تا حد زیادی حل کرد و آن را با استفاده از یک اپلیکیشن برای مردم آسان کرد. آژانس‌ها و تاکسی‌های تلفنی معمولا بهترین خدمات را با قیمت معقول به‌عنوان یک تاکسی شخصی ارائه نمی‌کنند. اوبر با ارائه خدمات حمل‌ونقل ارزان‌تر این موازنه را تغییر داد. همچنین با فراهم کردن امکان امتیازدهی به راننده برای کاربران، مسوولیت‌پذیری را ارتقا داد. این کار باعث شد شرکت بتواند بهترین نیروهای خود را شناسایی کند.
  • اشتباهات قدرتمندترین شرکت حمل‌و‌نقل جهان

    دیگر نام اوبر برای کمتر کسی در جهان ناآشناست؛ سرویس آنلاین سفارش تاکسی که در اکثر نقاط جهان (۵۷۰ شهر) نمایندگی دارد یا دست‌کم سرویسی مشابه با آن ساخته شده است؛ به‌طوری‌که به این روند «اوبری‌سازی» نیز گفته می‌شود. اما این شرکت با وجود ۱۲ هزار نفری که در آن مشغول به‌کار هستند و با وجود تمام موفقیت‌ها و درآمدهای مالی بالای خود اشتباهات و حتی رسوایی‌هایی نیز داشته است.
  • نتایج مذاکرات آمریکا و کره‌شمالی

    دیدار ماه گذشته رهبران آمریکا و کره‌شمالی که پس از هیاهویی چندهفته‌ای برگزار شد، با سروصدای اندک پایان یافت و درباره نتایج آن خبر کوتاهی منتشر شد: «کره‌شمالی، خلع سلاح هسته‌ای را پذیرفت.»
  • جادوی شش ضلعی

    بازیگران درگیر در مذاکرات شکل‌گرفته میان رهبران آمریکا و کره‌شمالی در مقابل دوربین و پشت آن قدری با یکدیگر متفاوت هستند. برای شکل‌گیری این دیدار دو نفره، تنها دو کشور در میان نبوده‌اند، بلکه چندین کشور با منافع ملی متفاوت در این پروسه دخیل بوده‌اند، از چین و کره جنوبی تا ژاپن و روسیه از مهم‌ترین این بازیگران هستند.
  • «دو مرد دو رهبر، یک سرنوشت»

    از هنگامی که روز ۱۲ ژوئن برای دیدار کیم جونگ اون و ترامپ انتخاب شد، رسانه‌های جهان بیش از متن این رویداد تاریخی منتظر حاشیه‌های آن بودند. پس از یکی دو بار مانع‌تراشی لفظی و ارسال نامه‌ای از سوی ترامپ برای کیم، که می‌رفت برگزاری نشست را به مخاطره اندازد، ابرهای سیاه از آسمان دو کشور رخت بر بستند. دو رهبر روز دهم ژوئن وارد سنگاپور شدند؛ اتفاقی که ناظران را متعجب کرد.
  • سیاه روشن‌های گفت وگوی سنگاپور

    دیدار میان رهبران آمریکا و کره‌شمالی باعث شد تا نظرات مختلفی در راستای تحلیل و برآورد برون‌دادهای این توافق حداقلی میان ترامپ و کیم‌جونگ‌اون مطرح شود. به گزارش روزنامه گاردین، رهبران دو کشور پس از حضور در مقابل دوربین خبرنگاران، به سوی اتاق مذاکره رفتند تا این دیدار را تنها با حضور یک مترجم انجام دهند؛ درحالی‌که تمام مقامات دو کشور در پشت درهای بسته به انتظار نشسته بودند.
  • بحران آب در خرمشهر

    طی هفته گذشته انتشار گزارش ها، ویدئو‌ها و تصاویری در شبکه‌های اجتماعی از درگیری خیابانی معترضان به بی آبی در خرمشهر موجب شد تا بار دیگر طی ماه‌های گذشته موضوع بحران آب و کیفیت نامناسب آب شرب در برخی مناطق کشور در فضای مجازی داغ شود و این بار شوری آب در کنارآلودگی، کام مردم خطه جنوب را در روزهای داغ تابستان تلخ کرد.
  • فرمان شفافیت ارزی در اتاق شیشه‌ای اقتصاد!

    این روزها در کنار برخی مشکلات اقتصادی و اظهارنظر برخی محافل کارشناسی و رسانه‌ای مبنی بر تغییر رویه دولت در تیم اقتصادی یا تفکرات حاکم برآن، تاکید رئیس‌جمهور بر شفاف‌سازی وزیران اقتصادی درباره ارزبگیران دولتی هم بخش زیادی از مطالب شبکه‌های اجتماعی را به خود اختصاص داده است.
  • تعریف گردشگری بدون ارز

    انتشار ویدئویی از تعریف خاص و جدید از گردشگری در رسانه ملی که از سوی یک کارشناس گردشگری مطرح شد، طی روزهای گذشته موجی از واکنش‌های طنز در شبکه‌های اجتماعی به راه انداخت و ویدئوی این برنامه بارها در فضای مجازی دیده شد. در این برنامه که از شبکه ۳ پخش می‌شد کارشناس گردشگری می‌گوید: «گردشگری به معنی این نیست که ما برویم خارج از کشور و ارز و دلار برداریم و خرج کنیم. نه گردشگری از خانه ما شروع می‌شود!
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • رمزگشایی از تحولات پولی

    بعد از بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی در آمریکا و گسترش آن به سراسر جهان، دنیا شاهد اتفاقات متناقض و گیج‌کننده‌ای بود. به‌نظر می‌رسید بنیان تئوری‌های اقتصادی مرسوم به‌شدت لرزیده‌اند و کشورهایی که روزی داعیه‌دار آزادی تجارت و عدم دخالت دولت در اقتصاد بودند، از ترس گسترش ورشکستگی شرکت‌ها و انفجار بیکاری، خود به بزرگ‌ترین کمک‌کنندگان مالی به شرکت‌های خصوصی و ملی‌کننده بسیاری از آنها تبدیل شده بودند. از همه عجیب‌تر دنیایی بود که قرار بود در آن، دلار بدون محدودیت توسط فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) چاپ شود.
  • شاعری که راز ستاره را می‌داند

    «برزخ ستاره و سنگ» گزیده‌ای از شعرهای فرهاد شاکلی است که امسال چاپ و منتشر شده است.
  • داستان نجات از روزمرگی

    خواندن عادات نویسنده‌ها یکی از سرگرمی‌های همیشگی من است که باعث می‌شود با جدیت مسامحه‌ناپذیری زندگی‌نامه یا خودنوشتِ نویسنده‌های مختلف را بخوانم و بهانه‌ام هم برای چنین کوشش یا جست‌‌و‌جویی، بدیهی و حتی آشکار است. در حقیقت با خواندن هر زندگی‌نامه به دنبال جرقه داستان‌ها یا رمان‌هایی می‌گردم که هر نویسنده آنها را از دل عادات روزمره‌اش بیرون می‌کشد و آنها را می‌نویسد. اینکه چطور عادات کسل‌کننده هر نویسنده باعث می‌شود او روزمرگی‌های تخدیرکننده‌اش را به داستان یا رمانی تبدیل کند برایم جذاب است. انگار که نویسنده موفق شده است دود و مهی که اطرافش را گرفته کنار بزند و از میان پرده‌های حائل سرک کشیده و برای لحظه‌ای چشمش به آن چشم‌انداز موعودی افتاده که همه جا حرفش است.
  • زیر سایه شاهنامه

    کتاب «تاریخ‌ سروده‌های حماسی زیر سایه شاهنامه فردوسی» باعنوان فرعی «تاریخنامه‌های منظوم عهد مغول» شامل یک مقدمه و سه فصل است. در مقدمه، کلیاتی درباره فضای تاریخی عصر سرایش شاهنامه و مباحث مربوط به حماسه‌سرایی آمده، به چگونگی رویکرد و علاقه‌مندی مولف به موضوع اشاره شده و مخاطبان کتاب مشخص شده‌اند.
  • اجرای همزمان دو نمایش

    از ۱۹ تیرماه در تالار استاد «سمندریان» تماشاخانه ایرانشهر دو نمایش را همراه با هم اجرا خواهم کرد که هر دو سال‌ها قبل، هر کدام یک شب اجرا شده بودند و الان پس از تغییرات زیاد به اجرای عمومی می‌رسند. نمایش «لیلا» سال ۷۸ یک شب در جشنواره موسیقی اجرا شده بود و نمایش «چند مسافر» سال ۸۵ یک شب در تالار وحدت همزمان با اختتامیه یک رویداد هنری به صحنه رفت اما الان پس از اعمال تغییراتی در بخش موسیقی و همین طور چینش بازیگران، قصد اجرای کامل و عمومی آنها را دارم.
  • تکنیک‌های مدرن در خدمت هویت ملی

    آلبوم «هیچ‌درهیچ» در چارچوب موسیقی ملی معاصر ایران است.در این کار بیشتر سعی شده تا موسیقی کار از تمامی جهات اعم از جمله‌بندی ملودیک، شیوه هارمونی، فرم وبیان تصاویر صوتی بتواند با ترانه و اشعار این آلبوم همخوانی داشته باشد. در این آلبوم ساختمان موسیقی به‌صورت مدرن ساخته شده اما با این وجود اکثر جملات دارای هویت ملی هستند.
  • گلچینی از آثار آهنگسازان سرشناس جهان

    کنسرت آنسامبل کارگاه موسیقی باروک تهران روزهای ۲۲ و ۲۳ تیرماه در تالار رودکی برگزار می‌شود.
  • صحنه خالی در مقابل تماشاگران

    نمایش «پرتی» این روزها در پلاتو مجموعه تئاترشهر روی صحنه است و مضمون این نمایش درباره ۵ دختر در خوابگاه دانشجویی است که درباره موضوع هجو و پرتی با هم صحبت می‌کنند و هرکدام روایت خود را از آن موضوع دارند و در آخر نیز به نتیجه‌ای نمی‌رسند و زمانی را به پرتی گذرانده‌اند. برای اجرا در جشنواره تئاتر دانشگاهی با آقای کاهانی برای نگارش نمایشنامه‌ای مذاکراتی داشتم که او ایده‌ای را مطرح کرد و متن آن در طول تمرینات نمایش کامل شد.
  • اشتباه دهن بینی دختر بچه بازیگوش

    نمایش «گیسو طلا» به نویسندگی و کارگردانی بهاره میرزاپور که از ۲۰ خردادماه در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه است؛ تاکنون با استقبال مخاطبان مواجه شده و قرار بر این بود تا این اثر نمایشی را تا جمعه ۱۵تیرماه اجرا کنیم که فکر کنم اجرای آن تمدید شود. مضمون و تم اصلی این اثر درباره «دهن‌بینی» است. کودکان ما در روزگاری زندگی می‌کنند که با وجود رسانه‌های مجازی در معرض بمباران اطلاعاتی هستند و تحت‌تاثیر هر آنچه می‌بینند یا می‌شنوند، قرار دارند هرچند که این موضوع مبتلا به کل جامعه است. سبک و شیوه اجرایی این اثر نمایشی، تلفیقی از عروسک و بازیگر است.
  • عکسنوشت

    در ابتدای هفته‌ای که گذشت، بیست و سومین اثر تاریخی ایران نیز به فهرست میراث جهانی یونسکو راه یافت. «محور ساسانی فیروزآباد» مجموعه‌ای شامل «کاخ اردشیر»، «قلعه دختر»، «نقش برجسته‌های ساسانی فیروزآباد»، شهر تاریخی «بیشاپور»، «تنگ چوگان»، «غار شاپور»، «سروستان» و... است که حالا تعداد آثار جهانی استان فارس را به عدد ۴ رسانده است
  • در دامنه‌های دالاهو

    سرزمین‌های غرب کشور چون دالان‌های اسرارآمیز با فرهنگ و تمدنی بسیار کهن مایه فخر ایران زمین هستند. یکی از بهترین سفرهای من به این منطقه روزهایی بود که در کرمانشاه، دامنه‌های دالاهو، مرز خسروی، قصر شیرین و مناطق اطرافش گذشت. شاید پیش از زمستان سال گذشته و زلزله تلخی که اتفاق افتاد کمتر کسی نام منطقه «دالاهو» را شنیده بود؛ منطقه‌ای بسیار زیبا، خوش آب و هوا و غنی از لحاظ فرهنگی. با توجه به حادثه زلزله برای مدتی سفرهای توریستی به این منطقه متوقف شده بود اما اکنون مجددا اوضاع برای حضور گردشگران مناسب است و می‌توان با رعایت نکاتی، بخشی اعظم از زیبایی‌های این ناحیه را از نزدیک دید.
  • سفر سینمایی در قرن بیست‌ویک

    سینما یکی از بهترین راه‌ها برای انتقال تجربه سفر در بین انسان‌ها است. به راحتی از اروپا به آفریقا و از آفریقا به آمریکا سفر می‌کنید و حتی گاهی به جاهای ناشناخته‌ای پا می‌گذارید که بشریت تا به حال آنها را به چشم ندیده است و فقط تصورات نویسنده‌ها و کارگردان‌ها هستند. هفته گذشته ۴ فیلم قرن بیستم را معرفی کردیم که شمای کلی از مقاصد و شکل سفر در آن قرن را نشان می‌داد. در این مطلب اما از فیلم‌هایی نام خواهیم برد که مقاصد سفر را در قرن بیست و یک به نمایش می‌گذارند.
  • کاربری ناشناخته «کدپستی»

    پلاک‌های آبی رنگ نصب شده روی ساختمان‌ها، اغلب برای جست‌وجوی آدرس و نشانی، مورد استفاده و رویت شهروندان قرار می‌گیرد، اما همین پلاک‌ها، هنگام خرید یک ملک، می‌تواند اظهارات مالک را راستی‌آزمایی کند. بزرگ‌ترین رقم درج شده روی این پلاک‌‌ها، بیشترین کاربرد را برای عموم ساکنان شهر و مالکان ساختمان‌های مختلف دارد به‌طوری‌که شناسایی یک ساختمان مسکونی یا غیرمسکونی در یک محله از شهر، صرفا با استفاده از شماره پلاک آن ساختمان امکان‌پذیر است.
  • اختلاط بافت سنتی و مدرن در «دزاشیب»

    یکی از محله‌های کوچک و نسبتا شلوغ شمیران که هنوز بافت سنتی خود را حفظ کرده و نمایی از اختلاط سنت و مدرنیته را به تصویر کشده است، محله «دزاشیب» است.
  • تهران نابرابر در چند شاخص

    اسمیت معتقد است بسته به اینکه مردم زندگی خود را در شهرها در مقایسه با زندگی دیگران چطور درک می‌کنند می‌توان معنای متفاوتی از نابرابری را برداشت کرد. به‌عنوان مثال برای سیاه‌پوست‌های آمریکایی اینکه تصویر کلی آمریکا تا چه اندازه در حال پیشرفت است معنای بسیار دورتر و محدودتری نسبت به بهبود وضعیت محله سکونت یا تردد روزانه آنها دارد. از دیدگاه برنامه‌ریزان شهری، دغدغه نابرابری درون‌شهری همزمان موضوعی اخلاقی و هنجاری برای اداره شهرهاست که سیاست‌گذاران را ناچار می‌کند برنامه‌هایی بر پایه مکان داشته باشند.
  • آپارتمان‌های درخواستی از بازار مسکن

    بازار معاملات واحدهای مسکونی در حالی از ابتدای سال ۹۶ با افزایش تقاضا برای خرید آپارتمان‌های مصرفی از سمت خریداران وارد مسیر رونق شد که هم‌اکنون درخواست خرید برخی آپارتمان‌ها در بازار بیش از سایر واحدها وجود دارد.
  • نبرد دو ابرقدرت بازار لپ‌تاپ

    Dell XPS۱۳ لپ‌تاپ فوق‌العاده‌ و بسیار زیبایی بوده که از زمان آن در سال ۲۰۱۵ راه‌اندازی مجدد شده است. اما پس از چند سال، این طرح قدیمی شده بود تا اینکه شرکت دل در سال ۲۰۱۸، لپ‌تاپ جدیدی را با تجدیدنظر کامل و تاکید بر ظرافت در طراحی عرضه کرد. با این وجود، این محصول جدید رقبایی در بازار داشت که یکی از این رقبا مک‌بوک پرو(MacBook Pro) است که کاربران را بر سر دو راهی سخت انتخاب یک لپ‌تاپ خوب قرار می‌داد. در این گزارش تصمیم داریم به مقایسه دو مدل اخیر این دو شرکت یعنی Dell XPS۱۳ با MacBook Pro۱۳ بپردازیم:
  • روباتی برای درست ایستادن

    تولیدکنندگان روبات به تازگی از محصول جدیدی رونمایی کرده‌اند که به کاربران کمک می‌کند حالت مناسب برای ایستادن یا نشستن پشت میز کار را به‌دست آورند.
  • انتخاب یک آنتی‌ویروس ایمن

    امروزه که ابزارهای الکترونیکی به‌طور مداوم به شبکه‌های اینترنتی یا سایر ابزارهای الکترونیکی متصلند، در آماج حملات ویروس‌های مختلف قرار دارند که هکرها برای آنها ارسال می‌کنند. بنابراین، کاربران همواره به دنبال یک آنتی ویروس یا راه حل امنیتی مطمئن هستند تا رایانه خود را از گزند این ویروس‌ها در امان نگه دارند. اگرچه همه شرکت‌های امنیتی محصولات خود را به‌عنوان بهترین‌ها در نظر می‌گیرند، با این حال، اعتماد به آنها و خرید محصولشان همیشه با ریسک همراه است. در ادامه، پنج معیار برای انتخاب بهترین آنتی ویروس برای کاربران رایانه ارائه می‌شود که عبارتند از:
  • ضرب‌الاجل ۱۵ روزه

    پس از نقض برجام توسط دونالد ترامپ، بازار و تولید خودرو در کشور از نظم همیشگی خود خارج شد و در برابر انبوهی از متقاضیان عرضه به کمترین سطح خود رسید. هرچند عرضه‌کنندگان خودرو پیش از این نیز با تحریم‌های سخت بین‌المللی مواجه بودند، اما این بار با توجه به حجم بالای تقاضا به نوعی غافلگیر شدند. افزایش قیمت‌ها و عرضه نامناسب بالاخره پای نهادهای نظارتی را به این بازار باز کرد تا بلکه خودرو به آرامش سابق خود بازگردد.
  • ایکس۹۰، داستان یک خانواده پرحاشیه

    با شدت گرفتن شایعات پیرامون خروج رنو از ایران، قیمت محصولات خانواده/ پلتفرم ایکس۹۰ به بالاترین میزان خود در ۴سال اخیر رسیده است و در این میان خودرو کراس‌گونه رنو یعنی ساندرو استپ‌وی با یک جهش عجیب، بهای خود را به بیش از ۸۰ میلیون تومان رسانده است. این اتفاق در حالی افتاده که رشد قیمت برای بقیه محصولات خانواده ایکس۹۰ رنو شامل تندر، تندرپارس، تندرپلاس، ساندرو و تندر پیکاپ هم رقم خورده اما هیچ‌گاه شدت آنها به میزانی که در مدل استپ‌وی بروز کرده، نبوده است. در این گزارش کوتاه ضمن بررسی نقاط قوت و ضعف هر یک از محصولات اقتصادی رنو در ایران، تلاش می‌کنیم دلایل واقعی اقبال بالا به هاچ‌بک کراس ساندرو استپ‌وی و افزایش شدید این محصول اروپایی را بررسی کنیم.
  • حمایت از واردکنندگان با لغو فعالیت

    لغو ناگهانی ثبت‌سفارش و واردات خودرو بسیاری از فعالان این حوزه را شوکه کرد، این در شرایطی است که هم‌اکنون بسیاری از انبارهای گمرک پر از خودروهای وارداتی است و علاوه بر آن سفارش‌های زیادی نیز برای واردات به شرکت‌های خارجی تامین‌کننده و یا شرکت مادر ارائه شده است. با این حال اما وزارت صنعت، معدن و تجارت با این استدلال که می‌خواهد منابع ارزی کشور را مدیریت کند، از ورود خودرو به کشور ممانعت کرده و بسیاری از فعالان این حوزه را بلاتکلیف گذاشته است.
  • بریونی اعظم اصفهان

    ‎یه چیزایی تو دنیا هست که یه دونه ست و فقط مخصوص یه جاست و دومی نداره، یکی از اینا بریونی اعظم اصفهانه، بدون تردید هیچ جایی دیگه نمیتونن بریونی به این کیفیت و خوشمزگی و تمیزی درست کنن. بریونی اعظم قدمت چهل پنجاه ساله داره. فرقی نداره عید باشه تابستون باشه تعطیلات باشه هر وقت بری شلوغه أما بسیار منظم و خوب.
  • شکم گردی به سبک فرانسوی

  • بی حوصله ولی خوشمزه

  • خوش نام و شیک

  • قاب هفته

    بحران آب به میراث فرهنگی کشور رسید! همزمان با به وجود آمدن شرایط بحران آب در کشور، یکی از چشمه‌های دیدنی و قدیمی شهر ری که قدمت ۸۰۰۰ ساله دارد خشک شد.
  • نابودی قریب‌الوقوع تجارت جهانی

    پل کروگمن، نوبلیست و اقتصاددان برجسته آمریکایی در سخنانی پیش‌بینی کرد تشدید جنگ تجاری در جهان به نابودی تجارت جهانی منتهی خواهد شد. به گفته او این مناقشات سبب خواهد شد تعرفه‌های واردات تا مرز ۴۰ درصد افزایش بیابند و حجم تبادلات تجاری جهان نیز تا دوسوم میزان کنونی کاهش بیابد. در نتیجه چنین تحولاتی جهان فقیرتر خواهد شد. او که در کنفرانسی در سئول سخن می‌گفت، تاکید کرد: «اقتصاد صادرات-محور کره جنوبی به شدت در برابر جنگ تجاری که آمریکا به راه انداخته است، آسیب‌پذیر است؛ اما روابط تجاری قوی کره با کشورهای آسیایی می‌توانند تاثیر این موضوع را تعدیل کند.»
  • آینده سیاست پولی آمریکا

    فدرال‌رزرو آمریکا در سال‌جاری میلادی نیز همانند سال پیش از آن، روند انقباضی خود را به‌واسطه افزایش نرخ بهره ادامه داده است. نهاد پولی ایالات‌متحده روند رشد نرخ بهره را با افزایش تدریجی دنبال می‌کند تا تورم را تحت‌کنترل نرم قرار دهد. پس از انتشار داده‌های بازار کار آمریکا که با کاهش نرخ بیکاری به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۰ میلادی همراه شد (نرخ ۸/ ۳ درصدی)، جو پیرامونی لازم برای افزایش بیشتر نرخ بهره فراهم شده است.
  • پیمانی برای تضـعیف دلار

    تضعیف یا تقویت دلار آمریکا، قادر است اقتصاد جهان را دچار تحولات اساسی کند. از آنجا که نقش دلار آمریکا در اقتصاد جهانی رتبه اول را دارد، هرگونه ضعف یا قدرت هیجانی در ارزش آن نسبت به سایر ارزها، اقتصاد بین‌المللی را دچار تغییرات یا حتی صدمات شدید خواهد کرد. سال‌ها است مهم‌ترین ذخایر غیرارزی بر حسب دلار قیمت‌گذاری می‌شوند. از نفت و محصولات پتروشیمی گرفته تا فلزات گرانبهایی مانند طلا، نقره و پالادیوم، همگی بر حسب این ارز معامله می‌شوند. سلطه دلار بر دنیای ارزی به وضوح قابل‌مشاهده است.
  • شلیک ارزی چین به آمریکا

    در ‌حالی فدرال رزرو مسیر افزایش تدریجی نرخ بهره را پیش گرفته که بانک مرکزی چین همچنان از افزایش هزینه استقراض در عملیات بازار آزاد ماه ژوئن خودداری می‌کند. در واقع، جهت مخالف سکان پولی چین با آمریکا ممکن است به این معنا باشد که بانک آسیایی برای دستیابی به تعادل پولی‌ لازم و مقابله با اقدامات کاخ سفید در جبهه جنگ تجاری، تفکر تضعیف نرخ ارز را در سر دارد.
  • هویت‌های ۴۰تکه

    همه‌جا صحبت فوتبال است. اگرچه جام جهانی بحث‌ها را داغ‌تر کرده اما غیر از آن هم گویی فوتبال بخشی از زندگی روزمره ما ایرانیان شده است. این ورزش محبوب که با اختلاف بسیاری از سایر ورزش‌ها، دوست‌داشتنی‌تر و پرهوادارتر است، در یک صد سال گذشته توانسته خودش را در صدر ورزش‌ها، هیجان‌های جمعی و رویدادهای سرگرمی حفظ کند.
  • آینه فرهنگ و هویت ملت‌ها

    فوتبال چه در سطح باشگاهی و چه در سطح ملی، بازتاباننده هویت‌ها و فرهنگی‌های محلی، منطقه‌ای و ملی است. شاید همین جاست که باید سراغ آن پرسش مشهور را بگیریم که چرا فوتبال این همه طرفدار دو آتشه دارد. جنس فوتبال باشگاه‌‌ها و تیم‌های ملی در کشورهای مختلف، شکلی از برون‌ریز هویتی است. به این معنی که اگر فوتبال آلمانی‌ها جنگنده و پر از مقاومت است و البته نظم منطقی واضحی دارد، ریشه در فرهنگ شکیبایی، قانون‌گرایی و... دارد که در این کشور نهادینه شده است.
  • فوتبال در امتداد مرزها

    سایمون کریچلی فیلسوف کتابی نوشته است با عنوان «وقتی به فوتبال فکر می‌کنیم به چه فکر می‌کنیم؟» وی در این کتاب خوانش همدلانه‌ای از فوتبال دارد و آن را واسطه‌ای می‌داند برای نزدیکی بیشتر فرهنگ‌ها و اجتماعات انسانی. او جنبه‌های اجتماعی فوتبال را برجسته می‌کند و نشان می‌دهد که این پدیده تا چه حد چیزی است ضد بیگانه‌هراسی. این اما تنها بخشی از داستان است.
  • چرا فوتبال خود زندگی است؟

    فوتبال با تمام جوانبش شبیه به زندگی انسان است. منظورم از انسان آن معنی است که از «هستی خاص انسان» مستفاد می‌شود. از این نظر می‌توانم بگویم که فوتبال کاملا انسانی است. در عرصه فوتبال زشتی و زیبایی هر دو در کنار هم واجد معنا هستند. در فوتبال ارزش‌ها وضدارزش‌ها و وجوه مثبت و منفی همزمان حضور دارند؛ از یک‌سو هیجان، زیبایی و جذابیت وجود دارد و از سوی دیگر استثمار، ناآگاهی، غفلت و...
  • نیم قرن شراکت

    هضم آنچه در موردشان شنیدم برایم کمی سخت بود. با تمام باورهایی که از کودکی در ذهنم نقش بسته بود، تناقض داشت. باید از نزدیک با آنها صحبت می‌کردم تا بدانم در این سال‌ها چه کرده‌اند که هنوز هم در کنار رفاقتشان، شراکت را ادامه داده‌اند. نیم قرن از شروع کار مشترکشان می‌گذرد. کسب‌و‌کاری را که در دهه ۴۰ راه‌اندازی کرده‌اند، امروز به یکی از برندهای غذایی معروف تبدیل شده است.
بیشتر