شماره روزنامه ۵۹۹۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۷ دنیای اقتصاد

اخبار اخبار - روزنامه شماره ۵۹۹۷

  • حملات ایران و اسرائیل خاورمیانه را تغییر داد؟

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: اخبار در خاورمیانه به سرعت پخش می‌شود. همه چیز درباره حملات موشکی و پهپادی بی‌سابقه بین ایران و اسرائیل است. تیتر بعدی به جنگ و رنج در غزه بازمی‌گردد. اما سیاستگذاران، تحلیلگران و رهبران نظامی همچنان در حال جذب تبادل آتش خارق‏‏‌العاده روزهای گذشته بین دو دشمن قدیمی هستند؛ یکی از مواردی که مسلما با یک نقص کوچک تکنولوژیک می‌توانست به آغاز یک درگیری ویرانگر بین‌المللی منجر شود. جیمز لندل ۲۸ آوریل در بی‌بی سی انگلیسی نوشت: شایان توجه است که بازیگران چقدر به لبه پرتگاه نزدیک شده‌اند. این برای اولین بار بود که ایران و اسرائیل مستقیما به یکدیگر حمله کردند. برخی تحلیلگران می‌گویند حمله ایران بزرگ‌ترین حمله ترکیبی موشکی و پهپادی تاکنون بوده است - بزرگ‌تر از هر چیزی که روسیه علیه اوکراین انجام داده است. مطمئنا این اولین بمباران خارجی علیه اسرائیل از زمان موشک‏‏‌های اسکاد صدام حسین در سال ۱۹۹۱ بود.
  • تغییر ۱۰درصدی جداول بودجه

    دنیای اقتصاد: جداول بودجه ۱۴۰۳ از امروز در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود. این در شرایطی است که تا پیش از این انتقاداتی به جداول بودجه وجود داشت؛ اما آن‌طور که البرز حسینی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ به «دنیای‌اقتصاد» گفت میزان تغییرات صورت‌گرفته از سوی کمیسیون تلفیق بر جداول بودجه حدود ۱۰درصد بوده است. او در عین حال متذکر شد که امکان تغییر قابل ملاحظه در جداول بسته‌شده وجود نداشت؛ زیرا درآمدها، منابع و مصارف کاملا مشخص بود و اعتبارات هم توزیع شده بود.
  • مجادله بودجه‌ای در یکشنبه بهارستان

    دنياي اقتصاد: مجلس از امروز وارد بررسی جداول بودجه می‌شود. قرار است مجلس طی امروز و فردا در دو نوبت صبح و بعد‌از‌ظهر به بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ مربوط به جداول بپردازد‌. به گفته مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس در صورتی که بررسی جداول در این دو روز به اتمام نرسد، روز چهارشنبه نیز جلسه علنی تشکیل خواهد شد‌. این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «ایسنا» گفت: با اتمام بررسی جداول، مصوبات برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارجاع می‌شود تا مجلس شورای اسلامی در جلسات علنی بعد از یک هفته تعطیلی جهت سرکشی به حوزه‌های انتخابیه، به بررسی ایرادات احتمالی شورای نگهبان بپردازد. بر اساس آیین‌نامه جدید مجلس در بودجه ۱۴۰۳ برای نخستین بار لایحه بودجه در دو بخش احکام و جداول به مجلس ارائه شد‌.
  • مجوز دولت برای برداشت علی‌الحساب از منابع بودجه

    به دنبال انتشار گزارشی در روزنامه با عنوان «مجلس و دولت لایحه چند دوازدهم را دور زدند» در تاریخ ۱۴۰۲.۱۲.۲۲، سازمان برنامه‌وبودجه کشور توضیحی به دفتر روزنامه ارسال کرده است. در این توضیح آمده است: ضمن قدردانی از طرح دیدگاه‌های آن روزنامه درباره مسائل اقتصادی کشور، توضیحات زیر را به آگاهی می‌رساند:
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۲/۱۰

    روزنامه کیهان دیروز در یادداشتی به نوشته حسین شریعتمداری با عنوان «فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!» به بند بند این لایحه تاخت: «آیا موارد یاد شده شک‌برانگیز نیست؟! و انگیزه تدوین و تهیه لایحه موسوم به حجاب و عفاف را با تردیدهای جدی روبه‌رو نمی‌کند؟! و آیا اقدام به تهیه این لایحه همان «چالش حجاب‌» نیست که در غفلت و ساده‌اندیشی مسوولان، به نظام و توده‌های عظیم مردم متدین و پاک‌باخته کشورمان تحمیل شده است؟!»
  • چرا تحریم‌‌‌ها علیه روسیه و ایران کارآمد نیستند؟

    دنیای اقتصاد: دویچه وله در مطلبی به بررسی آثار تحریم‌‌‌های گسترده غرب بر ایران و روسیه پرداخت و نوشت: «ایران نزدیک به ۴۰سال است که با تحریم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های غرب زندگی می‌‌‌کند اما هرگز سرعت تحریم‌‌‌ شدنش به اندازه روسیه نبوده است. اگرچه اثر آنها محدود است، اما جایگزین کمی برایشان وجود دارد.»
  • حمله موشکی به «نواتیم» ترمز بی‌بی را کشید

    علی غفوری/کارشناس مسائل نظامی
    پس از گذشت دو هفته از حمله ترکیبی موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، اکنون به نظر می‌رسد که با انتشار ابعاد تازه‌ای از این حمله، می‌توان ادعا کرد که کیفیت حمله بالستیکی ایران به این پایگاه راهبردی حتی در تصمیم نتانیاهو در خودداری از حمله تلافی‌‌‌جویانه به خاک ایران موثر بوده است. پایگاه هوایی نِواتیم متعلق به نیروی هوایی اسرائیل در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر بئرشبع در صحرای نقب قرار دارد. این پایگاه عظیم با سه باند با طول‌‌‌های مختلف پروازی میزبان جت‌‌‌های رادارگریز اف ۳۵، هواپیماهای ترابری، هواپیماهای تانکر و هواگردهای شناسایی و تشخیص الکترونیکی است.
  • ساخت‏‏‌وساز با تورم دستوری

    دنیای اقتصاد -هاجر شادمانی: متن قرارداد دوجانبه متولی مسکن با انبوه‏‏‌سازان برای ساخت مسکن دولتی، حاوی سه قفل قیمتی است. تعیین هزینه ساخت ناسازگار با واقعیت‏‏‌های بازار، ساخت‏‏‌وساز با تورم دستوری و در نظر گرفتن جریمه ناکارآمد برای کندسازی، این سه قفل قیمتی در متن قراردادهای انبوه‏‏‌سازان برای ساخت مسکن در طرح خانه‏‏‌سازی دولتی یا طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال است.
  • مسیر صادرات ۵‌میلیارد دلاری صنایع غذایی

    دنیای اقتصاد: دلایل عقب‏‏‏‏‌ماندگی ایران در صادرات مواد غذایی نسبت به کشورهای همسایه و مسیر توسعه صادرات کشور از ۲‌میلیارد دلار به ۵‌میلیارد دلار، در پنلی تخصصی در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴ با حضور فعالان صنایع غذایی کشور مورد بحث و بررسی قرارگرفت. در این نشست، فعالان اقتصادی با بیان اینکه در شرایط تحریم و عدم‌تعامل بین دولتمردان صنعت غذایی توانسته بازار دو‌میلیارد دلاری ایجاد کند، عنوان کردند اگر کشور نقشه صادراتی داشته‌باشد، با توجه به بازار ۵۰۰‌میلیون نفری اطراف ایران، صادرات صنعت غذا و بخش فرآوری‌شده به عدد پنج‌میلیارد دلار خواهد رسید. کارشناسان در این نشست همچنین نوسانات نرخ ارز را پاشنه آشیل صادرات صنایع غذایی عنوان کردند.
  • تغییر تاکتیک قیمت‌گذار خودرو

    دنیای اقتصاد: خودروسازان و مشتریان در حالی چشم‌انتظار تعیین‌تکلیف قیمت کارخانه‌ای خودروها در سال جدید هستند که به نظر می‌رسد سیاستگذار به جای اصلاح یکباره قیمت، مدل «خودرو به خودرو» را پیش گرفته است. با توجه به فریز یک‌ساله قیمت کارخانه‌ای خودروها، گمان می‌رفت سیاستگذار در همین هفته‌های ابتدایی سال ۱۴۰۳ دست به اصلاح قیمت خودرو بزند و مجوز مربوطه را برای خودروسازان صادر کند. با‌این‌‌حال، تا به امروز این اتفاق رخ نداده و نه مسوولان شورای رقابت و نه وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهارنظری درباره سرنوشت قیمت کارخانه‌ای خودروها در سال جاری نداشته‌اند. این در حالی است که از ابتدای سال جدید تا به امروز، قیمت کارخانه‌ای برخی خودروهای داخلی به صورت جداگانه و به اصطلاح تک‌به‌تک بالا رفته است. این موضوع، این تصور را ایجاد کرده که ظاهرا سیاستگذار قصد دارد به جای اصلاح قیمت یکجا و یکباره همه خودروها (شیوه مرسوم این سال‌ها) قیمت هر خودرو را جداگانه و در فاصله‌های زمانی متفاوت اصلاح کند.
  • چرا جنبش اعتراضی از آکادمی آغاز شد؟

    دنیای اقتصاد: تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده ادامه دارد. در دومین هفته اعتراضات در راستای درخواست آتش‌بس در جنگ اسرائیل علیه غزه، هزاران دانشجو از ده‌ها دانشگاه خواستند تا روابط خود را با اسرائیل بگسلند.«هری فاوست» در گزارشی برای الجزیره نوشت: برخی از دانشگاه‌ها مجبور به لغو مراسم فارغ التحصیلی خود شده‌اند؛ درحالی‌که برخی دیگر شاهد اشغال کامل ساختمان‌ها توسط دانشجویان معترض بوده‌اند. در دانشگاه شهر نیویورک (CUNY)، صدها دانشجو با شعارهایی مانند «سرمایه‌گذاری در آپارتاید را متوقف کنید» در محوطه دانشگاه چادر برپا کردند. «گابی آوسی»، یکی از سازمان‌دهندگان دانشجویی در تظاهرات CUNY به الجزیره گفت که بسیج جوانان طرفدار فلسطین در ایالات متحده «زیباست». آوسی گفت: «جوانان با حضور خود می‌خواهند نشان دهند که دانشگاه‌ها به خاطر رابطه‌شان با استعمار اسرائیل باید پاسخگو باشند.» در سرتاسر ایالات متحده، رهبران دانشگاه‌ها تلاش کردند تا از شدت تظاهرات بکاهند؛ اما تا حد زیادی شکست خورده‌اند. پلیس مداخله کرده و فیلم‌هایی از ایالت‌های مختلف منتشر شده است که نشان می‌دهد صدها دانشجو -و حتی اعضای هیات علمی- دستگیر شده‌اند.
  • نجات «تهران قدیم» از مانع «میراث»

    دنیای اقتصاد: بافت تاریخی را فریز کردند تا از آثار میراثی حفاظت کنند، اما نگهداری از خانه و ابنیه تاریخی سبب دلزدگی و دردسر اهالی و کسبه از اوضاع فرسودگی محله‌‌‌شان شده است، به گونه‌‌‌ای که برای یک تعمیر یا ساخت‌وساز علاوه بر روند طولانی شهرسازی در شهرداری تهران باید پرونده ساخت‌وساز در بافت تاریخی به میراث فرهنگی نیز ارجاع داده شود و همین روند طولانی و خسته‌کننده ساخت‌وساز در حریم میراث تاریخی سبب شد که بسیاری از مالکان عطای نوسازی را به لقایش ببخشند. حالا اما شورای شهر به کمک شهرداری آمده و با چند بند و تبصره کار را برای نوسازی آسان‌‌‌تر کرده است.
  • مشارکت به جای رقابت ؛ راز موفقیت برترین‏‏‌ها

    نویسنده: Kaihan Krippendorff مترجم: مریم مرادخانی
    در عرصه کسب و کار، بارها شاهد رقابت تنگاتنگ دو شرکت مطرح بوده‏‏‌ایم. کوکا و پپسی، مک دونالد و کی‏‏‌ اف سی، آدیداس و پوما، اپل و سامسونگ، اینتل و انویدیا. اما مورد آخر کمی فرق دارد. اینتل زمانی پرچمدار طراحی تراشه بود، بی‏‏‌رقیب بود و شرکت‌هایی مثل انویدیا در برابرش حرفی برای گفتن نداشتند؛ اما طی چند سال، عملکردش افت کرد و با مشکلات متعددی مواجه شد که کماکان ادامه‌دارند. حتی تغییر مدیرعامل شرکت نیز دردی را دوا نکرد. تحلیلگران می‏‏‌گویند عوامل متعددی در وضعیت فعلی اینتل دخیلند که مهم‌ترینشان، رقابت تنگاتنگ شرکت‌های صنعت تراشه است. شرکت‌های اسم و رسم‌داری مثل اینتل ناگهان دچار افت عملکرد می‏‏‌شوند؟ انویدیا چطور توانسته گوی سبقت را از اینتل برباید؟ ما برای یافتن پاسخ این سوال، ۱۵ جفت شرکت مطرح در حوزه‏‏‌های مختلف را انتخاب کردیم، از جمله مایکروسافت و اوراکل، نتفلیکس و پارامونت، تسلا و فورد و انویدیا و اینتل. هر جفت، شامل یک شرکت موفق و یک شرکت ناموفق (یا کمتر موفق) بود. سپس بررسی کردیم تا ببینیم وجه تمایز شرکت‌های موفق و ناموفق چیست.
  • واگذاری سرخابی‌ها؛ نقطه عطفی در اجرای اصل۴۴

    شادا: واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال یکی از نقاط عطف دولت سیزدهم در اجرای اصل۴۴ قانون اساسی محسوب می‌شود. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت اموراقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۰۶ روزنامه آرمان ملی با تیتر «دولت، برنده واگذاری سهام سرخابی‌ها»، مطلب مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۰۵ روزنامه اعتماد با تیتر «واگذاری سرخابی‌ها مثل نذر کردن روغن ریخته برای امامزاده است!» و مطلب مورخ ۱۴۰۳.۰۱.۱۶روزنامه تعادل با تیتر «هزارتوی نافرجام واگذاری استقلال و پرسپولیس» و مطالب روزنامه جهان صنعت با تیتر «سرخابی‌ها در انتظار مولدسازی»، روزنامه هم میهن با تیتر «از چاله به چاه» در تاریخ ۱۴۰۳.۰۱.۳۰ و همچنین مطلب روزنامه دنیای اقتصاد با تیتر «بانک‌ها در تله آفساید» در تاریخ ۱۴۰۳.۰۱.۲۹ توضیحاتی ارائه داد.
  • گلایه نرجس سلیمانی از وعده‌‌های شهرداری

    رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در جلسه دیروز شورا، از وعده‌‌های عمل نشده شهرداری، گلایه کرد. به گزارش «ایسنا»، نرجس سلیمانی، گفت: در مورد واردات وسایل حمل‌ونقل عمومی وعده‌های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاد. مدیریت شهری در حوزه اجرایی با تک ماده نیز به نمره حداقلی نمی‌رسد؛ البته زمان محدودی باقی مانده است. با مصاحبه‌های متعدد نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد و باید کار جهادی برای ماندگار کردن مدیریت شهری دوره ششم صورت بگیرد.
  • بودجه خرید آپارتمان در مناطق ۹ تا ۱۱ تهران

    دنیای‌اقتصاد: مناطق واقع در نیمه جنوبی تهران در حالی کانون عرضه آپارتمان‌‌‌های مصرفی ریزمتراژ و میان‌‌‌متراژ محسوب می‌‌‌شوند که در سال‌های اخیر علاوه بر تقاضای مصرفی، مورد توجه طیفی از سرمایه‌گذاران ملکی نیز قرار گرفته‌‌‌اند. تازه‌‌‌ترین بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره سطوح قیمت‌های پیشنهادی برای فروش آپارتمان در این سه منطقه نشان‌دهنده آن است که مصرف‌کننده‌‌‌ها و سرمایه‌گذارهای ملکی در این مناطق با تنوعی از فایل فروش روبه‌رو هستند.
  • شارژ مالیاتی جنگ با غرب

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌جمهور روسیه از افزایش مالیات بر درآمد شرکت‌ها خبر داده است که به تامین مالی جنگ کمک می‌کند. این اقدام نشان‌دهنده کنترل قاطع او بر سیاست روسیه است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، به نظر می‌رسد ولادیمیر وی.‌پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در مسیر ایجاد افزایش مالیات کم‌سابقه‌ای بر شرکت‌ها و افراد پردرآمد است؛ اقدامی که هم هزینه‌های رو به رشد جنگ او در اوکراین و هم کنترل قاطع او بر نخبگان روسیه را به هنگام آغاز پنجمین دوره ریاست‌جمهوری منعکس می‌کند. تکنوکرات‌های مالی در دولت ولادیمیر پوتین به دنبال راه‌های جدیدی برای تامین مالی نه تنها جنگ، بلکه رویارویی گسترده‌تر با غرب هستند که احتمالا برای سال‌ها پرهزینه خواهد بود.
  • آزادی سیاسی؛ آپارتاید اقتصادی

    دنیای‌اقتصاد: ۳۰سال پیش، معجزه آفریقای جنوبی به حقیقت پیوست. میلیون‌ها نفر در اولین انتخابات دموکراتیک کشور رای دادند و ظاهرا ضربه مرگباری به آپارتاید وارد کردند. کنگره ملی آفریقا تحت رهبری نلسون ماندلا به قدرت رسید و از منشور آزادی، مانیفست چند دهه‌ای، به‌عنوان راهنمایی برای تشکیل یک ملت جدید استفاده کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، ۱۰منشور نوشته‌شده، چشم‌اندازی برای غلبه بر آپارتاید از طریق جامعه‌ای آزاد و چند نژادی با کیفیت ارائه مسکن، آموزش و فرصت‌های اقتصادی برای همه ارائه می‌دهد. همان‌طور که آفریقای جنوبی ۳۰سال آزادی را جشن می‌گیرد و برای رای دادن در یک انتخابات ملی مهم آماده می‌شود، ما به این موضوع نگاه کردیم که این کشور تا چه حد در تحقق اهداف منشور آزادی پیشرفت کرده است.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    بااین‌حال، بول از پذیرش مفهوم قدرت غیرنظامی به‌دلیل محدودیتی که برای خودکفایی در قدرت نظامی در طول جنگ سرد به نمایش درآمد، انتقاد کرد. به‌تازگی، منرز اعلام کرد که یک مفهوم‌سازی بهتر از اتحادیه‌ اروپا ممکن است یک اروپای دارای قدرت هنجاری باشد. قدرت هنجاری متشکل از مبانی نظری زیر است: عقیدتی، اصول، کنش، تاثیر و پیامدهای گسترده‌تر در سیاست جهانی. این قدرت‌ها بر اساس تاکید اتحادیه‌ اروپا بر اهمیت توجه به عوامل خارجی در حین استفاده از انواع مختلف قدرت است.
  • هشدار سبد غذایی خانوار

    دنیای اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس در یک گزارش جامع ابعاد فقر در سال۱۴۰۱ را با جزئیات ارائه کرد. برخی از نکات این گزارش قابل تامل است. این گزارش می‌گوید که میزان مصرف کالری نیمی از جمعیت ایرانی‌ها در سال۱۴۰۱ کمتر از حد استاندارد (یعنی ۲۱۰۰کالری در روز) است. از سوی دیگر، همه دهک‌ها از میزان کالری خود نسبت به سال۱۴۰۰ کم کرده‌اند. این کاهش کالری در دهک‌های متوسط شدیدتر بوده است. از نگاه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، دو عامل در این روند، نقش اصلی را ایفا کرده‌اند؛ نخست اینکه خانوارها به‌دلیل تورم بالای مواد غذایی و افزایش سایر هزینه‌ها نظیر مسکن، سعی کرده‌اند که مصرف غذایی خود را کاهش دهند. نکته دیگر اینکه خانوارها به‌دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، سعی کرده‌ا‌ند که از میزان کالای خوراکی خود بکاهند تا بتوانند کالاهای بادوام بیشتری خریداری کنند. این گزارش برآورد کرده است که در سال۱۴۰۲، خط فقر خانوار سه‌نفره در تهران ۱۵.۳ میلیون تومان و برای کل کشور ۸.۲میلیون تومان بوده است.
  • کسبه تا سقف ۱۸ میلیارد تومان فروش، از ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف شدند

    دنیای اقتصاد: مشاغلی که مجموع فروش خالص آنها در ۱۴۰۲ کمتر از ۱۸میلیارد تومان بوده می‌توانند از تسهیلات قانون مالیات‌‌های مستقیم استفاده کنند. به گزارش ایبنا، سید محمد‌هادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، اعلام کرد: در اجرای قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور به منظور تکریم مؤدیان و اجرای عدالت مالیاتی، تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش خالص کالا و ارائه خدمات آنها در سال ۱۴۰۲ حداکثر ۱۵۰برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات‌‌های مستقیم یعنی مبلغ ۱۸میلیارد تومان بوده و فرم مالیات مقطوع برای آنها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری می‌شود، مشمول مقررات این تسهیلات می‌شوند.
  • شکاف در تامین مالی زیرساخت‌های جهانی

    ایسنا: رئیس بانک توسعه اسلامی با اعتقاد به اینکه جهان بر سر تقاطع ایستاده است، اظهار کرد شکاف تامین مالی زیرساخت‌های جهانی تا سال ۲۰۴۰ حدود ۱۵تریلیون دلار خواهد بود. رئیس گروه بانک توسعه اسلامی گفت: جهان به راه‌حل‌های بلندمدت و پروژه‌های زیرساختی پایدار نیاز دارد، زیرا شکاف تامین مالی زیرساخت‌های جهانی تا سال ۲۰۴۰ حدود ۱۵تریلیون دلار برآورد می‌شود. محمد الجاسر در نشست سالانه بانک و رویداد جشن طلایی در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، گفت تامین مالی این پروژه‌های زیرساختی پایدار، مستلزم تغییر پارادایم است.
  • الجزایر از توانمندی‌های دارویی و پزشکی ایران استفاده می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق ایران در نشست با رئیس اتاق الجزایر ضمن اشاره به فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور از امکان بهره‌مندی مردم الجزایر از خدمات درمانی و پزشکی ایران با توجه به توانمندی‌های موجود صحبت کرد.
  • مردم؛ بزرگ‌ترین بازنده ممنوعیت واردات

    دکتر زهرا کاویانی
    از سال۱۳۹۷ به بعد، با دور دوم تحریم‌ها، مجددا موضوع ممنوعیت واردات، امری که به موجب قوانین مختلف برنامه پنج‌ساله و قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور (ماده۲۲) غیرقانونی اعلام شده بود، به فضای تجارت خارجی کشور بازگشت. بر این اساس تا پایان سال۱۴۰۲ بیش از ۲۰۰۰ قلم ردیف تعرفه مشمول ممنوعیت واردات هستند که برخی از آنها به‌دلیل صرفه‌جویی ارزی و برخی به‌دلیل حمایت از تولید (بر اساس ماده ۱۶قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور که مدت انقضای آن پایان برنامه ششم توسعه بوده) در این فهرست قرار گرفته‌اند.
  • معیار تامین‌مالی بنگاه‌ها

    دنیای اقتصاد: وزیر صمت در نشست خبری در حاشیه ایران‌اکسپو۲۰۲۴ تاکید کرد بنگاه‌های صادراتی و ارزآور و واحدهایی که ارزبری کمتری دارند، در اولویت تامین ارز هستند. به گفته او در تامین مالی ریالی هم، میزان تحقق شعار سال، بهره‌وری، ایجاد ارزش افزوده، نوآوری و دانش‌بنیان بودن، معیار قرار می‌گیرد.
  • میزان پرشدگی سدهای کشور به ۶۴‌درصد رسیده است

    دنیای‌اقتصاد: آخرین آمارهای وزارت نیرو از بهبود ۹درصدی میانگین بارش‌‌‌های جوی کشور نسبت به سال قبل حکایت دارد. طبق این آمارها، میزان پرشدگی سدهای کشور به ۶۴‌درصد رسیده که نسبت به سال قبل تغییری نشان نمی‌‌‌دهد.
  • صادرات ۱۶۲ میلیون یورویی واحدهای صنعتی کوچک استان تهران

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت شهرک‌‌‌های صنعتی تهران از صادرات ۱۶۲میلیون و ۴۶۰یورویی واحدهای صنعتی کوچک صادراتی مستقر در شهرک‌‌‌ها و نواحی صنعتی تهران در سال گذشته خبر داد.
  • افزایش بهره‌‌‌وری و رشد تولید اطلاعات پایه زمین‌‌‌شناسی و اکتشافی به ۳۰ درصد

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر برنامه‌‌‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌‌‌شناسی و اکتشافات‌‌‌معدنی کشور گفت: با توجه به روند افزایشی تعریف و اجرای طرح تحول زمین‌‌‌شناسی و اکتشاف ذخایرمعدنی، پیش‌بینی افزایش بهره‌‌‌وری فعالیت‌‌‌ها و رشد تولید اطلاعات پایه در این حوزه را به میزان دست‌کم ۳۰‌درصد در سال‌جاری خواهیم داشت.
  • یادگیری ماشین؛ ابزاری برای تحلیل و آنالیز داده‌های اکتشافی و شرکت‌های نوظهور در این حوزه

    سجاد ادهمی/ کارشناس ارشد حوزه معدن و صنایع معدنی امید اصغری / دانشیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران
    شرکت‌های معدنی، صرف‌نظر از اینکه در کجای جهان مشغول فعالیت هستند، همیشه مجبور بوده‌اند با درجه بالایی از عدم‌قطعیت و اطلاعات ناقص در عملیات خود سروکار داشته باشند. علت این امر آن است که اطلاعات در دسترس در مورد ساختار و وضعیت واقعی کانسارها بسیار محدود است و با توجه ‌به تنوع بالای کانسار، شرایط برای شرکتهای معدنی بسیار پیچیده و چالش‌برانگیز است. از سوی دیگر، تاکنون اکثر عملیات معدن‌کاری بر منابع سطحی یا نزدیک به سطح متمرکز بوده است. یکی از چالش‌های اصلی برای تولید مواد معدنی در آینده، افزایش دشواری اکتشاف منابع مناسب معدنی در اعماق زیاد است که این امر ریسک فعالیت‌های اکتشافی و معدن‌کاری را به‌شدت افزایش می‌دهد.
  • رفتار دوگانه بورس و دلار

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس طی دومین روز معاملاتی هفته با افت بیش از ۲۰هزار واحدی همراه شد و کانال ۲میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را از دست داد. قیمت دلار نیز در بازار آزاد تا کانال ۶۰هزار تومان افت کرد. صرف‌نظر از دیروز، به دو دلیل، رفت و برگشت قیمت دلار از ابتدای سال در شاخص کل منعکس ‌نشده است. اول آنکه دلار موثر بر بورس، دلار نیماست که تغییر قابل ملاحظه‌ای نداشته و دوم اینکه دلار بازار آزاد به‌دلیل هیجانات اخیر، نوسان کرده و به‌طور تاریخی بورس به تغییرات کوتاه‌مدت آن بی‌توجه است.
  • ایستگاه اردیبهشت؛ صعود یا نزول؟

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: بازارگردانی روشی تنظیمی برای بهبود عملکرد بازار سرمایه است که می‌تواند نقش مهمی در حرکات قیمتی و روند بازار داشته باشد. بازارگردان‌ها از جمله نهادهایی‌اند که در کنترل و تنظیم‌ بازار نقش اساسی ایفا می‌کنند. وجود بازارگردان‌ها از سال ۹۹ با ریزش‌ها و تشکیل صف‌های سنگین فروش سهام گوناگون برای به تعادل رساندن عرضه و تقاضا در بازار سرمایه به وجود آمد. با این وجود روز گذشته با تصویب هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار بازارگردانی از حالت الزامی خارج شد و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت، تا در شرایط اصابت شوک‌های گوناگون، بازار از روند طبیعی فاصله زیادی نگیرد.
  • بازگشت وال‌‌‌‌‌‌استریت به لیدری «هفت شگفت‌‌‌‌‌‌انگیز»

    دنیای‌اقتصاد – محمدامین مکرمی: دو هفته قبل و پس از چند روز عرضه سنگین سهام در وال‌‌‌‌‌‌استریت، حدود یک تریلیارد دلار از ارزش بازار هفت غول فناوری آمریکا، معروف به «هفت شگفت‌‌‌‌‌‌انگیز»‌ تبخیر شد، اما هفته گذشته همین شرکت‌ها بازگشت قدرتمند و فراگیر بورس آمریکا را رهبری کرده و موفق به بازپس‌گیری بخش بزرگی از ارزش ازدست رفته خود شدند.
  • تهدید رشد در سایه ابهام

    دنیای‌اقتصاد-عاطفه چوپان: بازار سهام که در ادامه روند متعادل و روبه‌رشد خود هفته دوم اردیبهشت را نیز مثبت شروع کرد و شاخص‌کل موفق شد به کانال ۲.۳‌میلیون‌واحدی پا بگذارد، یکشنبه متفاوتی را پشت‌سر گذاشت.
  • شاهد آماری توسعه سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: بررسی گزارش سازمان بورس نشان می‌دهد که تعداد نهادهای مالی کشور از ۹۴۷ نهاد مالی در پایان سال ۱۴۰۱، به ۱۰۸۵ نهاد مالی در پایان سال گذشته رسیده است که گویای رشد ۱۴.۵درصدی تعداد نهادهای مالی در کشور است. در این بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری بیشترین سهم را در بین نهادهای مالی کشور دارا هستند و تعداد صندوق‌های سرمایه‌گذاری در پایان سال گذشته به ۴۵۲صندوق رسیده است. رشد قابل‌توجه تعداد صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سبدگردان در سال گذشته نشان می‌دهد که توجه خاصی به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم شده و با تنوع ابزارهای غیرمستقیم، اقدامات مهمی در راستای هدایت مردم به سمت سرمایه‌گذاری غیرمستقیم صورت گرفته است.
  • دو ترس در بازار سهام

    دنیای اقتصاد: شاخص کل سهام روز گذشته بیش از ۲۰هزار واحد دیگر عقب نشست تا بازدهی کل بورس از ابتدای اردیبهشت به ۳.۴۷درصد برسد. اگرچه افت قیمت سهام در روز گذشته واجد منطق بنیادین نیست اما نزول قیمت‌ها بسیاری از اهالی تالار شیشه‌ای را بر آن داشته تا به جای بررسی‌های تحلیلی، دائما در حال رصد وضعیت بازارهای موازی و اثرگذاری آنها بر روند بورس باشند. در روزهای گذشته بازار سهام مجددا پرمخاطره شده است و برخی اخبار مبهم سبب شد تا مجددا شاهد عرضه‌های سهامداران حقیقی و خروج نقدینگی از تالار شیشه‌ای باشیم.
  • اولویت سیاستگذار خودرو برای تخصیص ارز

    دنیای اقتصاد: در شرایطی که حواشی تخصیص ارز ۸میلیارد دلاری به خودرو هنوز ادامه دارد، روز گذشته وزیر صمت ادعای عجیبی در مورد اولویت تامین ارزی شرکت‌ها مطرح کرد. گمرک در هفته گذشته لیستی از شرکت‌های دریافت‌کننده ارزی کشور منتشر کرد که برخی از شرکت‌های خصوصی خودروساز جزو ۱۰ شرکت‌کننده اول دریافت‌کنندگان ارز قرار داشتند. در این زمینه برخی منتقدان با مقایسه ارز تخصیصی به خودروسازان مونتاژی و واردات خودرو تاکید کردند که سیاستگذار خودرو با روندی که در تخصیص ارز به شرکت‌ها در پیش گرفته، به‌نوعی تمایلی به ورود خودروهای خارجی که با هدف تنظیم بازار از سال گذشته برقرار شده، ندارد.
  • مثلث رکود چاپ و نشر

    دنیای اقتصاد -محمدصادق صفا: صنعت چاپ که روزگاری طولانی نبض فرهنگ و آگاهی بوده است، این روزها با مشکلات اساسی دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ مشکلاتی از قبیل نوسان قیمت ارز، رشد قیمت مواد اولیه و تامین سرمایه در گردش که با سیاستگذاری مناسب قابل حل هستند و می‌توان فعالان این بازار را به مدار تولید و استفاده حداکثری از ظرفیت تولید بازگرداند. شرکت افست تنها شرکت بورسی این صنعت، آینه تمام‌نمای مشکلاتی است که چاپخانه‌های ایران با آن روبه‌رو هستند. در سالی که گذشت، رشد بهای تمام‌شده کالا و کاهش سودآوری، گریبان‌گیر این نماد بود که در اولین ماه سال‌جاری نیز ادامه یافت. بنابراین، سه عامل افزایش بهای تمام‌شده، قیمت‌گذاری دستوری و استهلاک دستگاه‌ها به دلیل عدم‌سرمایه‌گذاری در این صنعت مهم‌ترین دلایل فقدان ‌سودآوری این صنعت به شمار می‌روند.
  • رونمایی از طرح اولیه ابرخودروی ام‌جی

    دنیای اقتصاد: در نمایشگاه اتومبیل پکن یک طرح اولیه از ابرخودرویی برقی رونمایی شد که سرعت آن در ۱.۹۱ثانیه از صفر به ۱۰۰کیلومتر می‌رسد و در صورت ساخت، آیرودینامیک‌ترین خودروی جهان خواهد بود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، شرکت ام‌جی موتورز طرح اولیه هایپرخودروی برقی EXE۱۸۱ را در نمایشگاه اتومبیل پکن ۲۰۲۴ میلادی معرفی کرد. طبق اعلام این شرکت، سرعت خودروی مذکور در ۱.۹۱ثانیه از صفر به ۱۰۰کیلومتر بر ساعت می‌رسد. EX۱ با الهام از جت های جنگنده همراه دو چتر نجات ساخته شده است. طبق بیانیه ام جی موتور حداکثر سرعت خودرو ۲۵۷ مایل بر ساعت است. اگر EXE به مرحله تولید برسد، آیرودینامیک‌ترین خودروی تولیدی جهان خواهد بود. شرکت سازنده EXE در بیانیه‌ای اعلام کرد طرح اولیه خودروی برقی مذکور در راستای محصولات پرسرعت و نوآورانه شرکت است که قبلا تولید شده‌اند.
  • سرمایه‌گذاری برقی هوندا

    دنیای اقتصاد: هوندا ۱۱میلیارد دلار برای راهبرد خودروهای برقی در کانادا هزینه می‌کند. به گزارش ایسنا، شرکت خودروسازی هوندا موتور ۱۵میلیارد دلار کانادا (۱۱میلیارد دلار آمریکا) را برای تولید زنجیره تامین وسایل نقلیه الکتریکی خود در کانادا با میلیاردها دلار کمک مالی دولتی هزینه خواهد کرد، زیرا این خودروساز ژاپنی به دنبال افزایش تقاضای بلندمدت در منطقه است.
  • مدل‌های جدید نیسان و مزدا در چین

    دنیای اقتصاد: نیسان موتور و مزدا موتور خودروهای جدیدی طراحی شده برای رانندگان چینی را ارائه کردند که نشان‌دهنده تلاش جدید خودروسازان ژاپنی برای بازپس‌گیری جایگاه خود در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان است. این مدل‌ها از جمله خودروهای مفهومی، در نمایشگاه خودروی پکن معرفی شدند و نشان‌دهنده تلاشی برای پاسخگویی بهتر به تقاضای مصرف‌کنندگان چینی هستند. بازیگران خارجی مانند نیسان، سهم بازار خود را در چین از دست داده‌اند، زیرا سازندگان محلی مانند بی‌وای‌دی بهتر توانسته‌اند سلیقه رانندگان جوان را هدف قرار دهند.
  • شاسی‌بلند ‌الکتریکی تویوتا می‌آید

    دنیای اقتصاد: تویوتا ۱.۴میلیارد دلار برای تولید یک شاسی‌بلند تمام‌الکتریکی دیگر در ایالات‌ متحده سرمایه‌گذاری می‌کند. تویوتا موتور با سرمایه‌گذاری ۱.۴میلیارد دلاری در کارخانه‌ای در ایندیانا، برنامه‌های خود را برای تولید و فروش خودروهای الکتریکی بیشتر در ایالات متحده پیش می‌برد که دومین اعلامیه این خودروساز ژاپنی در سال جاری است.
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی

    دنیای اقتصاد: تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳.۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰.۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.
  • تعویق سیاست انبساطی در آمریکا

    ایالات‌متحده با عقب‌نشینی احتمالی از سیاست‌های انبساطی در ماه‌های آتی، مسیر اقتصادی سایر بانک‌های مرکزی از جمله اروپا را منحرف کرد؛ زیرا با پافشاری بر سطح سابق نرخ بهره، دلار تقویت خواهد شد و توانایی سایر بانک‌های مرکزی را در تغییر سیاست‌های پولی خود تضعیف خواهد کرد.
  • دلار در مرز حساس

    دنیای اقتصاد: دلار تهران در روز گذشته در کانال ۶۰ هزار تومانی به فروش رسید. این در حالی است که در کمتر از یک ماه گذشته نرخ این ارز در سطوح قیمتی ۷۰ هزار تومانی معامله شده بود. به نظر می‌رسد سیگنال‌های منتشر شده در رابطه با بهبود ذخایر ارزی و افزایش درآمد‌های نفتی اخبار مثبتی است که بازار به آنها واکنش نشان داده است.
  • شتاب چین برای سرمایه‌گذاری در خارج از کشور

    ایسنا: شرکت‌های چینی با سریع‌ترین سرعت در هشت سال گذشته در خارج از کشور سرمایه‌گذاری می‌کنند. سرمایه‌گذاری در خارج از کشور چین به سمت بالاترین سطح هشت ساله خود می‌رود، زیرا شرکت‌های مرتبط با آن کارخانه‌های بیشتری در خارج از کشور می‌سازند و این تغییری است که می‌تواند انتقادها را نسبت به صادرات پکن کاهش دهد. بر اساس داده‌های منتشر شده، شرکت‌های چینی از ژانویه تا مارس ۲۴۳ میلیارد یوآن (۳۳.۵ میلیارد دلار) سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی داشته‌اند.
  • تامین ارز کالاهای اساسی و دارو از مرز یک‌میلیارد دلار گذشت

    مرکز مبادله ایران: بانک مرکزی ۴میلیارد و ۲۱۶میلیون دلار ارز، از ابتدا سال تا ۷اردیبهشت۱۴۰۳ برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.
  • کاهش ذخایر دلاری چین به کمترین میزان از سال ۲۰۰۹

    بازار: بانک مرکزی چین طی یک سال گذشته بیش از ۷۴ میلیارد دلار از اوراق خزانه‌داری آمریکا را به فروش رسانده و تا حد چشمگیری از ذخایر دلار خود نیز کاسته است.
  • سکه‌های مرکز مبادله با عیار ۹۰۰ در هزار

    سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اعلام اینکه سکه‌های طلای مرکز مبادله ایران عیار ۹۰۰ در هزار دارد، گفت: همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه درخصوص مشخصات آنها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند. سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اعلام اینکه سکه‌های طلای مرکز مبادله ایران عیار ۹۰۰ در هزار دارد، گفت: همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه درخصوص مشخصات آنها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند.
  • قضاوت درباره ا یران

    دنیای اقتصاد -دکتر حمید قنبری: شش دهه کار حرفه‌ای قاضی چارلز ان.براور در زمینه حقوق و خدمات عمومی، او را به دور دنیا برده است؛ از کاخ سفید تا لاهه، با توقف‌های بسیاری در میانه. قاضی براور پس از فارغ‌التحصیلی در مقطع لیسانس با درجه ممتاز از دانشگاه هاروارد، به‌عنوان کارمند سرویس خارجی ایالات متحده پذیرفته شد. از او خواستند به تحصیل در رشته حقوق ادامه دهد و او در سال ۱۹۶۱ مدرک حقوق خود را از هاروارد دریافت کرد، پس از یک‌سال در آلمان به عنوان بورسیه فولبرایت پذیرفته شد. کار کردن در دفتر وکالت وایت‌اند کیس در وال‌استریت، نیویورک، برای او جذاب بود؛ زیرا علاقه‌مند به فعالیت‌های دادگاهی بود و می‌خواست در ایالت خود، نیوجرسی، وارد عرصه سیاست شود. با این حال، فقط چهار ماه پس از ارتقا به‌عنوان شریک، از این دفتر استعفا داد تا به وزارت خارجه ایالات متحده بپیوندد و در آنجا، پس از سه سال، به‌عنوان مشاور حقوقی موقت منصوب شد. این تجربه مقدمه‌ای بود برای پیشرفت او در سمت دیپلمات حرفه‌ای.
  • لایحه خروج یا اصلاحیه عضویت در ایکوموس؟

    دنیای‌اقتصاد: همزمان با ۲۹فروردین‌ماه، روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی خبر انصراف ایران از عضویت در شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) و شورای بین‌المللی محوطه‌ها و بناها (‌ایکوموس) منتشر شد؛ خبری تعجب‌بر‌انگیز که در آغاز گمان می‌رفت یک بازی رسانه‌ای است، اما دیری نگذشت که متن لایحه هیات دولت همرسانی شد. ماجرا از این قرار است که دولت در تاریخ ۲۶فروردین سال جاری لایحه‌ای را که در جلسه ۱۸بهمن۱۴۰۲ به پیشنهاد معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری به تصویب هیات وزیران رسیده بود، به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.
  • هرتسفلد؛ باستان‌شناس قاچاقچی!

    دنیای‌اقتصاد: ارنست امیل هرتسفلد (زاده ۲۳ژوئیه۱۸۷۹ - درگذشته ۲۰ ژانویه۱۹۴۸) باستان‌شناس و ایران‌شناس آلمانی بود که در سال۱۹۲۰ کرسی استادی جغرافیای تاریخی مشرق‌زمین در دانشگاه برلین و مقام نخستین استاد رسمی باستان‌شناسی خاور نزدیک را به‌دست آورد و همزمان به تدریس در رشته زبان‌شناسی شرق پرداخت. ۳خردادماه ۱۳۰۷ شمسی مجلس شورای ملی «‌قانون استخدام پروفسور ارنست هرتسفلد تبعه دولت آلمان برای معلمی السنه قدیمه (زبان‌های باستانی) و تاریخ قدیم ایران» را تصویب کرد که در آن آمده بود: ‌«ماده اول- مجلس شورای ملی به دولت اجازه می‌دهد که پروفسور ارنست هرتسفلد معلم دارالعلوم برلن و تبعه دولت آلمان را برای مدت سه‌سال ‌از تاریخ تصویب به جهت معلمی السنه قدیمه و تاریخ قدیم ایران و جغرافیای تاریخی و معرفت (شناسایی) به آثار عتیقه استخدام نماید.
  • توسعه با همراهی فرادستان

    ترجمه و تنظیم: جعفر خیرخواهان
    در عین‌حال که داشتن دید و چشم‏‏‏‏‌انداز بلندمدت تاریخی بسیار مفید است تا درک و بصیرت خوبی از تلاش‌های نوع بشر و عوامل دخیل اساسی در رشد و توسعه اقتصادی جوامع داشته باشیم، باید با گروه‌های غالب و مسلطی که در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت در صحنه اقتصاد سیاسی جوامع حضور دارند نیز رودررو شد و نقش مثبت و منفی آنها را بررسی و تحلیل کرد. نمایندگی این گروه‌ها را در هر جامعه‏‏‏‏‌ای‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌ فرادستان برعهده دارند. نظام‌های دموکراسی‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌ ترجیح می‌دهند وجود گروه‌های ‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌فرادست را نپذیرند و ‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌فرادستان نیز در دموکراسی ترجیح می‌دهند خودشان را این‌چنین (به‌عنوان فرادست) معرفی نکنند، اما این گروه از افراد وجود دارند و حائزاهمیت بالایی هستند. تمرکز استفان درکان در کتاب «قمار روی توسعه» بر نقشی است که‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌ فرادستان در مسیر حرکت کشورها به سمت توسعه اقتصادی ایفا می‌کنند یا می‌توانند، ایفا کنند.
  • تاملاتی درباره «قمار روی توسعه»

    نوشته رانیل دیسانایاک
    کتابی مهم استفان درکان این استدلال را مطرح می‌کند که کشورها در صورتی به رشد اقتصادی می‌رسند که صاحبان قدرت واقعا خواهان رشد باشند. رشد سریع که مواهب آن به‌صورت منطقی عادلانه تقسیم شود، همچنان پیش‌‌‌‌‌نیاز زندگی بهتر است؛ چرا برخی کشورها فقیر می‌‌‌‌‌مانند درحالی‌که برخی دیگر در مسیر رشد و توسعه تلو تلو خوران پیش می‌روند؟ پرسشی که موضوع بسیاری از مطالعات آکادمیک و کتاب‌های ‌‌‌‌‌پرخواننده بوده‌است و افراد زیادی پاسخ‌‌‌‌‌های ‌‌‌‌‌گوناگون ارائه داده‌اند.
  • مسیر ناهموار تحقق وعده‌های وزیر

    بعد از شش ماه تاخیر، گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از شاخص‌های آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در تابستان سال ۱۴۰۲ منتشر شد. بررسی اعداد و ارقام این گزارش نشان می‌دهد که همچنان روند نزولی میزان ضریب نفوذ اینترنت ثابت ادامه دارد و سرعت دانلود در شبکه ۴G اپراتورهای همراه نیز کاهش یافته است. این در حالی است که وزیر ارتباطات ظاهرا امید زیادی به پروژه فیبر نوری بسته و وعده داده است که تا پایان سال جاری پوشش دو برابری فیبر نوری و افزایش ۵۰ درصدی سرعت اینترنت محقق شود و به‌ نظر می‌رسد وزیر برای تحقق وعده‌های خود راه طولانی و سختی را در پیش داشته باشد.
  • کاهش تولید اپل ویژن پرو به‌دلیل فروش پایین

    سیتنا: در حالی که تقاضا برای عینک واقعیت افزوده ویژن‌پرو پایین‌تر از حد انتظار بوده است، اپل تولید این محصول را کاهش می‌دهد. به گزارش ایندیپندنت، بر اساس گزارشی تازه در حالی که تقاضا برای ویژن‌پرو پایین‌تر از حد انتظار بوده است، اپل تولید این محصول را کاهش می‌دهد. این عینک واقعیت افزوده هنوز خارج از آمریکا عرضه نشده و کمتر از سه ماه است که در آمریکا به فروش می‌رسد.
  • پمپ‌بنزین‌های ابوظبی روباتیک شد

    مهر: شرکت ملی نفت ابوظبی یک بازوی روباتیک طراحی کرده است که باک خودرو را در پمپ بنزین ظرف چند ثانیه پر می‌کند. این بازوی روباتیک در باک را باز می‌کند و فرآیند سوخت‌گیری را به دقت و آسانی انجام می‌دهد.
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد

    ایسنا: رئیس‌جمهور فرانسه خواستار آن شد که استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط کودکان زیر ۱۵ سال در اتحادیه اروپا، تحت کنترل والدین باشد. امانوئل مکرون در یک سخنرانی مفصل درباره آینده اتحادیه اروپا در دانشگاه سوربن پاریس، گفت: «قبل از ۱۵ سالگی باید کنترل والدین برای دسترسی به فضای دیجیتال وجود داشته باشد. اگر محتوا چک نشود، این دسترسی، انواع خطرات و تحریفات ذهنی را ایجاد می‌کند که می‌تواند انواع نفرت را توجیه کند.»
  • دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوهای داخلی ابلاغ شد

    ایسنا: معاون امور دولت، مجلس و استان‌های وزیر ارتباطات اعلام کرد که دستورالعمل دارورسانی از طریق سکوها با مشارکت و همراهی وزارت بهداشت و ارتباطات ابلاغ شد که فصل جدیدی از توسعه اقتصاد دیجیتال در حوزه سلامت و ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت است. رضا باقری‌اصل، معاون امور دولت، مجلس و استان‌های وزیر ارتباطات، با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی داخلی از ابلاغ دستورالعمل توزیع اینترنتی دارو از طریق سکوهای داخلی خبر داد. وی گفت: دستورالعمل دارورسانی از طریق سکوها با مشارکت و همراهی وزارت بهداشت و ارتباطات ابلاغ شد.
  • اختلال در دسترسی کاربران اپل به اپل آی‌دی

    مهر: طی روزهای اخیر به دلایل نامعلوم اپل آی‌دی برخی کاربران اپل از کار افتاده و آنها نمی‌توانند وارد حساب کاربری خود شوند. به گزارش انگجت، به نظر می‌رسد اپل آی‌دی برخی از کاربران شرکت اپل از کار افتاده است. شب گذشته تعدادی از کاربران اپل در فضای آنلاین از اینکه از حساب کاربری اپل آی‌دی خود در تمام دستگاه‌هایشان بیرون انداخته شده‌اند، شکایت داشتند. هنگامی که این کاربران سعی می‌کردند دوباره وارد حساب کاربری خود شوند، متوجه می‌شدند با وجود وارد کردن اطلاعات درست، حساب آنها قفل شده و آنها مجبور می‌شدند پسوردهایشان را دوباره بازنشانی کنند.
  • اتهام جدید آمازون در آمریکا

    مهر: کمیسیون فدرال تجارت آمریکا در بخشی از شکایت خود علیه آمازون، این شرکت را متهم کرده از قابلیت پیام‌های ناپدیدشونده در پیام‌رسان سیگنال برای پنهان کردن ارتباطات استفاده می‌کند. به گزارش انگجت، کمیسیون فدرال تجارت آمریکا (FTC) فاش کرده که حتی پس از آنکه به آمازون اعلام کرد تحت تحقیق است و از شرکت خواست تمام ارتباطات خود را حفظ کند، این خرده‌فروشی آنلاین ارتباطات خود را به‌طور خودکار پاک کرده است. جف بزوس، مدیر ارشد اجرایی سابق و اندی جسی، مدیر ارشد اجرایی فعلی آمازون، از جمله متهمان هستند.
  • تیک‌تاک با ممنوعیت فوری در آمریکا مواجه نیست

    سیتنا: با امضای مصوبه کنگره آمریکا توسط جو بایدن در خصوص اجبار تیک‌تاک به فروش یا ممنوعیت آن، با ممنوعیت فوری در آمریکا مواجه نیست. به گزارش بی‌بی‌سی، قانون جدید به شرکت بایت‌دنس به عنوان صاحب اصلی تیک‌تاک، ۹ ماه فرصت می‌دهد تا این اپلیکیشن را بفروشد و یک مهلت سه ماهه دیگر نیز پس از آن و پیش از اعمال ممنوعیت احتمالی به آنها داده شده است. این مهلت حدودا در سال ۲۰۲۵ و پس از روی کار آمدن برنده انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا خواهد بود.
  • معبرگشایی در تبریز

    دنیای‌اقتصاد - تبریز: مسیرگشایی معابر از راهکارهای مهم توسعه کلان‌شهرهایی مانند تبریز است که علاوه بر ساماندهی حاشیه‌‌‌نشینی و بسترسازی برای محرومیت‌‌‌زدایی از مناطق کم‌‌‌برخوردار، نقش بسزایی در گره‌‌‌گشایی از ترافیک شهری ایفا می‌کند.
  • تصویب سند توسعه دانش‌‌‌بنیان خراسان جنوبی

    دنیای اقتصاد - بیرجند - محمد قربانی: رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌‌ریزی خراسان جنوبی گفت: سند توسعه دانش‌‌‌بنیان در نخستین شورای برنامه‌‌‌ریزی و توسعه استان در سال ۱۴۰۳ مصوب شد.
  • جزئیات بورسیه صنعتی در یزد

    دنیای‌اقتصاد - یزد: در سال‌های اخیر انگیزه دانشگاه‌‌‌های مختلف برای تمرکز از تحقیق و توسعه محض به سمت توسعه علوم کاربردی و ورود به دنیای کسب‌و‌کار افزایش ‌‌‌یافته و ارتباط دانشگاه و صنعت به‌‌‌عنوان یک سیاست موثر در توسعه و پیشرفت کشورها مورد توجه قرار گرفته است.
  • صادرات یک میلیارد و ۵۴۲ میلیون دلار کالا از آذربایجان شرقی

    دنیای‌اقتصاد – تبریز - وحیده حاجی‌محمدیاری: مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی به پیشگامی استان در صادرات کالاهای غیرنفتی تولید داخل اشاره و اظهار کرد: سال گذشته یک میلیارد و ۵۴۲ میلیون دلار کالاهای غیرنفتی از استان به مقاصد مختلف خارجی صادر شد.
  • بازی قدرت در مذاکرات پلاستیک

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: با آغاز دور جدید مذاکرات، مخالفت بیشتری با کاهش تولید پلاستیک در نشست INC۴ سازمان ملل در اتاوا دیده می‌شود. اعضای کشورهای هم‌فکر شامل نمایندگان ایران نیز بر مدیریت بازیافت تاکید دارند. وضع هرگونه قانون یا عوارض برای تولید محصولات پتروشیمی و پلاستیک‌ها می‌‌‌تواند برای کشورهای تولیدکننده در این حوزه اهمیت بسزایی داشته باشد.
  • رشد یکپارچه قیمت پایه پتروشیمی تحت‌تاثیر ارز مبادله‏‏‌ای

    دنیای‌اقتصاد: قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی اعلام‌شده در روز ۹ اردیبهشت در حالی صعودی بودند که قیمت‌های جهانی بیشتر محصولات شیمیایی و پلیمری روند نزولی را در پیش گرفته بودند و بازارهای جهانی در رکود نسبی به سر می‌‌‌بردند. افزایش قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی تحت‌تاثیر رشد ۱.۱درصدی نرخ دلار مبادله‌‌‌ای موثر بر قیمت‌گذاری اتفاق افتاده است. قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه ۹اردیبهشت‌ماه در حالی اعلام شد که پس از مدت‌‌‌ها درجا زدن و ثبات قیمت‌های پایه، نرخ دلار مبادله‌‌‌ای حدود ۴۴۵تومان افزایش داشت. به عبارت بهتر دلار مبادله‌‌‌ای از ۴۰‌هزار و ۶۷۲تومان در روز دوم اردیبهشت‌ماه به ۴۱‌هزار و ۱۱۷تومان در روز ۹اردیبهشت رسید و در واقع با ۱.۱‌درصد رشد همراه شد؛ از این‌رو موجب افزایش یکپارچه قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد.
  • بدعهدی پس‌از حریق «گاندی»

    آتش‌سوزی «گاندی» که سال گذشته به خاطر «نمای دارای مجوز اما مستعد حریق» به معما تبدیل شده بود، اکنون از بعد دیگری سوال‌‌برانگیز شده است. پرونده خسارت بیمه‌ این مجتمع هتل‌بیمارستان «ماراتن ۹۰روزه» را طی می‌کند و با وجود توافق سه‌جانبه برای پرداخت مبلغی معادل نصف «برآورد مالک»، هنوز پرداختی صورت نگرفته است.
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی‌‌‌پیشگیری از سرطان شد

    رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در نشستی با اعضای شورای راهبری کنگره کنسر ژنومیکس، تاکید کرد: صندوق نوآوری، بر دانش‌بنیان شدن حوزه سلامت کشور و در نتیجه انتفاع بیماران سرطانی از طریق تقویت شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان حوزه سلامت تمرکز دارد.
  • کردستان شایسته توسعه

    مراسم گرامیداشت هفته کار و کارگر در محل پروژه در حال ساخت فولاد‌سازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی قروه برگزار شد.
  • ریسک غیرمنتظره شرکت‌ها

    دنیای‌اقتصاد: خشونت سیاسی به دلیل ناآرامی‌‌های جهانی و عدم‌اطمینان اقتصادی به عنوان یک نگرانی اصلی برای مشاغل بدل است تا جایی که برای برخی از کشورها می‌تواند به مهاجرت سریع‌‌تر نیروی کار منتهی شود اما این همه ماجرا نیست.
  • پرچمداری ایرالکو در مسوولیت اجتماعی

    دنیای‌اقتصاد – اراک: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ آغاز یک دوره و تجربه جدید در زندگی مردم استان مرکزی و شهر اراک بود. روزی که پس از ۱۸ سال تیم فوتبال آلومینیوم برای نخستین بار در تاریخ ورزش استان به لیگ برتر فوتبال راه یافت و شادی، نشاط و امید را به ارمغان آورد و مایه مباهات ورزش استان شد که این مهم بار دیگر با راهیابی تیم فوتبال آلومینیوم به مرحله یک‌چهارم نهایی جام حذفی با برد خاطره‌‌‌انگیز در مقابل پرسپولیس تهران به عنوان یکی از تیم‌‌‌های قدرتمند کشور تداوم یافت.
  • قصه‌‌‌ پر‌بیم و امید متانول ایران

    حسین افخمی/ رئیس روابط عمومی و امور فرهنگی شرکت پتروشیمی بوشهر
    هدف نگارنده، تبیین ساده و گویا از چالش‌ها و ارائه راهکار برای بهبود نقش اول این داستان؛ متانول و بخشی از جایگاه آن در اقتصاد کشور است. به‌دور از آمارهای فراوان، فضای تخصصی و واژه‌‌‌های مهندسی. با مصادیقی عینی و دردسترس.
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‏‏‌بنیان‏‏‌ها در راستای تحقق رشد تولید

    نشست مشترک رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل بانک ملت با هدف بررسی زمینه‌‌‌های توسعه همکاری‌‌‌های مشترک جهت کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ و رشد و شکوفایی بیشتر شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان برگزار شد. به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، این نشست مشترک با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر فرشید فرخ‌نژاد مدیرعامل بانک ملت، دکتر روح‌‌‌الله ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاری‌‌‌سازی، دکتر کمیل شاعری معاون سرمایه‌گذاری و دکتر یاسر عرب‌‌‌نیا معاون توسعه منابع و پشتیبانی صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از معاونان بانک ملت عصر چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه در محل صندوق نوآوری برگزار شد.
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی از طریق بانک سامان

    بازار: همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو که به معرفی توانمندی‌‌‌های صادراتی ایران می‌‌‌پردازد، بانک سامان به عنوان یک بانک پیشرو در ارائه خدمات به تجار کشور، حضوری فعال و پررنگ در این نمایشگاه دارد. به گزارش سامان رسانه، هاله حسین‌‌‌زاده معاون بین‌‌‌‎الملل بانک سامان در گفت‌وگویی، با بیان اینکه بانک سامان به منظور معرفی خدمات خود به صادرکنندگان کشور، حضوری پررنگ در نمایشگاه ایران اکسپو دارد، عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط و محدودیت‌های بین‌المللی، یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌‌‌های صادرکنندگان ایرانی نحوه وصول عواید صادراتی است.
  • شرایط دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۳

    ایبنا: به تازگی کلاهبرداران در صفحات مجازی با عنوان خرید و فروش و ثبت‌‌‌نام وام ازدواج اقدام به کلاهبرداری می‌کنند؛ مراقب این شیادان باشید. بر اساس اعلام بانک مرکزی مبلغ تسهیلات قرض‌‌‌الحسنه ازدواج در سال ۱۴۰۳، برای آقایان زیر ۲۵ سال و خانم زیر ۲۳ سال ۳۵۰ میلیون تومان و برای سایر افراد واجد شرایط مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان است. تمام زوج‌‌‌هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از یکم فروردین ۱۴۰۱ باشد و تاکنون تسهیلات ازدواج دریافت نکرده باشند، می‌توانند برای دریافت وام ازدواج اقدام کنند. دوره بازپرداخت این وام ۱۰ ساله و نرخ کارمزد آن هم سالانه ۴‌درصد است.
  • آیا سودآوری در انتظار نوردکاران است؟

    دنیای اقتصاد -سارا اصغری: بورس‌کالا در ابلاغیه‌ای اعلام کرد که از ۱۰اردیبهشت ‌‌‌ماه ۱۴۰۳، قیمت پایه میلگرد ۱۶‌درصد و قیمت پایه تیرآهن، نبشی و ناودانی ۱۹‌درصد بالاتر از آخرین میانگین نرخ پایه عرضه شمش تعیین خواهد شد. پیش از این قیمت پایه میلگرد‌‌‌ ۱۱‌درصد و قیمت تیرآهن، نبشی و ناودانی ۱۴‌درصد بالاتر از میانگین قیمت کشف‌‌‌شده شمش فولادی در همان هفته تعیین می‌‌‌شد. آیا این افزایش‌ درصد قیمت در فرمول بورس کالا، می‌تواند سودآوری نوردکاران را در سال جدید افزایش بدهد، نوردکارانی که طی سال گذشته همواره در سود و زیان بودند و از این موضوع گلایه‌‌‌مند بودند که قیمت محصولات آنها که محصول نهایی در زنجیره فولاد به ‌‌‌شمار می‌رود، تفاوت چندانی با بهای شمش که یک محصول میانی است، ندارد.
  • اولویت‏‌های زیست‏‌محیطی صنعت نساجی

    با توجه به حرکت جهانی صنعت نساجی به سمت سبز‌‌شدن و استفاده از مواد بازیافتی و ضایعاتی، آیا وقت آن نرسیده که به اهمیت بازیافت در این صنعت بیشتر توجه شود؟
  • صادرات شمش فولاد خوزستان به ۲۸ نقطه جهان

    دنیای اقتصاد: شرکت فولاد خوزستان ظرفیت تولید سالانه ۴میلیون تن شمش فولادی بیلت، بلوم و اسلب را دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌‌‌های این کارخانه، دسترسی به آب‌‌‌های آزاد به عنوان مزیت صادراتی، دسترسی به حامل‌‌‌های انرژی، حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای، حمل‌ونقل دریایی و از همه مهم‌تر نیروی انسانی متخصص است. محصولات این شرکت از ابتدای طراحی آن، بر پایه صادرات‌محور بوده است.
  • کتاب‌خوانان در برزخ تورم

    دنیای اقتصاد: بازار کتاب در حال آماده شدن برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تهران است. نمایشگاهی که سال‌هاست عنوان بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور را یدک می‌کشد اما در چند سال اخیر، از تب‌وتابش کاسته و بیشتر شبیه به گعده و دورهمی برخی ناشران عمدتا دولتی و ارگانی با چاشنی بوی همبرگر و ذرت مکزیکی شده است.طبق برنامه اعلامی وزارت ارشاد، قرار است از روز ۱۹ اردیبهشت‌ماه، یعنی ده روز دیگر، نمایشگاه کتاب تهران افتتاح شود و تا ۲۹اردیبهشت برپا باشد. امسال هم مصلای تهران بار برگزاری نمایشگاه را بر دوش می‌کشد. نمایشگاهی که تا دوره نوزدهم در محل نمایشگاه‌های دائمی تهران برگزار می‌شد، پس از آن به مصلی آمد، سپس به شهر آفتاب کوچید و چند سالی است که دوباره به مصلی برگشته است. اما حالا در آستانه برگزاری سی‌وپنجمین دوره این نمایشگاه، خبرهایی درباره افزایش قیمت کتاب رسانه‌ای شده است.
  • بازگشت لیلا بلوکات به صحنه

    دنیای اقتصاد: نمایش «خار شتر» به نویسندگی هدی آهنگر و کارگردانی سیدعلی موسویان و تهیه‌کنندگی وحید کریمی به‌زودی روی صحنه می‌رود.لیلا بلوکات، بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران، پس از سال‌ها دوری از تئاتر، در این نمایش بازی خواهد کرد.از فعالیت‌های پیشین تئاتری لیلا بلوکات می‌توان به بازی در نمایش‌های شکار مرغابی، رام کردن مرد سرکش، خرده‌جنایت‌های زن و شوهری، «هفت عصر، هفتم پاییز»، شیروانی داغ، ماسک، اولئانا، «هوس و هفت دقیقه» و «روز سیاوش» اشاره کرد.
  • جایزه یک عمر دستاورد سینمایی برای نیکول کیدمن

    دنیای اقتصاد: نیکول کیدمن، بازیگر استرالیایی هالیوود، با دریافت جایزه یک عمر دستاورد موسسه فیلم آمریکا مورد تقدیر قرار گرفت. در این مراسم که در سالن دالبی لس‌آنجلس برگزار شد، برخی از نزدیک‌ترین دوستان و همکاران کیدمن، از جمله چهره‌های برنده اسکار شامل مریل استریپ، مورگان فریمن، ریس ویترسپون و همچنین نائومی واتس حضور داشتند و به حضور درخشان این بازیگر ۵۶ساله ادای احترام کردند.
  • پشتیبان طرح نهضت ملی مسکن هستیم

    دنیای‌اقتصاد: شرکت ذوب‌آهن اصفهان، از جمله شرکت‌های فولادی است که از ابتدای نهضت ملی مسکن، آمادگی خود را برای این طرح اعلام کرده است. این مطلب را علی نصیری معاون بازرگانی ذوب‌آهن اصفهان با اصحاب رسانه در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، عنوان کرد.
  • چهره بی‌نقاب بازیگر جنجالی در یک مستند

    دنیای اقتصاد: سریال مستند «اسپیسی بدون نقاب» با مصاحبه‌های هرگز‌دیده‌نشده از کوین اسپیسی در راه است. این مستند یک مجموعه دوقسمتی با عنوان «اسپیسی بدون نقاب» است که به سفارش کانال ۴ در سال ۲۰۲۲ ساخته شد و اکنون قرار است در ۶ و ۷ ماه مه در بریتانیا پخش شود. این مستند شامل مصاحبه‌هایی با چندین مرد است که در دادگاه بریتانیا حضور نداشتند و برای اولین بار در مورد آنها صحبت می‌شود. گفته شده این فیلم نگاهی دقیق به مردی است که زمانی یکی از تحسین‌شده‌ترین و مورداحترام‌ترین بازیگران جهان بود. این سریال با مصاحبه‌ها و فیلم‌های آرشیوی که تا به حال دیده نشده، زندگی اسپیسی را از دوران کودکی تا موفقیت اولیه در برادوی و پس از آن تبدیل شدن وی به یک ستاره را بررسی می‌کند و به سقوط چشمگیر وی در بحبوحه اتهام‌های مربوط به رفتار جنسی نامناسب می‌رسد.
  • اقامت «مونالیزا» در اتاق اختصاصی

    دنیای اقتصاد: مقام‌های موزه لوور اعلام کردند که ممکن است نقاشی «مونالیزا» شاهکار مشهور داوینچی در یک اتاق اختصاصی و به صورت مجزا به نمایش گذاشته شود. لورنس دس کارس، مدیر موزه لوور، در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های فرانسوی اعلام کرد که با جابه‌جایی «مونالیزا»، بسیاری از بازدیدکنندگان موزه که اغلب برای تماشای این نقاشی به لوور می‌آیند، بازدید بهتری را تجربه خواهند کرد. لوور با میزبانی از نزدیک به ۹ میلیون بازدیدکننده در سال ۲۰۲۳، محبوب‌ترین موزه جهان محسوب می‌شود. به گفته مدیر این موزه،‌ ۸۰ درصد از این بازدیدکنندگان، یعنی ۲۰هزار نفر، روزانه از میان جمعیت عبور می‌کنند تا بتوانند نگاهی به لبخند اسرارآمیز «مونالیزا»‌ بیندازند و شاید در مقابل آن سلفی بگیرند.
  • نفت آمریکا رو در رو با گذار سبز

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: مدتی است شاهد آن هستیم که تولید نفت و گاز آمریکا به دلیل نگرانی‌های مرتبط با تامین انرژی پایدار و تحریم‌‌‌‌‌‌ سوخت از مبدا روسیه، افزایش یافته‌است. افزایش استخراج سوخت‌های فسیلی با وعده‌‌‌‌‌‌های آب‌و‌هوایی بایدن در تناقض است و می‌تواند مانع از تلاش‌ها برای محدود نگاه‌داشتن افزایش گرمایش جهانی شود. سهم قابل‌‌‌‌‌‌توجه ایالات‌‌‌‌‌‌متحده در انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌ای و ناکامی این کشور در دستیابی به اهداف کاهش انتشار، چالش‌های پیش‌‌‌‌‌‌روی گذار جهانیان به انرژی‌های تجدیدپذیر را برجسته‌‌‌‌‌‌تر می‌کند.
  • حمایت کاپ ۲۹ از سرمایه‌گذاری‌ها در نفت

    جمهوری‌آذربایجان، میزبان بیست‌‌‌‌‌ونهمین نشست اقلیمی سازمان ملل‌متحد (COP۲۹)، از سرمایه‌گذاری‌ها در صنایع نفت و گاز حمایت خواهد کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، الهام علی‌‌‌‌‌یف، رئیس‌‌‌‌‌جمهوری آذربایجان که امسال (نوامبر ۲۰۲۴) میزبان نشست کاپ۲۹ خواهد بود، در همایشی اقلیمی در برلین با اشاره به اینکه با وجود اهداف اقلیمی تعیین‌‌‌‌‌شده، تقاضا برای سوخت فسیلی همچنان رو به افزایش است، گفت: از حق کشورهای تولیدکننده نفت و گاز برای سرمایه‌گذاری در این بخش حمایت می‌کند.
  • تبادل تجربه در نمایشگاه بین‌المللی نفت

    مدیر بیست‌‌‌‌‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران با اشاره به حضور ۲۵۰ شرکت خارجی در این رویداد گفت: در این دوره از نمایشگاه نفت ایران نشست‌های B۲Bو تخصصی برای تبادل دانش و تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی طراحی شده‌است. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌‌نقل از شرکت ملی نفت ایران، غلامرضا جمالی گفت: استقبال شرکت‌های خارجی از نمایشگاه امسال به‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌ای است که ۵‌هزار مترمربع فضا برای جانمایی آنها درنظر گرفته‌شده‌است، درحالی‌که در دوره گذشته فضایی ۲‌هزار متری برای شرکت‌های خارجی درنظر گرفته‌شده بود. وی افزود: شرکت‌هایی از روسیه، چین، فرانسه، ‌‌‌‌‌ آلمان، ژاپن، کانادا، ایتالیا، ترکیه، ‌‌‌‌‌ بلاروس، ‌‌‌‌‌ هندوستان، اتریش و آرژانتین حضوری فعال در این نمایشگاه خواهند داشت.
  • آمارهای صندوق بین‌المللی پول از نفت ایران

    آمارهای صندوق بین‌المللی پول حکایت از آن دارد که ایران در سال‌۲۰۲۳ روزانه یک‌میلیون و ۴۰۰‌هزار بشکه نفت صادر کرده‌ که نسبت به سال‌پیش از آن ۵۰۰‌هزار بشکه افزایش داشته‌است. به گزارش «شانا» براساس آماری که صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران منتشر کرده‌است، بخش نفت در اقتصاد ایران در سال‌گذشته میلادی رشد قابل‌توجه ۱۵درصدی را ثبت کرد. رشد بخش نفتی اقتصاد ایران در دوره فعالیت دولت سیزدهم دو رقمی بود. این بخش در سال‌۲۰۲۱ رشد ۱۰.۱درصدی، در سال‌۲۰۲۲ رشد ۱۰درصدی و در سال‌۲۰۲۳ رشد ۱۵درصدی را تجربه کرده‌است.
  • برون‏‏‌رفت از وضع پیچیده شیرخشک نیازمند تدبیر

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: به‌‌‌طور کلی حوزه شیر خشک نوزاد سه رکن اساسی دارد که شامل تولید شیر خشک در داخل کشور، توزیع محصول توسط شرکت‌های پخش دارویی و عرضه محصول توسط داروخانه است. در این گزارش درباره دو رکن یکم و سوم موضوعاتی را مطرح می‌‌‌کنیم و سپس به راه‌‌‌حل و برون‌‌‌رفت از وضع موجود می‌‌‌پردازیم.
  • رصد کمبودهای دارویی با راه‏‏‌اندازی سامانه بر‌خط سراسری

    دنیای‌اقتصاد: با راه‌‌‌اندازی سامانه برخط سراسری اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌‌‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار خواهد گرفت. به گزارش روابط عمومی ‌‌‌سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد معاون برنامه‌‌‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهارنظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌‌‌کردند، گفت: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد. لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است. بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی ‌‌‌اعلام کمبودهای دارویی است.
  • ‎پرداخت بخشی از مطالبات حوزه سلامت طرف قرارداد

    ‎معاون درمان سازمان تامین‌‌‌اجتماعی از پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌‌‌ها، پزشکان و مراکز طرف قرارداد این سازمان در روز سوم اردیبهشت ماه خبر داد. مهدی اسلامی با قدردانی از همراهی و همکاری ارائه‌‌‌دهندگان خدمات سلامت با این سازمان در زمینه ارائه خدمات به بیمه‌‌‌شدگان تامین‌‌‌اجتماعی گفت: در فرآیند پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد این سازمان، در مجموع ۲۲۵۰ میلیارد تومان بابت بخشی از مطالبات این مراکز؛ به حساب ارائه‌‌‌دهندگان خدمات سلامت طرف قرارداد این سازمان ازجمله داروخانه‌‌‌ها، پزشکان و مراکز درمانی طرف قرارداد واریز شد.
  • آمار جراحی لیفت صورت در سال ۲۰۲۴

    دنیای‌اقتصاد: با پیشرفت روزافزون فناوری‌‌های پزشکی و زیبایی، جراحی‌‌های لیفت صورت به عنوان یکی از روش‌های محبوب جوانسازی و بهبود ظاهر در حال جلب توجه بیشتری از افراد است. جراحی لیفت صورت، علاوه بر بهبود ظاهر، تاثیرات مثبتی بر روحیه و اعتماد به نفس افراد دارد. به همین دلیل، در سال ۲۰۲۴، نیاز به جراحی‌‌های لیفت صورت به عنوان یکی از معروف‌‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های جوانسازی، به وضوح قابل مشاهده است. آمارها و داده‌‌های اخیر نشان می‌دهند که تعداد درخواست‌‌ها و انجام این نوع جراحی‌‌ها در سال ۲۰۲۴ به نسبت سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. در این متن ما به بررسی دقیق‌‌تر آمارها، تحلیل روند رو به افزایش این جراحی‌‌ها و اهمیت و تاثیرات مثبت جراحی لیفت صورت بر روان و روحیه افراد خواهیم پرداخت.
  • ‎پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای عالی بیمه

    دنیای‌اقتصاد: ‎مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران بر اهمیت پوشش بیمه‌ای یکی از داروهای نوین بیماران هموفیلی تاکید کرد. ‎احمد قویدل گفت: رئیس سازمان غذا و دارو در اطلاع‌رسانی اخیر خود در رابطه با داروی امیسیزومب، فقط به اثربخشی بسیار بالای آن نسبت به داروهای موجود اشاره کرد، در صورتی که این دارو علاوه بر اثربخشی بالا، برای بیماران هموفیلی با کمبود فاکتور ۸ که مبتلا به مهارکننده شدید هستند، برای دولت نیز کاملا صرفه اقتصادی دارد. بی‌تردید اشاره رئیس سازمان غذا و دارو به این مزیت دارو می‌تواند در ایجاد انگیزه در شورای عالی بیمه جهت تحت پوشش قرار دادن این دارو به شدت موثر باشد.
  • چطور اعتماد می‌کنید؟

    این مدت که مدیران باشگاه تراکتور در پی یافتن سرمربی برای تیم‌شان بودند، اسامی زیادی حول‌وحوش نیمکت تیم تبریزی به گوش رسید؛ از یحیی گل‌محمدی و فرهاد مجیدی تا یورگن کلینزمن! یکی از جالب‌ترین موارد اما شاید آندرا استراماچونی بوده باشد. گویا با سرمربی ایتالیایی مذاکره هم شده بود، اما طرفین به نتیجه نرسیدند و موضوع منتفی شد. بعد از این اتفاق، جزئیاتی در مورد مذاکره ناکام تراکتور و استراماچونی منتشر شده که اگر درست باشد، واقعا مایه تعجب است.
  • خواب و بیداری اسپانسری فوتبال

    ندا وحیدی: فوتبال را می‌‌‌توان محبوب‌‌‌ترین ورزش دنیا لقب داد که بیشترین میزان تماشاگر از سراسر جهان یا براساس برخی برآوردها بیش از نیمی از جمعیت جهان را شامل می‌شود. محبوبیت باورنکردنی فوتبال در سطح جهانی موجب شده تا این ورزش به میدان رقابت جذاب و بی‌‌‌رحم برای کسب اسپانسری تیم‌‌‌های مشهور بدل شود و برندهای بزرگ و مشهوری مانند نایکی، آدیداس و کوکاکولا در صدر بازار قرار داشته باشند. رقابت جنجالی میان دو شرکت نایکی و آدیداس برای کسب اسپانسری تیم فوتبال آلمان و در نهایت پیروزی شرکت آمریکایی نایکی که به پایان همکاری ۷۰ساله این تیم با برند آلمانی آدیداس منجر شد، ضربه‌ای مهلک بر پیکره این شرکت بود و بسیاری از مردم آلمان را شوکه کرد.
  • کودتای بازاریابی در فوتبال

    ‏‏‌سام کارپ/‏‏‌اسپرت‌پرو
    درسی که ماجرای جایگزینی نایکی با آدیداس در تیم ملی فوتبال آلمان به من آموخت، این است که طرفداران فوتبال به لباس‌‌‌ها اهمیت می‌دهند؛ شاید گاهی کمی بیش از حد. تغییر رنگ جزئی صلیب پشت یقه پیراهن تیم انگلیس، از قرمز و سفید به آبی و بنفش خشم و اعتراض جامعه فوتبال‌دوستان این کشور را در پی داشت. اما درست زمانی که کارشناسان، سیاستمداران و عموم مردم در بریتانیا بر سر یک‌اینچ دوخت روی یقه پیراهن انگلیس بحث می‌‌‌کردند، نایکی در حال تدارک یکی از بزرگ‌ترین کودتاهای بازاریابی ورزشی در سال‌های اخیر بود.
  • رکوردشکنی بوندس‏‏‌لیگا

    جاناتان رست/اسپرت بیزنس
    فوتبال آلمان با ثبت رکوردی جدید از بحران رکود کووید-۱۹ خارج شد. در فصل ۲۰۲۳-۲۰۲۲، درآمد بوندس‌‌‌لیگا و بوندس‌‌‌لیگا۲ (لیگ سراسری آلمان) برای اولین‌‌‌بار از مرز ۵میلیارد دلار عبور کرد. جمع درآمد ۵.۲۴میلیارد یورویی، ۹‌درصد بیشتر از رکورد قبلی فصل ۲۰۱۹-۲۰۱۸ بود. این در حالی است که بسیاری از باشگاه‌‌‌های فوتبال این کشور، هنوز با آثار منفی ناشی از همه‌گیری کرونا دست‌‌‌به‌‌‌گریبان هستند. دراین‌‌‌بین، طی فصل ۲۰۲۳-۲۰۲۲، رقم و میزان مالیاتی که ۳۶باشگاه پرداختند حدود ۱.۶میلیارد یورو بود و در مجموع طی ۱۰سال گذشته، بوندس‌‌‌لیگا و بوندس‌‌‌لیگا۲ بیش از ۱۲.۶میلیارد یورو مالیات و عوارض پرداخت کرده‌‌‌اند.
  • پول‌پاشی در فوتبال

    اریک کولیر /لوموند فرانسه
    صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان، مدیریت حدود ۸۰۰میلیارد دلار از دارایی‌‌‌های کشور را بر عهده دارد و بخش اعظم سهام چهار باشگاه بزرگ از جمله الهلال، الاتحاد، الاهلی و النصر را در اختیار دارد. لیگ حرفه‌‌‌ای عربستان قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ درآمد سالانه خود را چهاربرابر کند و به ۴۸۰میلیون دلار رساند.
  • بازار ۵۰ میلیاردی

    یاهو فاینانس
    طبق بررسی موسسه تحقیقات بازار «استوت انالایتیکا»، ارزش بازار جهانی اسپانسرهای فوتبال در سال ۲۰۲۳ به رقم ۳۹.۳۶میلیارد دلار آمریکا رسید و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۲ با نرخ رشد مرکب سالانه ۴.۴‌درصد در طول دوره پیش‌بینی (۲۰۲۴-۲۰۳۲)، به ارزش بازاری معادل ۵۷.۹۹میلیارد دلار برسد. اگرچه برخی پیش‌بینی‌ها از این رقم هم فرا‌تر می‌رود.محبوبیت باورنکردنی فوتبال در سطح جهانی موجب شده است تا این ورزش به فرصت و فضای جذابی برای اسپانسری بدل شود و برندهای بزرگ و مشهوری مانند نایکی، آدیداس، امارات و کوکاکولا در صدر قرار داشته باشند.
  • فوتسال ایران بر بام آسیا

    دنياي اقتصاد: تیم ملی فوتسال ایران برای سیزدهمین بار قهرمان آسیا شد. بازی نهایی مسابقات جام ملت‌های آسیا عصر دیروز بین ایران و تایلند برگزار شد که در نهایت شاگردان وحید شمسایی با نتیجه ۴بریک از سد میزبان گذشتند و با شایستگی توانستند عنوان قهرمانی این مسابقات را به دست بیاورند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر